icon

Problémy so vstupom do USA po svadbe

lusiy13
9. jún 2025

Dievčatá, prosím Vás máte niekto skúsenosť s tým, keď 2t po svadbe musela dcéra prísť urgentne na SK, nemala platné víza a späť sa vrátiť nemôže 😭 Nestihli dovybavovat všetky potrebné papiere, žiadosť o zelenú kartu mala podanú ale nestihne sa vrátiť na pohovor ohľadom nej, keďže ju nevpustili do lietadla. Na ambasáde v SK jej povedali, že všetko musí riešiť jej muž z USA a potom ona následne tu, keď budú papiere, môže to trvať 12-15 mesiacov. Teraz jej stopli všetko čo vybavovali. Veď toto nie je normálne :( Sa cítim strašne, bezbranne, keď chce matka pomôcť svojmu dieťaťu a nedá sa to :( Napádajú má kadejaké riešenia ale nikto mi nevie odpovedať na otázky a dcéra mi opakuje dookola "mami nedá sa to" " nejde to takto"...je to Amerika, nie Slovensko. Ďakujem

Strana
z2
mamina7070
9. jún 2025

uff no to mas na dlho, ak nemala platne viza nemala odchadzat nez sa to nedoriesi, teraz uz len tak ako povedali, riesit z ameriku zaplatit znovu vsetky poplatky atd a teraz je to tam vyrazne prisnejsie 12-15 mesiacov je velmi optimisticky odhad

preco vlastne sla za takych okolnosti na slovensko?

lusiy13
autor
9. jún 2025
@mamina7070

uff no to mas na dlho, ak nemala platne viza nemala odchadzat nez sa to nedoriesi, teraz uz len tak ako povedali, riesit z ameriku zaplatit znovu vsetky poplatky atd a teraz je to tam vyrazne prisnejsie 12-15 mesiacov je velmi optimisticky odhad

preco vlastne sla za takych okolnosti na slovensko?

@mamina7070 prepáč, ale sú to súkromné dôvody a ver mi, keby sa dal vrátiť čas, určite by nevycestovala. Ona si to v tej situácii ani neuvedomila, že víza už má neplatné :(

melanta
9. jún 2025
@lusiy13

@mamina7070 prepáč, ale sú to súkromné dôvody a ver mi, keby sa dal vrátiť čas, určite by nevycestovala. Ona si to v tej situácii ani neuvedomila, že víza už má neplatné :(

@lusiy13 s touto konkrétnou situáciou skúsenosť nemám, ale chodím do USA viac krát ročne pracovne, umiestnim tak za rok pár ľudí na pracovný trh. Dcéra študovala vysokú školu v USA. Takže napíšem, že by ma prekvapilo, ak by to išlo jednoduchšie. Takže áno, keď ti dcéra povie "mami nedá sa to" " nejde to takto", tak to tak proste je. Chápem frustráciu dcéry aj tvoju, ale proste bude si to dcéra musieť pretrpieť. Mimochodom, aktuálne Trump rieši zahraničných študentov na amerických univerzitách, mnohí sú v riziku, že ich vyhostia napriek platným vízam a zaplatenému školnému. USA fungujú úplne mimo toho, čo funguje kdekoľvek v Európe.

alenka58
9. jún 2025

@lusiy13 no nemá platné víza to je celé, musí sa podriadiť pravidlám. držím palce aby to bolo za tých 15 mesiacov

madeincssr
9. jún 2025

@lusiy13 ak ide o naozaj specificky pripad (ak svadba v USA je vo vasom pripade vyznamny/rozhodujuci fakt), ci by nevedeli pomoct/poradit na USA velvyslanectve v BA.

maranco
9. jún 2025

Víza jej skončili ešte v USA alebo až tu na Slovensku?

melanta
9. jún 2025
@alenka58

@lusiy13 no nemá platné víza to je celé, musí sa podriadiť pravidlám. držím palce aby to bolo za tých 15 mesiacov

@maranco tak snáď jej platnosť víz skončila až po návrate do SR. V opačnom prípade by bola v riziku, že sa do USA už nedostane, hoci tam má manžela.
@madeincssr USA ambasáda jej predsa poradila. Riešiť to musí jej muž z USA. Ak jej víza vypršali až na Slovensku, nie ešte v USA, tak ako píše @alenka58 bude super, ak to vybaví za 15 mesiacov.

januska12323
9. jún 2025

Bohužiaľ, spravila hlúposť tak musí čakať ako sa to vyrieši.

ukulela
9. jún 2025
@lusiy13

@lusiy13 no - zial - viza su zaklad, a ak nemala platne, moze si za cely problem sama. postup pozna, aj na koho sa obratit ... zial, nic to neurychli. zo Slovenska na ziadnu klucku pravnu neprideme.

alenka58
9. jún 2025

niekde som čítala že Fico s Kaliňákom sa "vyhrážali", že do konca roka by mali podpísať memorandum s usa aby občania SR nepotrebovali víza do usa.........................

mamina7070
9. jún 2025
@lusiy13

@lusiy13 sak nemusis pisat to uz si musite vy zhodnotit doma
ak jej ale viza skoncili este ked bola v USA tak ten problem je vyrazne vacsi a uz sa tam nemusi dostat vobec

mozno by mohli zvazit s manzelom zit v inej krajine

maranco
9. jún 2025
@alenka58

niekde som čítala že Fico s Kaliňákom sa "vyhrážali", že do konca roka by mali podpísať memorandum s usa aby občania SR nepotrebovali víza do usa.........................

@alenka58 kde to bolo? nepostrehol som iba v Číne vybavil 30 dní bez víz

alenka58
9. jún 2025
@maranco

@alenka58 kde to bolo? nepostrehol som iba v Číne vybavil 30 dní bez víz

https://domov.sme.sk/c/3779114/fico-zrusenie-vi... , čítala som to v inom článku ale neviem ho nájsť, približne je to tu
@maranco

smajliica
9. jún 2025

Bohuzial. Akurat neviem preco si myslite, ze na Slovensko by to bolo jednoduchsie vybavit 🙈 Tiez to dost dlho trva a je to zahul.

kvieta
9. jún 2025
@alenka58

https://domov.sme.sk/c/3779114/fico-zrusenie-vi... , čítala som to v inom článku ale neviem ho nájsť, približne je to tu
@maranco

@alenka58
Pozri si rok...

14. mar 2008 o 21:27
Fico: Zrušenie víz do USA bude trvať pár dlhých mesiacov
BRATISLAVA 14. marca (SITA) - Slováci nebudú tak skoro cestovať do Spojených štátov bez víz. Premiér Robert Fico tvrdí, že memorandum o porozumení, ktoré v pondelok v USA podpíše minister vnútra Robert ...

SITA

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/3779114/fico-zrusenie-vi...

alenka58
9. jún 2025
@kvieta

@alenka58
Pozri si rok...

14. mar 2008 o 21:27
Fico: Zrušenie víz do USA bude trvať pár dlhých mesiacov
BRATISLAVA 14. marca (SITA) - Slováci nebudú tak skoro cestovať do Spojených štátov bez víz. Premiér Robert Fico tvrdí, že memorandum o porozumení, ktoré v pondelok v USA podpíše minister vnútra Robert ...

SITA

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/3779114/fico-zrusenie-vi...

@kvieta no... to som tak narýchlo teraz, ale znova to otvoril len neviem kde som to čítala

natalka13
9. jún 2025
@alenka58

@alenka58 tak tento vtip bude najlepsi na velmi dlho😃

natalka13
9. jún 2025

Ak jej viza skoncili riskovala uz v USA, ved zelenu kartu nemusela dostat po prvom pohovore a bola by bez viz aj keby neprisla na SK a bola by vyhostena na povedzme velmi dlho...

arasidka123
9. jún 2025
@alenka58

@alenka58 už toho naslubovali...

lusiy13
autor
9. jún 2025
@madeincssr

@lusiy13 ak ide o naozaj specificky pripad (ak svadba v USA je vo vasom pripade vyznamny/rozhodujuci fakt), ci by nevedeli pomoct/poradit na USA velvyslanectve v BA.

@madeincssr práveže tam jej povedali, že tou musi riešiť priamo cez USA a keďže tam nie je tak jej manžel. Ešte zvazuje alternatívu ambasáda vo Frankfurte alebo v Prahe

lusiy13
autor
9. jún 2025
@maranco

Víza jej skončili ešte v USA alebo až tu na Slovensku?

@maranco v USA

maranco
9. jún 2025
@lusiy13

@maranco v USA

@lusiy13 takže skončili jej víza a tak sa narýchlo vydala?

sense
9. jún 2025

Sesternica odkazuje, že vybaviť jednoducho cez manžela v USA ako povedali na ambasade. Čiže pán manžel mal začať vybavovať hneď ako ona prišla na to že jej víza skončili. A aj to že má manžela američana neznamená žeby zelenú kartu dostala hneď pri prvom pohovore. Ona prvýkrát cestovala na SVK až po niekoľkých rokoch keď dostala zelenú kartu , prišla síce o niektoré životné a pre niekoho veľmi dôležité momenty na SVK, ale vedela že jednoducho že ak tam chce ostať , musí mať určené priority aj za cenu strát.

natalka13
9. jún 2025
@lusiy13

@maranco v USA

@lusiy13 ambasada v nemecku a cesku? Je ich obcianka?

lusiy13
autor
9. jún 2025
@maranco

@lusiy13 takže skončili jej víza a tak sa narýchlo vydala?

@maranco nie, ona vôbec nemala znalosť o tom, že víza jej skončili, bola v domnení, že stále má víza platné do októbra, zlyhala agentúra, keď si predlžoval pobyt a všetky papiere vybavovala ...mala si to všetko preveriť, či je to tak ako tvrdia. Bohužiaľ nebolo

lusiy13
autor
9. jún 2025
@natalka13

@lusiy13 ambasada v nemecku a cesku? Je ich obcianka?

@natalka13 nie, nie je ale v Bratislave už prisťahovalec je víza nevybavite, iba vo Frankfurte

mamina7070
9. jún 2025
@lusiy13

@madeincssr práveže tam jej povedali, že tou musi riešiť priamo cez USA a keďže tam nie je tak jej manžel. Ešte zvazuje alternatívu ambasáda vo Frankfurte alebo v Prahe

@lusiy13 tak to je ten horsi pripad, ako dlho bola v USA bez viz?
inak tak ako povedali musi zacat riesit jej manzel v USA pripravit si hlavne dost vela penazi na pravnika, a vysledok je neisty.
taketo pobyty bez viz posudzuju velmi prisne, franfurkt jej nepomoze, to je strata casu najprv to musi vybavit jej manzel v USA

mamina7070
9. jún 2025

inak nechapem, ved pri boardingu do lietadla do USA je prva vec co sa preukazuje ESTA a tam je jasne vidiet ci a dokedy ma povoleny vstup na uzemie spojenych statov
a to ze sa zdrziavala na uzemi USA bez povolenia je dost velky cierny bod pri povoleni dalsieho pobytu, fakt je rozumnejsie okrem aktivit manzela v USA a velmi kvalitneho pravnika skusit zit spolu mimo statov

natalka13
9. jún 2025
@lusiy13

@natalka13 nie, nie je ale v Bratislave už prisťahovalec je víza nevybavite, iba vo Frankfurte

@lusiy13 takze svadba v USA bola a ona nemala platne viza?

vler
9. jún 2025
@lusiy13

@lusiy13 ja zijem v USA 30 rokov, pred 20 rokmi som sa vydala za Americana. Aj vtedy sme vsetko riesili cez pravnika, aby sme mali istotu ze vsetky nase papiere budu do bodky ako maju byt. Aj sme za to zaplatili tisice.
V dnesnej vysoko neistej dobe Trumpa, navyse po dcerinej chybe, mozem len urgovat angazovanie pravnika

Strana
z2