Kamošky vďaka koníkovi. Pridajte sa
Ahojte kamossssky z konika tak hopsa na diskusiu 😉
baby na tom nutrilone čo my papáme je že do dvoch týždňov sa zarába 60ml a dve odmerky a potom už tri a viac aj vody a teraz neviem či mám nechať ešte stále tých 60 ml a počkať čo povie doktorka desiateho alebo mám sama prejsť na tie tri odmerky na dávku? som z toho jeleń ako mám vedieť či mu to stačí?! 😖
muriel tak potom funguje ok
to môžeš sama presjť na vyššiu dávku, doktorke hlásiš iba zmenu druhu mlieka
nášmu to nestačilo ani ako novorodencovi, dávali sme oveľa viac a zistíš to jednoducho že plače od hladu a často si pýta
aha no tak všimla som si že posledné noci sa budí po troch hodinách čiže zobudí sa aj o tretej aj o šiestej ráno a predtým sa tak nebudil,takže mu dáme papať a potom zase zaspinká tak neviem,bože je ešte toľko vecí ktoré neovládam!
A ako je to s meraním teploty v riťke? Viem že tam je normálna teplota 37 päť ale neviem kedy je vlastne horúčka? Všetko nad tým? 😅
normálna teplota 36,5 - 37 st. C, zvýšená teplota 37,1 - 38 st. C, horúčka 38,1 - 39 st. C, vysoká teplota
nad 39 st. C
v ritke je o 0,5st. vyššia treba odčítať
tak vidíš on si povie kedy potrebuje, neboj si preňho tá najlepšia mamina 🙂, všetko chce cvik, stále sa učíme a je to pre nás nové 😉
ahojte,ja som dneska k.o,malý je mrchavý ako sto čertov,od štvrtej rána čumákuje a nie a nie spať stále vymýšla..už som na nervy!!!! Mám sto chutí vypadnúť niekam jooooj ale som zlááá čo!
Dneska v noci nám to zase pípalo a to až tri razy,práve ke´d Peťo prišiel k postielke som počula ako sa malý nadýchol...spal tvrdo ako drevo ale tak už nepanikárime už to bereme tak že ak by mu dačo hrozilo tak sa nenadýchne zrejme vôbec a museli by sme my už niečo podniknúť tak neviem....ale samozrejme ma to znervózňuje!
aj maly je certivy som volala s dokinou dnes mu nasadim espumisan l na koliku na brusko asi ho boli trosku
dneska je asi zly den - aj moj maly dneska velmi malo spi a mrnci .,..asi to pocasie..
baby, k tym ockam, moj maly ma skoro stale karpinku v ocku,ale bielu ... to vadi?
zuzi nevadi aj maly to mal to je normalka...poslala som ti na mail tie hracky 😉
ano, akurat to pozeram, vsetky su nadherne, ... lebo baby v nasej teme stale pisu o tych ockach, ale oni ich asi nemaju biele, tie karpinky...
maly mal bielo zltu vyber mu to
inac, uz cakam prvu varku navstevy, prave som vypla gulasik a doupratovala... sila to pocasie dneska, strasneeeee. ani von sa nedalo ist, len nech takto neni cez vikend, nech mozem vypadnut z toho davu 😀 😀
no ved vyberam, a ty si sa na to pytala doktorky? ako mu to vyberas? prstom?
az zajtra maju dojst nie???
no hej ja som mu to vybrala prstom a odvtedy nemal ale myslim si ze je to normalne....
svagor s dvojickami dneska, svokrovci zajtra
no tak dnes ti to zacina bude veselo 😠 😠 😠 😠
karpinky suche alebo aj tahajuce sa su normalne vybrat čistou plienkou, vreckovkou,... tie problémy čo mávajú detičky sú iné slzia očká a sú zapálené, toto sú normálne karpinky ako dospelý človek ráno a pod to sa len očičká čistia 😉
muriel prosím choďte k doktorke a nespoliehajte na to že zatiaľ sa vždy nadýchol, ak by nedýchal treba zakričať, zatriasť a pozrite prvú pomoc čo robiť, znamym takto hučal angel care a ich dcéra fakt nedýchala museli resuscitovať a utekali na pohotovosť, stalo sa im to 4x ale angel care im vlastne zachranil dcérku
no, uz teraz sa neviem dockat nedele, ked vsetci odidu 😀
bože elly nestraš ma,dosť som aj tak z toho vystresovaná a vždy keď sa blíži večer a noc tak som na nervy že čo zas bude! 😔
kvietok to až teraz ti začínajú návštevy? to máš super,mne sa dotrepali hne´d v prvý deň ako som prišla z nemocky ani som si ešte nestihla vybaliť tašky!!!! 😠 😠 😠 😠 Ani som nevedela čia som a nie ešte návštevy a na just plná prdel ľudí! 😠 😠 😠
Ja malému utieram karpiny vatovými tyčinkami...
muriel ale kde, navstevy uz trvaju odkedy sme doma, len dneska pride jedna cast a zajtra druha, takze zajtra o takomto case sme v 2izbovom byte okrem nas 3 este dalsi 5 😠
zdravíííím,tak túto noc nám to vôbec nepípalo ale pre zmenu malý bol ako sto čertov včera celý deń a v noci pokračoval,len jačal a pritom bol najedený,prebalený,bruško ho nebolelo,mám dosť! dneska s Peťom vyzeráme ako dve mŕtvoly,nechápem čo je taký urevaný ale taký rev púšťa že to až uši píli a hlava rozbolí 😖 😖 😖 Včera bolo vonku hnusne tak sme neboli môže byť taký preto? 😖 Predtým tak pekne spával v noci ja už neviem,nespí poriadne ani cez deň ani v noci až sa čudujem že neni z toho ani unavený!!!! 😠
muriel .- aj moj maly je nervozny, podla mna tiez z toho, ze nebol vonku, ale davam ho aspon ku otvorenemu oknu spat a je trosku kludnejsi 😉
kvietok no dneska síce u nás pršalo ale som išla s ním aj tak von teraz drichme a som zvedavá čo bude v noci...zvýšila som mu aj dávky UM lebo už mu asi nestačili možno aj preto bol taký nervózny ale ja som dneska ani nespala cez deň tak dúfam že budeme v noci spať lebo to už nezvládnem... 😖
jeeej pomaly si tu budem asi písať sama so sebou,kde steee? 😅 😕
Baby nedeľu budeme tráviť u našich,celý večer som chystala všetko pre malého od papania ,oblečenia,prebalovania,vecí na von....to je neuveriteľné,jeden deň a toľko vecí že konec,si neviem predstaviť zbaliť ho na týždeŇ! 😀 😀 😀
Viete jaký je zlatý pri kúpaní? Ale musí tam byť somnou Peťo aby sa ho mohol malý držať prstíkmi ináč je vyplašený a plače ale keď sa drží tak len púli oči! 😵
caute som mala taky week ze u nasich, prechadzky, aupark 😀 😀 😀 dnes upratovanie....konecne mam feri teraz.....
jani, tak prechadzat si sa mohla jedine po auparku tento vikend, sak pocasie bolo strasne...
my sme uz konecne sami, asi od 15.30 😵 😵 😵 tooooooolko miesta tu zrazu mame, bolo to o drzku, ked sa nedalo od stvrtku ani von vyjst, co tak lialo...
ozaj, dzus chuti? 😉
ahojte,tak kočky ako ste prežili weeK? poviem vám,my u tých našich-to bol totálny horor! 😖 Malý bol doma v pohode,zbalili sme ho naložili,v aute spinkal pred obedom sme tam dorazili,samozrejme ešte sa ani nestihol prebrať a už sa naši na neho vrhli a ťuťu a muťu ľudia ten človiečik plakal ako o dušu,strašne bol nervózny som myslela že zdechnu tam,po obede rýchlo teda šup šup na prechádzku lebo v kočíku sa ukľudní vždy aj tak bolo ale potom zas rodina keď sa dozvedeli že budeme doma u maminy tak sa tam všetci nasáčkovali takže na neho zíralo naraz trinásť ľudí...ja som sama mala čo robiť ako mi hučalo v hlave a ušiach,na večer sme išli domov konečne a poviem vám,ten malý ešte dnes nie je ok,úplne je nervózny,včera tak reval ako pavián nevedeli sme už čo s ním ☹ Nestačilo že ho vyradilo cudzie prostredie,ešte toľko ľudí a navyše ja krava som mu tam vzala extra fľašu na papanie takú že čo tam bude mať a na tú nebol zvyknutý takže ešte aj s tým sa trápil jooooj normálne mám strach tam ešte s ním ísť! Užili sme si to teda všetci včera riadne... 😖 😖 😖 Asi je na takéto veci moc malý ešte alebo to bolo na neho veľa naraz... 😖
Zajtra poobede máme prvú poradňu,už som totálne zvedavá koľko nám pribral,veď má dve brady a teda naládovať sa vie statočne! 😀
caute
kvietok chuti chuti uz mam doma aj karton v kumbale 😀 😀 😀
muriel to hej to nas maly mal zachvat vtedy jedovaty ked aj u nas bolo vela ludi som povedala ziadne navstevy cest vynimkam do 6tyzdnov lebo aj urieknutie moze byt.... 😕 😕 😕 😕
daj vediet ako v poradni....
dnes je konecne slniecko jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😵 😵 😵 😵
tešíme sa zo slniečka 😵 😵 😵
muriel veď toľko ľudí je aj na dospelého veľa 😕
na nášho sa mohla svokra prvých 6 týždňov len spoza okna pozrieť 😀 😀 😀
a keď ho potom bola pozrieť, tak bol z toho dva dni nervózny, deti niektorých ľudí nemusia, vedia vycítiť 😀
ale čo prišli znami a kamošky to bolo ok 🙂
aké šťavy pijete, čo ste si nakúpili?
idem ja, po obede som si dohodla kočíkovanie s mamčou a drobcom tu z koňa, už sme raz boli pred Vianocami, tak snáď bude dobre
joj už nech je teplejšie nech sa nemusíme tak babušiť, aj keď mne to kôli sexi postave vyhovuje 😀 😀 😀
elly - jablkovy dzus z lidla vyborny pijeme 😉

elly
no veď my ke´d vyberáme malého tak ešte občas zabúdame že to je zapaté a nevypneme to takže to automaticky začne pípať čiže to funguje... 😖 Citlivosť je nastavená na dvojke,tam asi aj bola...