icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

evi21
20. mar 2013

@ninuska8 Zdravim, starsi maval okolo roka do roku a pol nocne desy....prebudil sa okolo jednej , strasny rev, nesiel nijak utisit, na rukach nechcel byt, v posteli nechcel byt, len jacal.....a dost dlho, niekedy nepomohlo nic len uplne ho ist zaujat pred TV...aby sa postupne ukludnil, tak sme v noci ponocovali... 😒 Preslo to len casom, spatne neviem ci k tomu neprispel aj stres z odstavenia od kojenia, neviem, mozno to zbytocne riesim... ☹

bejka82
20. mar 2013

@ninuska8 ahoj, daj potom prosim ta vediet co povedala dr. Ohladom toho mocu lebo aj nasa teraz akosi v noci skor po polnoci zacne mrncat ale v intervaloch dost kratkych, sice neplace ale stale mrnci a mamikuje. Tak nr iem ci to je zly sen, idu nam aj ocaky aj stolicky a mava obcas aj pisulku tr.cervenu.???? Tak tiez riesim co to moze byt....

vanilashot
20. mar 2013

baby, pridávam zopár fotiek mojej princeznej 🙂

bejka82
21. mar 2013

@vanilashot jeej zlatunka je a vidim ze tiez je taka pupkana ako aj nasa. Ja som uz riesila ze je trosku pribratejsia ale asi to je v pohode🙂🙂

vanilashot
21. mar 2013

@bejka82 no je to náš malý pupček 🙂 vôbec mi to nevadí, veď ona to vybehá 🙂

bejka82
27. mar 2013

Baby, neviem uz ktora z vas tu spominala take tienohavicky "treningove" ci ake? No proste ked chcem skusit malu zobrat von bez plienky. Vedeli by ste mi v tom poradit kde ich zozeniem? Dakujem🙂

A kde ste vsetky?????

bejka82
28. mar 2013

A este mam jednu otazocku, s cim sa hravaju vasi drobcekovia? Pretoze nie ze malu ale uz mna nebavia kolem kolem dokola ti iste hracky a uz vsetko pizna a chcem aby sa ucila nieco nove......tak neviem cim by som jej mala doplnit zasoby🙂🙂🙂A

viva02
28. mar 2013

@bejka82 Myslis take tie jednorazove plienky, co sa obliekaju a vypadaju ako nohavicky? Ma to napr. zn. Pampers (Pants), Huggies (Pull ups), Babylove a pod. Su zvacsa verzie zvlast pre chlapcov a zvlast pre dievcata. Dostat to v DM-ku, v Tescu, takmer vo vsetkych obchodnych retazcoch. Asi takto vypadaju:
http://www.brendon.sk/Products/Details/23981
http://www.brendon.sk/Products/Details/46593

No, a vela augustoviek chodi sem do skupiny s nazvom Augustovky 2011 (ked si sa pytala, ze kde sme vsetky)..🙂:
https://www.modrykonik.sk/skupina/16/

bejka82
31. mar 2013

@viva02 🙂 dakujem tie pampersky pouzivame, aleuzsomnsl to su takenohavicky, nie plienky. Le uz ani to nepotrebujeme,uz s mi vobec nepocika ked sme vonku. Tak dufm ze jej to vydrzi, ale dakujem velmi pekne🙂

12smile12
2. apr 2013

@1katkas Ahojte , tak ako sa mate posviatkoch?? Dlhsie som nesledovala , kto čo píše tak ani neviem .... Malý bol velky fešák na oblievačku 😀
A ty ako sa maš aj s malinkým , už aj viete , čo to bude?? A mate meno vybrate?? 🙂

12smile12
2. apr 2013

Ahojte Baby chcem sa Vás spýtat , tie čo už beháte po vonku jedna radost , ako ste na tom s držaním za ruku?? lebo naša malá sice začala pekne , ale teraz uz nechce ani počut a potom vystaja same lotroviny?? Vite mi nejak poradit , ako ju aspon nahovorit nech beha pri mne ??? 🙂 Jasne , že nečakám , že bude chodit ako vojak na povel , ale bojim sa o nu ked takto lieta ...

tintus
2. apr 2013

Takto mi vcera mala zaspala 🙂 A ze dnesne deti necitaju 🙂

tintus
2. apr 2013

Teda ta foto

1katkas
2. apr 2013

@12smile12 Ahoj🙂 tak mame po sviatkoch..dakujem, vyfesakovala som ho dala som mu koselu..tolkoo si toho vypolieval
A mena mame Nadia/ Alexej 🙂 este nevieme co cakame, 24.aprila idem na dalsiu kontrolu
A ani mna sa nechcel nikolaj drzat za ruku...potom to prislo same a krasne sa ma drzi ked chodime na prechadzky..dam mu lizatko a poslusne sa ma drzi 😀

katka121
24. apr 2013

Žienky tak sme oficiálne prijatí od septembra do škôlky, otvárajú u nás dve triedy pre malých 2-ročných prckov...vraj ani plienky nevadia (aj ke´d máme predsavzatie že cez leto sa odplienkujeme....) aj keď pri našej malej a jej jedovitej vzdorovitej povahe to bude fuška.........

manžel už od minulého týždňa nastúpil znova do práce, je už robím rok - a malá je max. spokojná u svokry........

emily3
28. apr 2013

@katka121 tak to mas skvele, ja som sa uchadzala teraz o pracu a evidentne im vadilo ze mam deti, aj ked nemaju pravo sa pytat na deti...ale osm sa poucila ze uz nikomuneceknem ani mu..nic ich do toho ze mam deti.

tintus
10. máj 2013

Tak my budeme mat doma asi babinec 🙂 Cakame dalsie dievcatko 🙂)))) Maminka sa tesi 🙂)

krhlicka
10. máj 2013

@tintus super, baba do partie, gratulujem🙂A ako sa citis, stihas za malickou v pohode?

tintus
11. máj 2013

@krhlicka my sme doma tiez 3 segry, tak nam to nejaky chlap nepokazi 🙂 Mame sa fajn, dakujem za opytanie🙂 Teraz je to ta fajn faza a tatinko pomaha 🙂))A mala je uz super, beha bez plienky a dnes sa uz ani v noci nepocikala, asi sa tiez pripravuje aby v oktobri bola uz velka sestra 🙂))) pozdravujeme 🙂

schaja
7. jún 2013

@12smile12 nase za ruku nechceli ani zasvet- ale posledny mesiac pekne daju rucku - no pre istotu im davam take vaky - kde im nabalim drobmosti a ja ich mam na voditku - ano zo zaratku mi to prislo ako vodenie psika, ale je to velmi prakticke a baby to miluju- pridavam foto

katarina6
16. jún 2013

@schaja Jeeeeeeeej!!!! to je perfektne!!! Dievcata su strasne krasne!!!! Mne sa mala tiez nechce drzat za ruku, aj ked uz sa pomaly chyta.... ten batoztek s voditkom vyzera divne 😀, stale rozmyslam ci sa odvazim drzat malu na voditku! 😀 ale asi to objednam, lebo aj babka ma s malou co do roboty a toto by jej ulahcilo tiez nahananie sa za nou 😀. uz som to aj nasla, stoji to len 5 Eur:
https://www.modrykonik.sk/shopy/ine-detske/poqz...

Kazdopadne ty mas dvojcata a to fakt nemas na vyber, ja ledva lapam po dychu pri jednej, keby som dve take mala tak to fakt nezvladam, a takto ich drzim skratka! 😀DD
Dlho som tu nebola, vidim ze tu ani nikto velmi nepise...... vsetky sme zaneprazdnene...... My sme s malou dost blbo s nocnikom, vobec ju na to neviem naucit, ona si tam sadne aj kaka aj cika ale len s plienkou, ako nahle ju dam s holou ritou na to vobec tam nechce byt, tlaci ju to, je fajnovka.... a aj sedatko na WC to iste.... este aj horsie......
tak cakam kym bude teplejsie dam jej len nohavicky na cely den a necham ju v tom sa pocuravat, a snad jej to dojde....este stale je to vselijake to pocasie, a niekedy je teplo nechat ju behat len v gatkach ci holym zadkom inokedy zima..... inak rozozna aj co je mokre co je suche, dokonca hovori na nieco rozliate ze Mokro, pekne to povie, aj gatky si vie sama davat dole, ale teda neusedi tam ani za nic.....
Zubom ma vela, ani neviem kolko nedovoli mi prezriet ju..... kolko vlastne ma byt zubov ked uz ma vsetky?
no a ma strasne dlho chodidlo, 14,5cm topanky teraz nosi...... uz sme sa stretli s kamoskami jedna mala dcerku o 1r. a 2 mes. starsiu a Talia mala o par mm este vacsiu nohu 😀, a druha kamoska mala syna, ten je o 1 rok presne starsi, a ten mal presne taku istu nohu ako talia.... tak asi bude mat velke lyze 😀 chodidla... ale tak to sa moze zmenit..... zastavit sa.... takze clovek nikdy nevie........

Drzte sa baby!

mojdend
27. jún 2013

Ahojte maminy, som tu po dlhom predlhom case, nie je ani kedy, tak teraz citam spatne a vidim, ze kazda je zaneprazdnena a nik nema cas pisat. My sa mame fajn, maly rastie, len rozpravat sa mu akosi nechce. On sice keca, ale skor len slova, nie vety a aj to vacsinou po anglicky, mne sa zda, ze sa mu anglicky ovela lahsie vyslovuje. Tak dufam, ze sa coskoro rozkeca, lebo dievcatka v jeho veku uz kecaju v suvetiach. Zato abecedu ovlada celu, stale ho to strasne bavi, vie ju celu zaradom a ked sa pomylime, tak nas opravi a vie pismenka aj precitat. Cita uplne vsetko co vidi napisane tlacenym od aut, po spz, dokonca ak su na kanali napisane cisla a pismenka, cita aj to. Cisla vie od 1-20 po anglicky a potom tie okruhle 30,40,50, atd az do 90. Minule dokonca povedal forty-two, ked videl 42. No nechapacky. Inak tiez mame velke nozky, ako pise katarina6, nas nosi topanky 24, ale coskoro prejdeme na 25. Inak obdobie vzdoru je v plnom prude, hnevat sa vie teda paradne. Problem mame s papanim, on preferuje mixovanu stravu, ako chlebik a cestovinky spapa v pohode, aj polievku sem-tam zje nepomixovanu, ale keby mal masko so zemiakmi, tak len pomixovane, nie ze by to vyplul, on to ani len neochutna, ani do ust neda ☹ Sme z toho nestastni, snad sa to zlepsi. Inak papa sem-tam sam, ale tak radsej je, ked ho niekto krmi, lenivec jeden pohodlny. Neviem, ako je to u vas ostatnych so spinkanim, ale tak mi mame jeho postielku stale este vedla nasej a tie bocne dvierka sme dali prec, takze je to vlastne s nasou postelou take velke letisko. On tam aj spinka, ked ho tam prelozime, ale tak po chvili sa vzdy aj tak prekotula k nam a spime vsetci spolu. Zatial je to fajn, velmi si to uzivame (teda vacsinou, lebo niekedy sa roztahuje a kopne nas sem, tresne rukou tam), ale uz teraz sa obavam toho, ked ho budeme chciet dat do druhej izby, asi nebude chapat, o co vlastne ide. Ako ste to urobili vy, ktore ste boli v podobnej situacii? No a zapisali sme maleho od septembra do anglickej skolky, vidim, ze uz je ready, tak snad sa mu bude pacit, ono je to vlastne anglicko-grecka skolka, takze vacsinou deticky su tyzden v anglickej a tyzden v greckej triede a tak sa po tyzdni striedaju, niektore su stale vo svojej skupine, zavisi to od rodicov, zatial ho dam do anglickej a potom sa uvidi. No a co este dodat. Drobec straaaasne rad umyva riad, to si prisunie velku stolicku k drezu, pusti vodu a uz umyva az je cely mokry. Dufam, ze mu to ostane do dospelosti 🙂 Polieva kvietky, no proste vsetko, co suvisi s vodou, tak sa snazime chodit do bazena alebo k moru kazdy den, ked pridem domov z prace. Tak tolko o nas, snad sa niekto prida do zdielania noviniek 🙂

katarina6
28. júl 2013

@mojdend Ahoj no ja teda cumim :-OOOO Tvoj maly ovlada abecedu, a cislovky??? a to akou metodou ho ucis? mas nejaky program ze v tomto veku sa ma to ucit potom to..... alebo to ako ti napadlo ho ucit abecedu?
Lebo mne by ani vo sne nenapadlo ze 1,5r. mam ist ucit pismenka, abecedu alebo cisla..... 😀DD akoze je to uplne super ze to maly vie, ja mam rada napr. aj montessori vzdelavanie, tamsa tiez deti ucia v 3 r. vedia cisla do 1000 ci kolko atd.... ale teda teraz? v 1,5r. to som nevedela ze tak skoro sa toto robi......
no moja mala teda vobec nepozna pismenka, ani abecedu ani cisla 😀, ani do 3 nevie pocitat... ani hovorit teda nevie suvetia, brble si len svojim jazykom, a rozumie ked jej nieco poviem doniest, alebo zaniest, alebo ukazat na obrazku zvierata rozne druhy, nabytok rozoznavat, hudobne nastroje - vie napodobnit.... ukazat..... ale teda rozpravat nazyvat vlemi nevie....
teraz riesime nocnik..... uz 2 ci mozno aj 3 tyzdne ju trenujem, ze je doma len v nohavickach a ked ide cikat, resp. cika na zem, rychlo ju davam na nocnik aby vedela ze tam sa cika..... zatial teda tam nechce sediet a aj ked sedi tak tam nic nespravi.... jedine co sa za ten cas naucila je, ze hovori KAKI - ked chce cikat alebo kakat, na oboje rovnako, co nevadi aspon sme v strehu 🙂, no ale teda povie to no nechce sadnut ani na nocnik ani na wc ani zasvet.... zadrzi to a po 10min. sa pocura a lebo pokaka do nohaviciek, takze pocurane presiakne na zem tak umyvam zem, malu sprchujem cely den, a dookola.... ked ideme von dam jej plienku, no a to tiez ked ide cikat, kakat tak mi povie, postavi sa, rozkroci nohy, lebo si mysli ze sa ocika 😀 a pusti to do plienky, tak ju prebalim hned.... vadi jej teda ked sa pocika aj do plienky, uvedomuje si to, ale teda nechce si ani cupnut na travicku cikat.... jednoducho cura a kaka len na stojaka, a to si myslim ze je problem ze nevie po sediacky curat a nechce sediet na tom nocniku.......

takisto este dojcim 😀, asi tu uz ani take maminy nie su..... 😀, no pockame do narodiek a potom budem skusat znova odstavit..... no ak to bude mat nejake este horsie nasledky, napr. naposledy ked som to spravila tak 2 tyzdne bola na mne prilepena nechcela otca ani vidiet a este viac som ju kojila chcela viac..... tak to asi necham tak ked sa sama odstavi.... kamoska teraz skoncila je v cca v 8.mes. tehu a malej prestalo chutit... takze uz nechce, tak to stihla este pred narodenim surodenca 😀. tak dlho sa mi fakt nechce a s bruchom dojcit..... no som zvedava ako to u nas dopadne......

Planujete tu niektora dalsie deticky na rok 2014? my pomaly ano, ale teda uvidime ako sa nam zadari.....

inak u nas teda nic extra nove, malu bavi malovanie, natiahla som jej papier na stenu na balkon takz dlhy pas z ikea rolky papiera, a na to maluje temperkami, drzi si stetec aj paletu ako proficka 😀, prvykrat to drzala a fakt ako najvacsi umelec 😀, tak to si obcas pomaluje zistila som ze sa vlastne na tom aj mozno nauci farby, lebo vzdy jej nanesiem jednu napr. cervenu, a ona si tu istu potom nanasa na viacere miesta, a potom sa k nej vracia takze vnima tu farbu alebo si pamata miesto kde ju naniesla? to neviem... kazdopadne mozem jej asi aspon hovori nazvy farieb a mozno si to bude nejako spajat do hlavicky makovicky.....

no a co kupujete drobcom k narodkam? My chceme tu kuchynku z Ikea je to fakt drahe, tak k tomu uz vela nedostane, odrazadlo 2kolesove som jej kupila z bazaru, no zrejme asi az neskor sa na nom nauci.... uvidime..... je take tazsie, a pisu v tom manuali ze dieta je pripravene na to odrazadlo iba ak ho vie same zdvihnut to odrazadlo, co teda mala nevie......
mozno ho nakoniec zabalim az na vianoce haha 😀....

zacali ju bavit aj tie puzzle teda tie vkladackzy drevene, to doteraz ju nebavilo velmi, tak rozmyslam ze aj take jej kupime, ale asi aj na to pozriem z bazaru nejake zachovale, lebo su fakt drahe tieto drevene, a ak su nejake po 1dietati tak by nemuseli byt znicene a boli by fajn take zohnat...... lebo ked jej kupime nove tak fakt len 1 alebo dve.

ninuska8
5. aug 2013

Ahojte, je tu nejak vykradnute, no ale hadam sa niektora maminka ozve...Ako tak citam ake sikovne su vase deticky dvojrocne, tak mi je skoro do placu, moj Matik bude mat teraz- 9teho dva roky, nic nepovie, zopakuje len co chce, aj to pokomolene, mam pocit ze mi nie vsetko rozumie, pri najblizsej navsteve obvodneho si asi popytam listok alebo odporucenie k nejakej psychologicke, lebo sa mi nezda jeho spravanie...nechcem ho porovnavat so sestrickou, ta uz v jeho veku prednasala basnicky, odplienkovana, a on este stale nevie naco je nocnik, este v zivote tam nic neurobil...no ale najviac ma stve ze mi niekedy rozumie, alebo mozno len nechce rozumiet...neda sa zmotivovat, obliekanie, prebalovanie-rev. Zacal sa mi budit aj v noci pyta sa ku mne na postel, spi doslova na mne a strasne je podrazdeny len co suchnem perinou, ma taky plytky spanok, aj poobede sa mi teraz zacal budit po polhodine a neda sa utisit, zuby uz mame vsetky, okrem poslednych stoliciek, neviem ci ho ony netrapia, lebo toto robil pri zuboch, inak si to neviem vysvetlit, cez den je tiez ufnukany nervozny, neda sa zabavit, pri hre nevydrzi dlho...mam co robit aby som sa ovladala a nedala mu po zadku hoci obcas mi aj ruka vybehne...co vy na to...mala by som to uz zacat riesit?Dakujem vam...

ingmiriama
5. aug 2013

@ninuska8 presne ako píšeš môj malý bude mať 3.9 dva roky ....a je presne taký nervózny a ufňukaný ako tvoj myslím si že to bude zubkami ...dnes som sa musela veľmi ovládať ale veľmi

katka121
7. aug 2013

@ninuska8 čo sa týka rozprávania - môj syn tiež nerozprával - dokopy nič iba sem tam čosi.... bola som z toho nešťastná.... a potom zrazu behom týždňa vravel celé vety - a čisto !!! bez šušlania .... nemuseli sme ho opravovať vôbec.... a odvtedy sa mu pusa nezastavila...... dcérka zasa drmolí už od roka stále čosi svojou hatlatilkou - spája už aj do jednoduchých vetičiek ale keďže začala skoro utvorila si svoju reč a budeme mať čo robiť aby sme ju odučili reč "jej kmeňa" .... na nočník nikdy nesadol - to by si radšej nechal zlomiť nohy..... cikať sme začali pod strom - že je teplo a musí ho poliať ...🙂 potom už pustil aj do záchoda, ale na kakanie si do 3 rokov pýtal plienku.... otras....no a už má 9 rokov, je veľmi šikovný a aktívny - také šidlo usmiate, čo sa týka IQ je integrovaný na ZŠ ako dieťa s nadpriemer intelektom.....takže neboj, zvládnete......čo sa týka roztekanosti - bol vždy hlučný a aktívny a prišlo aj obdobie vzdoru - u nás najlepšie zabralo hovoriť, stále naňho hovoriť.... napríklad. takto som to riešila -Poď ideme domov - Niéééééé - Jááj miláčik mamičku bolí hlava, Ty mi musíš pomôcť domov s týmito taškami (už aj otváral vchodové dvere...) jééj ty si šikovný - ešte že ťa máám - však čo by som robila bez môjho pomodníka (už aj otváral dvere na výťahu....). Moj silný chlapček..... ďakujem Ti bez teba by som to asi nezvláádla... (odomykám dvere na byte....) Ešte mi pomôž vybaliť tašky prosím (malý pobehuje po byte a prevelice pomáha a ani si nevšimol že už je doma......)
Inak bolo mi povedané, že to že ho nezaujímali veci ako odplienkovanie, reč, viazanie šnúrok, poriadok a iné základné znalosti je vraj prejav inteligencie........

susanq
7. aug 2013

@ninuska8 : neboj moja, nas Danko mal 3.8. dva rocky a tiez mame plienky, tiez odmieta cikat a kakat do nocnika ci do zachoda, hoci velmi dobre vie, co sa tam robi. Tiez uz sme boli u psychologicky v maji, pretoze bolo jeho spravanie neunosne. trieksanie o zem, sebaublizovanie si formou trieskania si hlavy vsade mozne, uplne bez rozmyslu. Nereagovanie na prosby, prikazy, hoci vsetkemu rozumie. U nas nastupilo obdobie vzdoru prilis skoro, povedala aj psychologicka a rozhodla som saho socializovat a dala som ho do skolky. Absolutna zmena, aspon prve dva mesiace. zacal respektovat autority, deticky mu idu prikladom. Vraj je velmi sikovny a inteligentny a tiez mi bolo povedane, ze ak dieta odmieta hovorit, opakovat, robit to, co sa od neho ocakava, v tgomto veku, je to prejav toho, ze ho to nudi a je daleko s vyvojom popredu, nie pozadu. Samozrejme nemozeme generalizovat. Ja kazdopadne nestresujem, neriesim, povedala som si, ze ked bude chciet, odplienkuje sa, zacne hovorit... je to len na nom, teoriu ovlada, na prax musi dospiet sam. a tiez som mala stavy, ze som plakala kazdy den od zufalstva. teraz sme spokojna cela rodina. Danusko je v skolke, vela sa tam toho naucvil, domov chodi stastny a spokojny. amozrejme, su aj horsie dni. urobila som maximum, co som vedela, nelutujem svoje rozhodnutie a dokonca si myslim, ze som urobila v danom moemnte to najlepsie. Na co sa budeme doma trapit, ked mu je medzi detickami lepsie. Psychologicka vravi, lepsie je stravit s umsevom akvalitne dve hodiny denne spolu, ako sa trapit cely den a nepochopit sa.

katka121
3. sep 2013

žienky no tak my sme už škôlkari.... včera trocha plač, dnes bez plaču - bola tam sama celé dopoludnie.... teším sa moc - je to šikula moja .... 🙂

zuzana_1
15. sep 2013

Caute baby. Ktore ste z ba? Hladame novych kamosov 😉

mojdend
16. sep 2013

@katarina6 Ahoj Katarina, az teraz som nasla tvoju spravu, nejak tu pomenej chodim. Ani neviem, ako nas napadlo naucit ho abecedu, pozeral abc song na youtube a tam ho to strasne bavilo, najprv teda cislo, potom abeceda a teraz to vie vsetko aj anglicky aj slovensky, cisla do 20 a aj chape, ze to vyjadruje mnozstvo, lebo ked vidime nieco, napr psikov a spytam sa, nech ich zrata, tak vzdy spravne. Strasne ho to bavi, on cita uplne vsetko, znacky na autach, napisy na billboardoch, no nechapem. No a posledne mame novu maniu, tvary. Takze ovlada vsetky tvary po anglicky od circle, semi-circle, cez rectangle az po dekagon, no nechapacky. Normalne sa postavi pred stvorcovy kanal a vraci ''square'', postavi sa z druhej strany a vravi ''diamond''. Farby vie tiez. Tak v tomto je naozaj nadany. Len rozpravat stale nic, snazi sa velmi, ale na to, ze ma 2 roky, tak slabota, kamoskina dcera rozprava plynule uplne vsetko aj gramaticky spravne po slovensky aj po grecky, no baby su vyrecnejsie, na to si mi este pockame. Nocnik a zachod stale nic, uplne odmieta. Tak ho nenutim, ved sa nauci. Inak vobec neviem, co kedy dieta ucit, ako si spominala, u nas to ide nejak samo, co si on vyberie, ale tak vyzera, ze bude mat hlavu na matiku 🙂 Inak tiez je v poslednej dobe dost precitlively, asi zubky, alebo co, ale velmi place, ked idem do prace, co doteraz nebolo az tak, ked som doma, tak len pri mne, tatina ma na haku, v noci sa budi s placom. Pri papani stale vymysla, ale to sme mali vzdy, uz som zufala z toho, co mu varit, nemoze jest kazdy den predsa cestoviny. Polievky vacsinou len mixovat, inak vypluje. No a museli sme ist dat robit na mieru ortopedicke vlozky do topanok, lebo ma uplne ploche nozky a este k tomu ich neuklada pri chodzi spravne. Takze konzultacia s vlozkami na mieru 100eur, ufffff, plus topanky, no riadne mastne. Topanocky mame uz 25.5, riadne velke nozicky, bude vysoky po tatinovi.