Ktoré babuľky rodia v júli 2012?
Ktore babulky rodia v júli 2012 ? 😎
@zuzka_bluzka gratulujem 🙂
Maminky dakujeme za gratulácie .
@neeelaaa1 rodila ma Lomanová a bolo fajn aj zašívanie v pondelok večer sa mi už dalo v pohode sedieť .Ako sa má Robko ? ten náš červík pekne pribral dnes sme ho vážili ,že ked už má ten týždeň 😀 😀 a z nem. sme šli z váhou 3200 g a teraz máme 3640 g .
ach jáj už sa nám zas ozýva drobec baby toto naše dieťa je furt na prsníku chlap sa v ňom nezaprie 😀 😀 😀 😀
@papuka
@zuzkaamato
@bis
@nina4
@cerealka
@marakoli
@monika74
@jarimka Baby dakujem za gratulky, konecne sme doma, nechceli nas pustit kvoli zltacke a pritom ju ani nemala silnu 😒 . Trosku sa doma citim ako zbludily holandan, neviem kde co ako 🙂 musime sa trosku zohrat. Dnes ma konecne menej boli jazva po nastrihu tak som uz aj upratala/navarila. Vas to este boli? som zvedava kedy si normalne sadnem lebo to si zatial neviem predstavit. A este sa vas chcem spytat ako davate drobcom odgrgnut lebo mne sa zle drzi aby som ju nosila na pleci tak davam len tak ze ju dvihnem pred seba do zvysenej polohy alebo ulozim na vyvyseny vankus, ci je lepsie nosit na pleci?
@zuzka_bluzka Aka je krasna 🙂 S tym upratovanim a varenim opatrne, neponahlaj sa, to pocka. Hlavne, ked ta este boli jazva. Mna to bolelo este nedavno, ked som sedela. Ale asi po takych 10 dnoch som si uz vedela sadnut. Ale teraz sa zase ozyva, snad to nemam zapalene..
Ja davam odgrgnut na pleci, ale kedze kojim, tak sa az tak nenahlce vzduchu, tak si malokedy odgrgne. Ale niekedy si grgne aj vtedy, ked si ju dam len na seba na hrudnik...
@zuzka_bluzka krásnučká🙂 ja moju tiež si len priviniem na seba na hrudník a pekne sa jej pár krát grgne🙂
aj moja obľúbená poloha na grgnutie je na hrudníku🙂 Ja môžem sedieť, nebolia ma tak ruky a ona si zatiaľ pekne ležká privinutá na hrudníku. Ale tiež nie vždy sa jej to podarí. Ako dlho čakáte, kým si odrgnú, keď vidíte, že to nejde?
@zuzkaamato
@zuzka_bluzka ahojte baby tak ohľadom tej jazvy po nástrihu ja som síce nastrih nemala ani pri jednom ale pri radkovi som mala 3 stehy a veľmi mi na to pomohol Dermochlorofil sprej a nebolelo ma to už po týždni skúste
Moja malá vydáva posledné dni zo spánku také zvuky, akoby sa chcel už-už rozplakať alebo prebudiť, no keď sa na ňu pozriem, nezdá sa, že by sa k niečomu schyľovalo. Také, akoby sa krčila, pučila, ale v tváričke vyzerá byť zaraz pokojná. Hneď sa vtedy zobúdzam, no keď vidím, že to nepokračuje, nechávam ju ďalej spať. Máte to aj vy niekto takto?
mne v nemocnici poradila doktorka odvar z repíka. Neviem, či je to ním, ale začala som si ho dávať, a je to omnoho lepšie.
@jarimka ja este pockam nejaky den-dva a ak ma este bude ta jazva otravovat, tak ten sprej vyskusam. este mam doma jeden sacok rosalginu, tak si este ten rozpustim vo vode a pouzijem. ten mi ten prvy tyzden velmi dobre zabral.
@klemente Ahoj, aj nas maly to robi...su to prdiky, a tym ze sa puci a mrvi, tak vlastne tlaci. Neviem, ci ich pritom aj boli brusko, lebo ani nas neplace, ale ked to trva uz prilis dlho, tak ho to zobudi aj napriek tomu, ze je unaveny. Mali sme aj taku noc, ze sa pucil skoro nonstop..
@zuzkaamato a v akej polohe kojis? lebo ani dobru polohu si neviem najst tym, ze si este neviem sadnut, tak skusam kadejako poleziacky, ale najlepsie je asi normalne v sede a prilozit ju v takej tej klasickej polohe, hm? Dakujem za kazdu radu, si predsa len popredu tak uz mas asi viac vyskusane 🙂
@bis dakujem, tak skusim tak, len privinut 😉
ďakujem baby.
@jarimka diky moc za tip, uz som poslala manzela do lekarne nech mi to kupi. Zatial si to cistim repikom, ale skusim aj toto nech ma to cim skor prejde 😉
@zuzka_bluzka vies co, mne sa najlepsie koji po leziacky na boku. mne sa zase zle drzi mala na rukach a som s nou taka nemotorna, ked ju mam v naruci.. neviem.. a ked a bolela jazva, tak ani nevravim, to sa mi s nou vobec nedalo sadnut... pozri si aj tuto stranku: http://kojeni.net/polohy.php
ja som sa akurat tu vcera na fore pytala na nejaku stranku s polohami pri kojeni a na tejto stranke su pekne fotky..
@zuzkaamato super stranka, velmi si mi pomohla, dakujem 😉 ked uz budem sediet tak to kojenie bude o dost lahsie, mne sa tiez nejak zle drzi, pripadam si jak nemozna, ze ju ani poriadne chytit neviem 🙂 tak tiez zatial radsej kojim v lahu
@zuzka_bluzka tu stranku mam odtialto.. 😉 niekedy si myslim, ze bez modreho konika by som bola ako truba.. treba si pomoct, ako sa da 😉 ja som strasne mantava, ked mam malu v naruci. skusala som ju kojit po sediacky viackrat, podlozenu vankusom aj takym tym na kojenie, ale furt mi to nejako nejde.. bud ma krivo chrbatik alebo je cela vykrivena.. musim to skusat asi castejsie..
@zuzkaamato ja som tiež brala inšpiráciu z tejto stránky, je skvelá a kojenie je v pohode, meníme polohy a je to fajn
baby, maľujeme byt, no zatiaľ v ňom ešte nie sme. Chcem sa vás spýtať, či tam môžem ísť s novorodeniatkom do čerstvo vymaľovaného. Môžu mu tie farby uškodiť? Naposledy sa maľovalo v nedeľu, aj to nie všetky izby, takže sa minimálne deň "vetrá", ale nie som si istá, či sú tam otvorené okná:/
@zuzka_bluzka kup si vankus na sedenie mne to moc pomohlo tiez som sa nemohla posadit ale natieram si ranu cajovnikom tea tree oil a fakt to pomaha

@bis ono aj ked si pozries tu na koniku diskusiu o dojceni, tak niektore maminy davaju caj alebo vodu. pokazit sa tym asi nic neda, ale ked si k dispozicii a das malej vzdy, ked chce, tak v tom nevidim zmysel. ja u nasej nemam pocit, ze by bola smadna, tak to zatial neriesim. a mozno je aj dobre, ze nechu cumel tie nase krpane, aspon ich od toho nebudeme oducat.. 😀 ale mozno aj to pride...