icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

alena24
19. nov 2010

dakujem babulky za rady, vcera som mala experimentalny vecer a dala som si najskor broskynu, potom vodu z kyslej kapusty a o par hodin este susene slivky. Kombinacia znie nechutne ale nejedla som to vsetko naraz 😀 a zabralo to, teda az rano ale som nad mieru spokojna. Vyskusam este ostatne rady a som zvedava 😉

paula1234
19. nov 2010

@alena24 ja som citala, ze voda z kyslej kapusty by sa v tehotenstve nemala, kapusta kysla ano, ale na vodu pozor, obsahuje nie velmi dobre latky) ja som bola tiez prekvapena, ale bolo to aj v telke asi pred 2 tyzdnami v Reflexe, ohladne potravin) 😉

pitipitipa
19. nov 2010

@paula1234 no neviem s tou vodou z kyslej kapusty...prave naopak pisu, ze je to najzdravsie a ma najvyssi obsah vitaminu C....a inak, ked sa nad tym logicky zamyslim...ta kapusta je v tej vode mesiace...nie je tam ziaden rozdiel..kapusta je presiaknuta tou vodou, takze co obsahuje voda, obsahuje kapusta 😉 robievala som kyslu kapustu 🙂 ...jaj ale sa tesim na vianoce..prave na tu kapustnicu.. 😵

alena24
19. nov 2010

@paula1234 @pitipitipa akurat dnes som sa bavila s kolegynou a ta mi povedala presne to co povedala Paulinka, hovorila ze pre tehotne to nie je najvhodnejsie lebo ze sa tam vytvaraju aj karcinogeny a babu by mohli uskodit. Takze mozem potvrdit. Je to dost zaujimave kedze som si doteraz myslela ze kapusta a aj voda z kyslej kapusty je zdrava. Skusim sa spytat nejakeho odbornika a dam vam vediet, ale kazdopadne je to dost zaujimave.

Mimochodom, aj ta kamaratka spominala Reflex 😉

alena24
19. nov 2010

@paula1234 @pitipitipa aha co som nasla, http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&... takze problem nie je v kapuste ale v soli a ta je kardinogenna 😠 skoda, lebo v tej vode je tej soli asi poriadne vela.

pami2
19. nov 2010

@klba ahoj klba, napises mi prosim ta kde je ten sekac v Nitre? ozaj, pojdes na 3D sono? ja som pocula, ze tu v okoli ne najlepsie ist do Hlohovca..predstav si, ja som bola tento tyzden na poradni a na dalsiu mam ist az o mesiac v 18TT...nezda sa ti to neskoro? medzitym idem len na krv ku sestricke v 16tt

mia_m
19. nov 2010

@pami2 od 8tt poradne byvaju kazde 4 tyzdne, neskor budu kazdy 3. tyzden, potom kazde 2 tyzdne a nakoniec v tyzdnovych intervaloch, mas to tak predtlacene aj v tehu knizke 😉

klba
19. nov 2010

baby ved tej kapustnej stavy sa nepije na litre, 😉 tak snad to az tolko neuskodi, okrem toho ani kapustnica nie je potom dva krat zdrava, ked tam ide udene masko, klobaska, hribiky... ja uz sa teraz tesim na tu Vianocnu kapustnicu a rozhodne si ju neodopriem, koniec koncov takmer vsetko co jeme nie je uplne zdrave. 😉

paula1234
19. nov 2010

@alena24 no presne karcinogeny to je to slovo, co spominali..))) 😉

paula1234
19. nov 2010

@klba no ved hej a v malom mnozstve to neuskodi, ja som ohladne tej kapustovej vody to myslela tak, ze keby ju alenka chcela pit kazdy druhy den, aby sa mohla dobre vyprazdnit 🙂 😵

klba
19. nov 2010

@pami2 ten sekac je na Farskej, vola sa Anastázia, kusok vedla bola kedysi restika Slovan, (teraz je to nejaky hotel), blizko toho sekaca je aj lekaren, ta je vo dvore. 😉

a co sa tyka 3D sona, kamoska volala aj do Hlohovca aj do NR, aj u nas v NR uz robia 4D, cenovo je to skoro rovnake, tiez som uvazovala ze pojdem do Hlohovca, ale v podstate nevidim dovod preco neist do NR, mna odradzalo jedine to, ze tu nemali 4D, teda ked som bola tehu prvy raz, odvtedy im pribudlo, stoji to cca 45 €.
A treba sa objednat vopred, asi 3 tt, maju plne terminy, ja sa chcem objednat ked mi da buduci tt moj dr papier na sono ktore mam mat v 20 tt a hned sa objednam, aj tak chcem ist na 4D sono okolo 24 tt, vtedy je vraj krasne vidiet tvaricku a dovtedy sa uz snad dozviem aj pohlavie. 😉
Inak ty chodis ku komu na sono? Ja do medicinskeho centra k Lindnerovi, ten robi vlastne aj to 3-4D.
Inak na MK je tema aj sono v Nr a sono v HC, ak chces hodim ti link, mam v oblubenych temach. 😉

a ja chodim na poradne tiez len cca raz do mesiaca, buducu stredu idem na odber krvi spojenu s poradnou a potom budem mat dalsiu poradnu + sono o mesiac, okolo Vianoc. 😉

alena24
19. nov 2010

@paula1234 @klba no keby ju pijem kazdy den, asi by sme museli mat doma aspon 5 dobre velkych sudov 😀 ale chcem skusit aj ine veci lebo kedze je v nej dost soli a ja mam problemy so stitnou zlazou a to musim sol obmedzovat, urcite bude lepsie nejake ine riesenie, ale kazdopadne, dnes to pomohlo a som rada aj za to 😉

klba
19. nov 2010

@paula1234 jasne, 😉 som to nedomyslela. 😝 😀
ja mam zatial len kupenu kapustu na jedenie, (aby ma nedrapla choroba, tak si sem tam preventivne dam), kym sa nevykvasi domaca od svokry, ale po pravde svokrina mi az tak nesmakuje, 😅 ona ju ma moc suchu bez stavy a ja napr. do kapustnice pridavam aj stavu pre chut. 😉

klba
19. nov 2010

inak niekto tu spominal ze dobre precisti aj kava, ja pijem teraz caro, sem tam obycajnu kavu a veru aj to mi staci, mne to pomaha, aj ked ja nemavam problemy, ale napr. po porode to bol fakt problem, preventivne som si brala do nemocky aj slivkovy kompot, no po pravde pre mna navsteva wc to bol druhy porod, br uz teraz sa toho desim, 😖 sa musim vopred zasobit precistovadlami. 😅

pitipitipa
19. nov 2010

@alena24 aha...a ta sol nie je v kapuste ale vo vode z kapusty?
myslim, ze sa to uz prehana...v kazdej jednej potravine sa nieco najde, lebo kazda jedna pripravena potravina je konzervovana, aby co najdlhsie vydrzala...takze ak ju budes jest dennodenne...tie Ecka sa hromadia a samozrejme sa niekde na tvojom zdravi podpisu, preto sa aj neodporucaju tieto potraviny malym detickam...
http://www.mamatata.sk/index.cfm?module=Advisor...
na tejto www stranke pise MUDr. ze v kyslej kapuste je zdroj vitaminu C co odporuca ako prirodzeny zdroj, nespomina sol ani vodu ani nic....ta kapusta je v tom pohari ci sude po niekolko mesiacov, ta sol je v tej kapuste zazrata...po neviem kolkych desiatkach rokov, zrazu zistili ze to nie je vhodne...a cele tie desiatky rokov nase mamy, starke ...prababky slapali kapustu v sude a jedli ju...a pred 2 tyzdnami povedali, pozor kapusta....
ked uz tak...tak pred asi 3 rokmi povedali, ze coca cola obsahuje latku, ktora pri zvysenom uzivani moze sposobit vazne ublizenie na zdravi....pred rokom v japonsku pringels firma oznamila, ze tieto zemiakove lupienky ztahuju v tejto krajize z trhu, ako ich vedci objavili skodlivu latku.......a co robi s tym svet? kyvne rukou...co komu vyhovuje 😉
ked si prejdes google.sk a napises si kysla kapusta...nenajdes jedinu zmienku o skodlivosti...ale prave naopak...
moj doktor povedal, jedz co sa ti ziada.... 😅 tak aj robim...hoci to nie je teraz ktovieco, kedze trpim nevolnostami...

pitipitipa
19. nov 2010

@alena24 inak, ak chces aby ta "prehnalo"...dr mi poradil...vecer ovocie, pomarance..alebo vypit dzus...a rano jogurt...no a potom to ide 😀

pitipitipa
19. nov 2010

p.s. ...nechcem nikoho urazit, alebo aby si nikto nemyslel ze utocim, co mozno moze tak vyzniet...je to len moj laicky nazor...ak som sa tymto nazorom niekoho dotkla, tak sa ospravedlnujem 😵

paula1234
19. nov 2010

@pitipitipa my sme tu nekecali o kyslej kapuste, ta je zdrava, ale o vypiti velkeho mnozstva vody z kyslej kapusty..) 😉

klba
19. nov 2010

@pami2 inak co sa tyka oblecenia, ja si pockam kym budu v Tescu nejake akcie, ved ich mavaju viac krat rocne, tak snad stihnem nieco nakupit 😉 a okrem toho tie najmensie velkosti im vzdy ostanu, kedze sa viac minaju tie vacsie, kolkokrat som hladala nejake dupky alebo body pre drobca a aj ked som nasla sety mali uz len male cisla, newborn, prip. 0-3 mesiace a pod... 😉
a aj v tom sekaci maju krasne veci a najviac pre male babatka, cca do 1.roka, chodi im tovar vioac krat do tyzdna, 😉 a stale priebezne vykladaju, maju tam aj detsky kutik a ja byvam kusok tak sem tam tam idem kuk, ja vyberam a maly sa zatial hra. 😀
inak kuk, napr. tuto koselu aj tie biele gate ma z toho sekaca, to mal asi 2 mesiace 😉 a na dalsej foto ma z tade rifle.

pitipitipa
19. nov 2010

@paula1234 kedze som v uk, kupujem kyslu kapustu v pohari...a na zaciatku tehu, som zjedla skoro cely 7dl pohar a vypila vsetku vodu...inak...stale neviem pochopit jednu vec...ta skodliva sol nie je v kapuste?? ako je to mozne, ked kapusta je stale vo vode? 😕

alena24
19. nov 2010

@pitipitipa suhlasim, vsetko je svojim sposobom nezdrave, dokonca aj ovocie alebo aj zelenina ktoru kupis v obchode je striekana vela krat a nie moc zdrava. Ja sa tiez nejak extra nemienim obmedzovat, ale solim fakt malo kvoli tej stitnej zlaze aby som nemusela brat lieky.

alena24
19. nov 2010

@pitipitipa do kyslej kapusty sa pridava sol ktora podporruje kvasenie a sol sama o sebe nie je zdrava a v kyslej kapuste jej byva dost velke mnozstvo, teda ani tak nie v samotnej kapuste ako v tej vode kedze sol sa rozpustila hlavne do nej.

pitipitipa
19. nov 2010

@alena24 to mi je uplne jasne...kapusta je v tej vode mesiace, takze co obsahuje voda, obsahuje kapusta....
nevypijes denne 2dcl tejto vody, ak by si tak robila...myslim, ze skor ci neskor by si uz mala vredy na zaludku, to kysle prostredie by neprospievalo... 😉
k tej stitnej zlaze..zalezi ci tvoja stitka ma zvysenu funkciu alebo znizenu ..podla toho sa reguluje aj sol...ja som nikdy nemala problem so stitkou...ani som o nej nevedela, len z citania...a vcera mi dr povedal, ze mam hranicne hodnoty.. "nezne" zvysenu hodnotu...zije moja stitka je pomala a mam nedostatok jodu 😖

mia_m
19. nov 2010

@klba a nedali ti cipok na zmakcenie stolice ?? ja som sa toho tiez bala po porode, ale hned mi dali na stolik cipok a veru pomohol, vobec to nebolo strasne, inak mne po porode stacila ta biela kava, co nam varili a do 5 min som utekala 😀

pitipitipa
19. nov 2010

inak ...ak mate fotky z 12tt a babatka maju dobru polohu, jedna kocka mi dala link na www kde sa da predpokladat pohlavie babatka 😉
http://www.baby2see.com/gender/external_genital...
len pre zvedavost...co vam vyslo v 12tt...a co vam dr potvrdi neskor... 😵

klba
19. nov 2010

@mia-m cipok mi nedali, 😕 a ja mlieko a bielu kavu nepijem, to ja eee, 😉 ale fakt to bol brutal, prvy raz sa mi podarilo ist na wc az po tyzdni, to uz som bola doma a fakt som sa citila ako pri porode. 😖
a ja som mala problem uz ked ma brali na prijme a mne bolo zle uz doma, napinalo ma a ked mi dali v nemocke klystir tak som nevedela co mam robit, dali mi misku co mi bolo zle od zaludka a zaroven som sedela na wc-ku, no otras a to som mala kupeny aj Yal, ze si dam sama predtym ale nedovolili. 🙄
a ked som rodila detto, lezala som a zaroven som mala vedla seba misku keby mi zase prislo zle od zaludka. 😖

klba
19. nov 2010

@pitipitipa dobry link ale ja tam teda rozdiel nevidim, az pokym mi to oci nevykole, 😉 ty si co myslis, co to bude? 😅

pitipitipa
19. nov 2010

@klba ja tam nevidim ten vybezok, tak sa to neda porovnat..na mojich vidno ten vybezok co je medzi zadockom a nozickami... 😀

mia_m
19. nov 2010

@klba v pn davaju cipok a nie klystir, to som aj ja mala, prvych 10 kontrakcii som si aj odvracala, fuj, ale ten cipok po porode fakt pomohol, skus sa nan tentokrat spytat

klba
19. nov 2010

@mia.m diky za tip, opytam sa. 😉
@pitipitipa a tebe co vychadza? 😉