Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
presne..maly na rukach a konikujem..maleho to fascinuje..vsetko co svieti je pre neho straaasne zaujimave
pudo..my mame malicky na nohach skrtene k 4.prstu..a priehlavky mame stuhnutejsie..to cvicenim povoluje
tak som si myslela že dnes sa tu bude spať a figu borovú a to nespí od 15-tej ma ide poraziť pomooooc
pudo, u nas uz je davno pod nulou... vacsinou chodime len v autosedacke na balkon, ale cez vikend sme boli na nakupoch, bolo -7 C... sice sme len z parkoviska presli do obchodu, ale nebolo to az tak blizko. V piatok ideme na ockovanie, mam to nedaleko, tak 7 minut peso, je tam problem s parkovanim, tak pojdeme peso. No a hlasia -15 C, takze to bude zaujimave. Ale okrem ineho davam na kocik plastovy kryt proti dazdu, to trosku drzi teplotu a aspon maly nedycha ten studeny vzduch. Aj ked bude slnecno, tak asi to bude divne vyzerat, ale splni to ucel 😉
Ahojte. 🙂
Tak ja mam jedno z tych babetiek, co sa trapia. ☹ Pokial papa len moje mlieko, vsetko je vporiadku, je spokojny, pekne spinka, papa, no uzasne dietatko a potom mu dam UM a vymenia mi ho - boli ho brusko, ma ho uplne tvrde, nekaka, trapi sa, nespi, potom je unaveny a nervozny, zachripnuty od placu, chudatko moje. Teraz to bolo tak, ze mal cely tyzden moje mlieko a vcera dostal UM, lebo som nemala dost (som chora a vtedy je mlieka akosi menej). Doktorka nam poradila dat mu Nutrilon Comfort, tak dostal ten... najprv to vyzeralo byt okay, napapal sa a spal. Po druhom papani (to uz bolo MM) zacal byt nespokojny, do vecera bol este viac nespokojny, v noci vela plakal a dnes takmer nic nespal, vela plakal, trapil sa, brusko tvrde... 😖 Musim si pokecat s doktorkou, jemu snad ziadne UM nesedi. Ci v tom nemoze byt nieco viac, napr intolerancia laktozy - moje mlieko znasa dobre, ale ja nepijem ziadne mlieko ani mliecne vyrobky, takze asi v nom laktoza nie je.
Aj my cvicime, Vojtovku, kvoli hypotonii, ale posledne dni sa k tomu neviem dostat. Nechcem ho trapit, ked sa uz takto trapi s bruskom. 😔
Inac mne nakanadskej zime vobec nevadi chlad, ale prave naopak, to teplo vo vnutri. Strasne to prehanaju s kurenim, takze ked sa clovek naoblieka tak sa spoti kym dojde vonku, a potom sa dalej poti v metre, v obchodnych domoch... no otras. Ja uz si davam len kratke tricko a tenku vetrovku (+ciapka a sal), vonku tych par metrov prebehnem z auta do obchodu a naspat... ale maleho musim naobliekat, v obchode povyzliekat, potom zase naobliekat... Lezie mi to na nervy! Inac zimu milujem 🙂
babule,
prosim vas este o radu - takze je lepsie zacat davat tak 15 tych kvapiek espumisanu OK, a to mam dat na lyzicku a potom normalne kojit? a kedy to mam davat? staci vecer? alebo ako casto sa to moze? pri kolkych kojeniach? na letaku to nie je napisane ☹ n
dakujem ...
ja tiez nestiham pisat, ale kazdy den si aspon na chvilocku idem precitat, co pisete, s cim sa vy trapite! a vzdy si poviem, ze drzim kazdej palce, aby bolo lepsie! aj na teba deina myslim, lebo sa trapis fakt dost 😔
Deina, moze to byt laktoza v UM...
este som sa chcela pochvalit 🙂 vcera sme boli v Ikei, maly samozrejme v lehu vrieskal tak som ho napolohovala tak do polo sedu, potom uz len spokojne kukuckoval okolo a skeril sa na kazdeho okoloiduceho. Ludia z neho mali zabavu 😀 😀 😀
esteze som nekupila kocik s vanickou, v tom by mi drobec nevydrzal. Musi byt vzdy vo vyvysenej polohe, inc je zle !
Ozaj, ako ste spokojne s kocikmi? Vsak sme o tom tooolko popisali... (hlavne Bleelka 😀 dobre si vybrala??? )
no teda ste tu toho popisali. 😀
smileko, aj si zistila z coho tie vyrazky boli? Budem jej tvaricku umyvat v repiku. Dik za radu babulky. Este ze vas mam. Ved to jej minimalne neublizi.
ja mam tiez kupene 2 kremiky do zimy. Jeden od veledy a jeden od Klorane. od veledy som este neskusala ale ten od klorane je super a nadherne voni ako babatko. 😀 Ale teraz jej radsej nic nedavam ako ma problem s pletou.
pudo, aj my sme boli dnes vonku ale len hodinu. Tiez sa trosku bojim este s nou byt dlho vonku ked mrzne.
strapco ako ma malinky nohy skrutene? 😕 V porodnici mi hovorila sestricka ze jenu nozicku ma viac krutenu ayko inu tak mi ukazala masaze a ze to mohlo byt polohou v brusku, ze sa to zvykne vyrovnat. Tak sem tam pomasirujem tu nozicku. Ale ja tam rozdiel bhvieka teda nevidim a keby mi to nepovedala ona tak si to ani nvsimnm . Aj pediatricka a ortoped vravelli ze je vsetko ok. Tak dufam ze hej.
strapco tie malicky aj my mame skrutene trochu . A ako dlho masirujete tie nozky? lebo ja akonahle zacnem tak krpata zacne kopat a nenecha si to . 😠
zuzu, dobra tema - z kociky. 😀 Ja uz vyberam bugynu na leto. Takze mi zacina druhe kolo. Ten nas gesslien je tazky ako svinka. Inak parada, ale chcem kocik este co budem nosit v kufri. Zatial a mi pacia buginy od www.maclaren.sk ALe teraz je okolo nich velke halo kvoli pricviknutym prstom deticiek. Tak neviem a este sa mi paci solano od teutonie ale pre istotu ich prestali vyrabat. 😀
neviete poradit s vybero buggy skusene maminky?
Tilly porad,ty si odbornicka. 😀
zuzu ty si spokojna s kocikom?
mayka..moj ma malicky na nohach skrutene pod 4.prst to som si vsimla uz v porodnici..a ortoped zistil, ze maly nevie dobre vystrit nozicky v clenkoch..takze to rozmasirovavame a cvicime.. mame cvicit 7xD..no kd sa mi podari 5x..v noci sa mi vobec nechce
mayka--ja cvicim pred prebalenim..a snazim sa aspon 10 min jednu nozku..ale striedam, s ktorou zacnem,lebo maleho to tirz ptestane bavit, tak aby som masirovala obe
lpcik..ja so spokojna s nasim z polska..ale asi tiez budeme na leto riest nejaku buginku
hihi--v noci sa mi snivalo. ze mi gynekolog ba kontrole po sestonedeli povedal, ze som tehotna 😅 😅 ..no zatial nemam byt z coho 😠 😀 😀
strapco, nestras. musim zajtra malinku skontrolovat. 😕 7x denne? vsak ma Terezka rozkope... 😀 no ja so tiez rada ze v noci vstanem a prebslim ju a nakojim. vela krat sa zobudim po hodine alebo az na dalsie kojenie a Terezka j so mnou v posteli. u nas nehrozi aby som ju hned po kojeni dalsa do kolisky. V monte zacne vrestat. Tak cakam kym je v deliriu a potom ju prehadzujem.
ja tiez maleho davam po kojeni do postielky az ked uz tuho spinka...niekdy som sa budila rano na gauci 😀 😀 ..este ze ma brucho pocas tehotenstva naucilo spat nepohnute v jednej polohe
veru, kolko krat sa zobudim dolamana co sa pri nej ani nehnem. 😀 no idem spat, lenbo ktovie co bude ked sa hviezda zobudi. 😝 😅
dobru noc dievcata 😉
no mnemalá zaspala na gauči a normálne sa jej už bojím dotknúť nech ju nezobudím ale išla by som tiež spať pe istotu skôr lebo neviem aká bude noc
ja som velmi spokojna. Mame ten Peg perego Uno, je lahucky (10kg) skladny (cca 80 x 60 x 30cm) takze zaberie len polku kufra, da sa zlozit do fusakotasky alebo normalne do sedu, ma preklapaciu rucku... presne to som potrebovala. Ani tie velke kolesa v predu nevadia, teraz ked chodime tvarom k nam. Ale potom v lete ked bude tvarou odo mna, uz pojdeme malymi kolesami vopred, takze to bude este jednoduchsie. A na cestovanie ako stvoreny 😀
ahoj
tak ja s kocikom spokojna som ,len mala v nom nechce byt 😒 ,vzdy ked musim nieco vybavit musim ju uspat doma a sa modlit aby sa nezobudila v meste.neviem ci to nie je v ciapke,ked ideme von vzdy davam ciapocku a mala ju neznasa ani rukavicky ☹
sakura
na 3pokus nakoniec urobil hamiltnov gynekolog ,porodne asistentky to vzdali koli uplne zatvorenemu krcku.doktorovi to problem nerobilo a proste mi do vnutra vrazil jeho prsty-skoro som umrela od bolesti a potom s kludnym usmevom na tvari mi oznamil ,ze uz ma otvoril na 2cm 😠 a koli krcku som rodila 15hod nemohla som sa otvorit .dali 4 infuzky na posilnenie kontrakcii nejaky gel na otvorenie krcka,uz zvazovali cisarsky .ale nakoniec po dllllllhom trapeni som sa otvorila.
mayka, solano by toto leto ešte aj tak nebolo pre naše deti, je to skôr pre väčšie detičky, nemá to pevný chrbát... mala som ho, super sa skladá a je ľahký... ja golfky nemám rada, nedá sa to jednou rukou šoférovať a to ja nemôžem, ja tlačím väčšinou len jednou rukou, druhou robím niečo iné (väčšinou jem alebo telefonujem alebo si čítam 😀)
my kukučkujeme, nejako sme od ôsmej hore a spať ani za boha... no nič, ešte to takú pol hoďku vydržím a potom budem nasilu uspávať 😀
Mayka, ja tiez kukam golfky. 😀 Uz som mala jedny vybrane - Inglesinu Zippy, paci sa mi, ze ma otocnu sedacku (http://www.bambini.sk/sk/product/1975/inglesina...), ale nazivo ma dost sklamal, je to samy plast. 😝 Ja take nerada, potrebujem, aby bol kocik pevny (pri mojom sposobe jazdy musi byt pevny, nie plastovy)
A tieto sa mi celkom pacia:
http://www.bambini.sk/sk/product/322/gesslein-s... - gesslein swift, je lahucky a ma pekne farby
http://www.bambini.sk/sk/product/1108/casual-pl... - casualplay, tiez ma pekne farby, ale neda sa opierka sklapat
http://www.bambini.sk/sk/product/2093/pliko-swi... - peg perego, tiez ma otocnu sedacku ako inglesina, vyzera ovela pevnejsie, ale je aj tazsi (11kg je na golfky vela)
http://www.bambini.sk/sk/product/2181/peg-pereg... - krasne peg perego si 😵 , lahucky, skoda, ze sa neda otacat (tak ale maloktore golfky sa daju, ze?)
http://www.bambini.sk/sk/product/2300/silver-cr... - tento je zaujimavy
a nakoniec este: http://www.bambini.sk/sk/product/2006/quinny-se..., quinny, ktovie, ako vyzera nazivo
No a my mame Concord Fusion po Miskovi, nekupovali sme novy kocik, je nadalej vyborny, dobre ovladatelny - co teraz vyuzijem, kedze ho musim ovladat jednou rukou vacsinou (druhou drzim Miska).
Dobre ranko, maminečky...krasne ranko aj babatenkam...
Nestiham k Vam casto ist, nanajvys tak počitam, co vas tesi, co vas trapi...Velmi ma mrzi, ak novembrove pokladiky maju nejake trapenie 😢 My mame taky kolotoc, ako kazda ina maminka, ale nastastie nadherne v noci spinuskame, sme len 1x za noc hore...Je to skutocne moj pokladicek...
Vonku sme este neboli, len pri otvorenom okne...ale ak bude slnecno a mrazivo, uz pojdeme.. a na to sa velmi tesim...Prajem Vam krasny dnik... 🙂
no ja by som určite pre naše drobčiatka golfu ešte ani neuvažovala používať ja som spokojná s našim CAM kočíkom a určite nič iné na leto ani neuvažujem
deina, vidim ze mas prehlad. 😀
z tych tvojich vybranych sa mi paci peg perego klasico a este ten quinny senzz - ale ten je teda dost drahy. Som ochotna dat maximalne 200 eur.
A som rada ze nie som jedina co poskluje po dalsom kociku. 😀
nelly este aste neboli vonku? to je super ze i tak krasne spinka. nech vam to vydrzi.
mne sa zda e Terezka dnes pokaslieva. ked bude aj zajtra tak radsej skocim k doktorke. Asi dnes von nepojdeme pre istotu. A to sme boli vcera na poradni.
😒 nic jej v hrdielku nevidela, tak nechapem.
ahojte mamule. chcem sa vas spytat,ake maju vase deticky stolicu. mala je kojena,viem ze nemoze mat tvrdu stolicu po mojom mlieku,ale zda sa mi ze je dost vodova. 😕 neviem co si mam mysliet,ci to tak ma byt,kedze prvu som kojila velmi kratko a uz si nepamatam ako kakala 😅
icerna - hm, mala by byt taka redsia a zltooranzova...
ja som mala tu "laktacnu krizu" a zapal prsnika a ako som jeden den uzivala paralen na znizenie teploty, tak mal Matko stolicu naopak velmi hustu, az som sa bala! a aj to sa vykakal len po pouziti rektalnej trubicky ☹
viem inak babule, ze sem nechodim casto, ale mohli by ste sa sem tam vyjadrit aj ku mne? ja vas casto citam, aj ked nestiham pisat ☹
prosim vas o radu - je lepsie zacat davat tak 15 tych kvapiek espumisanu OK, a to mam dat na lyzicku a potom normalne kojit? a kedy to mam davat? staci vecer? alebo ako casto sa to moze? pri kolkych kojeniach? na letaku to nie je napisane
dakujem
diki bodzlomu,ja som sa uz zlakla ze ma hnacku,lebo je taka vodova 😕 ale farba je taka ako pises. ja tiez malej davam espumisan l a davam 20kvapiek na lizicku s mojim mliekom pred kojenim. a moze sa to davat pred kazdym kojenim 😉 aj 6 x,to neuskodi.
lyžicku,nie lizicku 😀
a z coho si dostala zapal?mas vela mliecka?
Espumisan sa dava az 25 kvapiek, vraj ked sa da menej, nemusi zaberat (tak mi hovorila lekarnicka). Sab Simplex staci 10-15 kvapiek. A kludne mozes pred kazdym kojenim, ono to ma mechanicky ucinok, nevstrebava sa to, takze sa s tym dieta nemoze predavkovat.
Mayka, ale teraz som nasla toto: http://www.malvik.cz/Kocarky/trojkombinace/Jane... Jane ma novu kolekciu s otocnou sedackou, ja ho chceeeem, strasne, vyzera ako nas Fusion, ale ta otocna sedacka, no uzasne. Ale uz by stacil len sportak.
ahojte maminy...tak my konecne spime... normalne sme sama zaspala v postielke, ale to urcite od unavy, lebo kvoli refluxu chrcala a zvijala sa celu noc...
inak asi to bude zniet sebecky, ale ja som straaaasne rada, ze nie som jedina, co sa trapi
aj ked nestiham casto pisat, tak si vas precitam, a sucitim maximalne s kazdym bruskom a placom
Mayka - aj my mame Gesslein - ale Vision, davame malu do fusakotasky a fusaku, tak dufam, ze tam ma teplucko... je pravda, ze je tazsi, parkujeme v garazi a do bytu nosime len tasku...
Bodzlomu - ja som mala problem dat malinkej kvapky na lyzicke, tak som ich davala do striekacky a popri kojeni striekala do pusiny (a potom som to uz ani neriedila mlieckom), jednoducho nakvapkala do vrchnacika od Espumisanu, vtiahla do striekacky a sups. A davala som vzdy pocas kojenia, kym sa to neupravilo...potom len sem-tam, ked som videla, ze sa trapi...
Ozik, neviete aka je dobra lyzicka pre baby? kvoli kvapkam D a K vitaminom, vzdy to nejak vypluje, ked jej to davam malou plastovou...
Icerna - my mame tiez vodovejsiu...uplne v pohode...hlavne, ze jej ide velmi lahko 😉
zuzu- ze - 15!!!! no parada... my sme boli v lete v Toronte, ale neviem si predstavit tam ist v zime

pudo, píšem s malým na rukách 😉
my chodíme von... musíme, moje deti zbožňujú chlad a čerstvý vzduch