icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sjussi
16. aug 2010

@cara.m jj ale asi radsi koupim tu zavinku,moc se mi libila ta jak tu davala lavaza odkaz na ni tak ta tmava

lolelole
16. aug 2010

My to asi taky budeme řešit až tak po roce - zatím máme v jeho pokojíčku pracovnu, takže to budeme muset nějak pořešit pak. Ale asi je fajn když už začína mrňe chodit aby mělo svůj prostor ve kterém může kralovat. Ptala jsem se protože některé ženy dávají malé do samostatného pokoje téměř hned odpočátku..tak zda to má nějaké důvody, nebo je to jen pro "komfort" rodiču, nebo vlastně proč ?

@tetamon V posteli do 7 let ? uff.
@sjussi mně se zdá taky fusak do auta zbytečný, ale když bude taková zima jak byla loňská, tak asi rychle změním názor 😀

kostri
16. aug 2010

@cara.m mas pravdu,tie vrchne veci budu lepsie v 62ke.dik 🙂 aj ostatnym dakujem 😉

@lolelole aj u nas bolo riadne krupobitie a pohadzane veci po dvore sme zbierali cele doobedie ale s tym vasim vikednom sa to teda neda porovnat 😖 kopu penazi v kybli 😖 a ze fasada zrovna neni lacna zalezitost 🙄 mne by sa teda netlacili slzicky,ale riadne by som prebucala par hodin 😖

@tetamon ja jakomatka 😀 toho tez moc neviem,lebo kto vie ake bude babo,ale hanka nosila newborny dost dlho,nepriberala rychlo,len rastla do dlzky a to nejak tej velkosti nevadilo 😕 potom to zacalo-ze na dlzku kratke a ked som jej dala dlhsie tak zas v tom plavala,lebo brusko nikde 😅 😀 aspon sa moc nepotila 😅
a hovoris ze ponozky na plutvy?no dobre teda 😅

@lolelole hanka spavala s nami v izbe do desiatich mesiacov,ale vlastne hlavne preto,ze vtedy u nas este byvala svokra a ked sa prestahovala,mali sme o izbu viac a hned mala hanka detsku 😉 a mozem povedat ze nam to velmi pomohlo so spanim,lebo ona bola take miminko,ze potrebovala klud.hned prespala celu noc,ked som ju tam nerusila svojim prevalovanim sa a fucanim 😀 kamoska ale dala malu do svojej izby uz od troch mesiacov a niektore maminky maju deticky u seba stale.bude zalezat od mimina 😉

sova33
16. aug 2010

@lolelole My to s tím pokojíkem budeme mít podobně, máme obývák a dvě místnosti, jedno bude ložnice a to druhé pracovna. Manžel pracuje i doma, tak si myslím, že je to lepší, aby měl na práci klid (a hlavně jistotu, že mu to pak lezoucí zvědavé dítě nic neroztrhá nebo neožužlá).

kostri
16. aug 2010

no ta kamoska co dala malu do vlastnej izbicky od troch mes.to spravila pre svoj komfort 😖 aj to sama priznala
ja budem tiez do autosedacky davat len fusak a do kocara overal plus fusak,tak som to robila aj u hanky .myslim ze je zbytocne deticky do auta moc babusit,lebo sa spotia a ked pridu na chlad tak ich ofukne a prechladnu 😒

tetamon
16. aug 2010

@lolelole podle me nechavat takhel maly mimi do vlastniho pokojicku (segra zkousela, avelice rychle prehodnotila. Mrne ti rve nekolikrat za noc, navic kojis...a pokazde se hrabej z postele a jdi mu nandat dudlik 😀 )
A s tim fusakem...no, mimca pry se hur srovnavaji s prilisnym horkem nez s troskou chladna (i kydz ty uplny mimi asi ne az tak)

@kostri hh, no jsem zvedava, jestli bude mimco po mne nebo po tatinkovi. Ja jsem takova..ehm...ze selskeho rodu, postavou to nezapru, zatimco drahous je takove anorekticke stvoreni 😀 (i kdyz sni jak regiment 😕 ) Ale zase je schopny se zapomenout najist 🙄 Jestli mrne bude po nem.... 😠
A mimco s tema ponozkama na plutvickach fakt vypadalo roztomile, videla jsem to u jedne zname (achjo, ja mam tolik detnatch znamych a stejne o tom vim dohromady prd 😕 )

tetamon
16. aug 2010

@kostri a co je za komfort na tom, ze kdyz mrnous breci, musis se vyhrabat z postele a nekam dopochodovat? 😕

lolelole
16. aug 2010

@kostri vida to mně ani nenapadlo, že bych mohla rušit ve spánku miminko ja..no doufám, že bude po mně a bude spát jak pařez 🙂 mně mohu vrtat vrtačkou u hlavy a nevzbudím se 😀 ...z toho mám taky docela stach, abych se pak vzbudila, když bude malé brečet, ale snad to nějak zařídí mateřský instinkt..když ne bude muset budit manžel, ten má zase super lehký spánek...

s těmi pěnezi máš pravdu, fasáda opravdu stojí majland ☹ ale snad to půjde nějak opravit...ještě jsme ani nestihli sundat všechna lešení...uvidíme taky s čím se vytasí pojišťovna..zatím říkali, že by něco pořešit mohli, tak se nechám překvapit.

tetamon
16. aug 2010

@lolelole tak snad by ta pojistovna mohla aspon neco ... "palec nahoru"

a neboj, slysela jsem zatim jen o par maminkach, ktere neslysely mimi, a vetsinou to bylo jen docasne (jako treba ze do pulnoci spaly jak parezy, ale na dalsi kojeni uz se budily placem miminka. A do te pulnoci holt fungoval tatinek, ze mimco prilozil k prsu 😀 ) A soude podle sebe, spavce, jak jsem startovala, kdyz se Kubik zavrnel v postylce..a to byl synovec a ne vlastni 😉
To zvladnem 😎

lolelole
16. aug 2010

@sova33 no my máme v pracovne tři počítače a vůbec mraky kabelu ke skenům a tiskárně atd..tak jsme zvědavá, jak to pořešíme aby se nám tam lezoucí prcek nezamotával 😠 Zatím všechny pokusy o zkrocení kabelu zlyhali..je jich prostě příliš 😉

lolelole
16. aug 2010

@tetamon
no snad to příroda nějak zařídi 🙂 když ne ona, tak bude muset mažel 😀

sova33
16. aug 2010

@lolelole Od toho to taky i u nás bude pracovna a tam prcek prostě nepůjde. Manžel má občas doma zase docela vzácné věci (teda spíš v kulturním smyslu, nikoliv hroudy zlata), tak pracovna bude pro mrně tabu. Až bude prcek větší, tak se prostě uvidí.

kamusek
16. aug 2010

@lolelole Tak tenhle problém bohužel řešit zatím nemusím....bydlíme totiž zatím u rodičů a máme jenom svoji ložnici a obývák s kuchyní + koupelnu a záchod, takže pokojíček pro bobiška zatím bohužel nebude! Bude s námi v ložnici - přes den když nebude spinkat tak v obýváku! A jelikož budeme začínat stavět, tak pokojíček bude mít naše zlatíčko pak v novém 🙂

kamusek
16. aug 2010

@lolelole Tak to máš dobré, u tebe aspoň manžel spí lehce. My spíme jak polena oba dva 🙂 Takže už se taky hrozím, že nám bude malé řvát a my si budeme s klidem spát 🙂 Ale zatím bydlíme u našich a hned přes zeď má ložnici mamka s taťkou a mamka ta slyší všechno, takže aspoň nějaká jistota tady je 😀

sova33
16. aug 2010

@kamusek 😀 jo, ale tahle jistota je trochu dvousečná, ne? 😀

kamusek
16. aug 2010

@sova33 No to máš pravdu....ale stejně počítám s tím, že ze začátku u nás mamča bude furt 🙂 Ale naštěstí s našima i s tchánovcema vycházíme skvěle, řeknou co si myslí, snaží se poradit, ale nechají všechny rozhodnutí na nás! Snaží se do ničeho nás netlačit! A na prvního vnoučka/vnučku se všichni 4 mooocinky těší! Tak jim to přece nemůžu tu radost brát ne?? 😀

tetamon
16. aug 2010

@kamusek 😀 svata zeno... A nebo mas fakt kliku 🙂
U nas mamka je presvedcena, jak ne a ne a netlaci, a pritom nedela nic jinyho 😠

kamusek
16. aug 2010

@tetamon No, to znám! Já jsem to možná fakt vyhrála (aspoň zatím)! Když si uvědomím, jak se chová babička k mamce, jako ke své snaše, tak si říkám, že můžu děkovat Bohu, že mám kolem sebe tak skvělé lidi! Zatím jsou všichni nadšení a jenom by kupovali věci - hlavně tchýně a mamča! Ale tchán taky je strašně rád - vzal si do hlavy, že on koupí kočárek, ať to bude stát cokoliv - a pořád se ptá, jestli ho už jedem kupovat! Tak mu pořád musím vysvětlovat, že je dost času, že až tak koncem listopadu! Ale zatím to je všechno příjemné 🙂

tetamon
16. aug 2010

@kamusek moc ti to preju, a doufam, ze jim to vydrzi i po narozeni (segra si musela svoje vybojovat po narozeni Kubika, a pocitam, podle chovani mamky, ze ja budu msuet taky, protoze preci ONA je zkusena matka, zatimco my jsme ty neschopne 🤐 )
A pritom kdyz ji to clovek rekne, tak se urazi.
No nic, i tak ji mam rada, ale nekdy to s ni opravdu neni jednoduche 😉

lavazza
16. aug 2010

Tak sice máme 3+1, ale v dětském pokoji zatím sídlí postavená postýlka a manželovi kytky. Přemýšlela sem, že mimčo s námi bude tak do roka a půl nebo do dvou let. Ale zatím udělám v dětském pokoji jen takový koutek.

lolelole
16. aug 2010

@kamusek to je hezký, takové vztahy už se moc nevidí..přeju ti to 🙂 u nás je to tak, že tchýně je milá i hodná ale taková trochu mimo 😖 a desně moc submisivní ( ve vztahu k tchánovi), ale vídame se tak zdvořilostně, jednou za čas a do ničeho se nemontuje, takže je to v pohodě. Moje mamka je zlatíčko, ale jak bydlíme tak daleko od sebe odvykla jsem si na společné spolužití a po pár dnech co je u nás začínam vždy lehce šílet. Je hrozný pedant na pořádek, tak jsem z toho věčného uklízení na nervy...a ona je chudinka na nervy z nás, protože jsme oba s manželem takový trochu chaotici nepořádny a ještě k tomu ta naše smečka psů s večně špinavýma nohama 😲

haniula
17. aug 2010

@lolelole U nás je to tak, že moje mamka se s taťkou rozhodli, že nám koupí kočár a tchýně se rozhodla, že nám přispěje na postýlku a peřiny do ní. U nás jsou vztahy bezvadné. Obě se stále ptají, jestli něco nepotřebujem koupit. Mamka plete o sto šest. Vždy když tam přijdu, tak mi ukazuje, co zase upletla a zda se mi to líbí. Je to prostě úžasné, že se obě babičky, tak starají!! 😵 😵 😵

cara.m
17. aug 2010

Tak u nás je to asi tak, že co si nekoupíme, tak mít nebudeme. 🙂

@lolelole co máte za psy?

lolelole
17. aug 2010

@cara.m my máme boxerku holku a ještě takovou pouliční směsku z útulku. Jsou jenom dva ale i tak jsou pořád a všude..mistři v pletení se pod nohama 😀 Docela jsem zvědavá jak s nima budeme fungovat s miminkem. Hlavně ta boxerka je desně nesamostatná, navázana na nás a žárlivá..no prostě manželem rozmazlená holka 😠
@haniula 🙂 moje mamča má zase kamarádku v nějakém sekáči která ji dáva stranou hezké nezničené věci, takže segry synátor dostane při každé návštěvě tonu nových modelu...které podědí naše prtě, když se tedy potvrdí, že je to chlapeček. Jsou to fakt pěkné věci, někdy vůbec nenošené a za pár kaček

cara.m
17. aug 2010

@lolelole no tak přesně to co máte vy s boxerkou, my máme s dobrmankou 🙂 Takže jsem taky zvědavá, jak budeme fungovat, ale nějak to bude muset fungovat. Máme ještě druhého psa, ale ten je spíše samotář a pohodář, takže ten bude naprosto v pohodě 🙂 Ale chceme už teď koupit takové ty hradící vysoké dvířka a když budu sama doma s mimčem a už bude lozit a nebudu moct zrovna pořád střežit co se děje, tak holt psiska a mimčo předělím 🙂

lolelole
17. aug 2010

@cara.m
tak to se asi trápite podobně jako my 🙂 jsou to zlatíčka ale někdy na zastřelení. Ta naše holka klidně zdevastuje byt, kytky, všechno když ji necháme samotnou doma. Trochu se to zlepšilo tím druhým pejskem ale i tak to dost často vypadá jako kdyby nás vyřádilo tornádo..a to ji je již 10 let! A když třeba zavřu dveře do ložnice nebo ji někam nepustím tak spustí děsný zavíjení. Je to "rapl" od malička, byla poslední z vrhu a měla trochu komplikované "dětství" kvůli původním majitelům, tak se to na ní chudince podepsalo ☹ ale na děti je hrozně třpělivá, synovec jí může skákat po hlavě a nic mu neudělá, maximálně ho opusinkuje 😀 Ten druhý je taky takový samostatný samotář, před deckama se raděj schová, akorát hodně hlída a štěká..což bude k vzteku, když bude budit malé..

cara.m
17. aug 2010

@lolelole jo jo přesně 🙂 Nám devastovala strašně moc, rozkousala gauč, kanc. židli, ovladač apod., ale teď už nějakou dobu nic, tak snad jí to přešlo. Ona je naštěstí mladá (v říjnu jí budou dva roky), takže je předpoklad, že jí to pustí a vidím že čím je starší, je to lepší a lepší. Je i klidnější. Na ségřinou malou - 4 roky je taky v pohodě a pořád ji oblizuje, tak doufám, že pozná, že miminko patří k nám a bude ho mít taky ráda 🙂 Ale s tím hlídáním, je to klasika. Taky strašně štěká, jen když slyší, že se něco děje venku, lítá od okna k oknu. Ale třeba Ti naši bobci budou na to zvyklí už z bříška 😀 😀 😀 😀
Ten druhý pes, o něm ani nevím, jeho největší zájem je se nažrat a vyspat 😀

lolelole
17. aug 2010

@cara.m to má tedy hezký zájmy 😀 😀 😀
no snad budu děcka vycvičené již z bříška. My jsme zkoušeli všchnomožné aby jsme ji zkrotili a trochu se to povedlo, i když je to asi taky věkem..když byl malá byla schopná vzít venku na sídlišti dráhu a mohli jsme se zbláznit . Jenodu sama nastoupila do tramvaje při takovémhle úprku 😀 Tady na vsi je to pohoda, vyřádí se v lese a na louce, kde to nikomu nevadí a nikoho neobtěžuje. Když je oba alespoň jednou denně pořádně venku zničíme máme klidek 😅
Jinak mají pořád otevřno na dvůr a jsou venku celý den - jenom spát by chodili nejraděj do postele 😝

cara.m
17. aug 2010

@lolelole chi máte to taky veselé 😀 Jak jste jí z té tramvaje dostali? Stihla i vystoupit? Nebo jste pronásledovali tramvaj? 😀 To ti naši když nejsme venku, tak tam sami být nechtějí a stojí za dveřma od baráku a čekají. Takže buď jsme tam s nima, nebo jsou doma. Nooo dobrmanka spávala s náma v posteli, ten druhý se raději rozvaluje sám. Ale od té doby, co čekáme mimčo, jsme ji začali zvykat spát mimo postel a fakt jsem měla šok, ale druhý den už spořádaně spala v obyváku, takže tohleto šlo rychle. A světe div se, od té doby co s náma nespí mě nebolí záda 😀

lavazza
17. aug 2010

@haniula U nás se stará bohužel jen tchýně 😒 Pár věcí už od ní mám koupené, ale moje máma ta se ani nezeptala, jestli třeba něco nechci.Ale kočárek máme taky slíbený od tchýně.