Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Krásne ránko októbrovky, dlho predlho som tu nebola a dočítať asik nemám šancu, určite ste toho zase veľa prebrali....ja mám takú otázku....z pŕs mi vyteká biela tekutina....čo to je? môže to už byť mlieko? alebo skôr nejaký hnis? prsia ma nebolia, ale kvapká mi z nich, mám volať kvôli tomu doktorovi? dúfam, že to nie je nejaké zlé znamenie :(, ďakujem za odpovede.......
Ahojte baby, večer sme sa vrátili z dovolenky, tak som oddýchnutá 🙂 ale určite nestihnem všetko prečítať, čo ste za ten týždeň a pol popísali 😀
A teraz ma čaká kopec prania a upratovania...a ozaj, konečne už mám kočík aj ja...je už síce používaný, ale Peg Perégo- hlboký kočík a autosedačka 🙂 tak som zvedavá, aký bude...
dobre rano baby..... tak konecne som dospala vikend a aj riso ho snad uz dospal 😉 ako sa mate? ja celkom fajn len nemozem dlho chodit a stat ako napr.v sobotu som cele doobedie behala kvoli tej svadbe a potom na obed ked som si zehlila vlasy som uz nevladala a normalne bolest v bruchu akoby tie falosne kontrakcie asi 15 minut som si polezala 10min a bolo ok....no hruza musism sa setrit 🙂
@motylik08 ahoj moja...... 😀 nevolaj ziadnemu doktorovi to je kolostrum....to vyte aj mne 😉 to je normalne neboj.... a ako sa mas inak?
@nelustek ahoj no boli sme len do jedenastej....maly cely cas tancoval a potom sa rozplakal,ze chce uz spinkat,tak sme sadli do auta a sli dom 😀 ale mala som toho uz aj ja dost....mm este zostal ten prisiel az o piatej rano a spal do piatej vecer 😀 no ved pockaj ja porodim a ti to vratim 😀 som mu povedala ale inak bolo fajn,dobre jedlo,dobre kolace a aj som si chvilku zatancovala ale tancovala som ako stara babka 😀 a mala ako este teplotuje?
@nelynka18 ahoj Leni 🙂, ani nevieš aká som bola vylakaná...že čo to je :D ja taká neznalá :D hľadala som aj niečo o tom na nete ale asi som nehladala správne 🙂, si zlatá, aj som mala tušáka, že práve ty mi napíšeš 🙂,
Ďakujem mám sa fajn, snažím sa žiť normálne, ale niekedy sa to nedá, únava je čoraz väčšia a hlavne v tých teplách čo boli, teraz toto počasie je vyhovujúce 🙂, tento týždeň mám v práci leháro nie sú tu šéfovci, tak sa neroztrhnem od práci 🙂 mám ešte nevyčerpanú dovolenku tak okolo 18. 19.augusta na ňu nastupujem a 12.septembra mám nástup na materskú 🙂.....och ako sa teším.....10.augusta idem na to posledné veľké sono už sa neviem dočkať malého, aký už bude veľký 🙂, kopká ma stále viac a viac, taký malý šinter 🙂, kopká už aj vtedy keď mám ruku na brušku, keď sa chytí bruška priateľ malý kopne raz a potom aj pol hodinu nie 🙂, aký rešpekt :D
Bruško mi už konečne podrástlo, pribrala som všade možne, najmä do stehien a zadku a do bruška akosi nevydalo :D....vytešujem sa hlavne z toho ako ten čas letí a ako za chvílinku bude ten dôležitý deň 🙂, stále mám z toho veľké obavy ale tá radosť ma premáha :D
A ty ako? Čo nové? Dominik už musí byť veliký 🙂, Riško hladká bruško? Pýta sa na bračeka? Tatinko je tiež nedočkavý?Nálady ťa nechytajú?
Krsniatku tvojmu a švagrinej sa ako darí?
Dúfam, že akékoľvek komplikácie ťa obchádzajú...ja sem tam nejaké kvasinky, mám doma ten macmicor, to je dosť dobré, to zaberie vždy 🙂, v noci sa mi horšie spí, malý vyvádza kope ma do mechúra a ja musím aj 5x utekať na wécko a zakaždým vycikám asi pol litra vody 🙂
och zasek som sa rozpísala :D
@motylik08 hihi no ved ja vzdy a rada 😉 ja som na PN a na matersku nastupujem uz 20.augusta takze sa tiez tesim,budu korunky navyse 🙂 jeee no ja som sa tiez tesila,takze si viem predstavit..... no dominik mal 1335g,vraj trosku chudsi ale aj ma to potesilo,ze hadam ak to nedobehneme budeme mat mensie dieta ako su 4kila 😀 tak konecne priberas aj ty?ja tiez na rit a na stehna priberam ale aj na brusko zostva 🙂 mam 10kg navyse a ty? som rada,ze sa mate dobre a ze si sa konecne ozvala 🙂 dakujem,sme nedočkavý vsetci uz sa nam to veru krati,risko tak sa tesi ale moc si to este nepripusta,uvidime co bude ked sa maly narodi....krstna a svagrova ok ale nekoja...vyzeralo to ze budu ale nakoniec su na nutrilone,no co uz....maly ma uz mesiac a je to veru riadny chlap 😀 cez vikend k nam 1x pridu,tak sa velmi tesim 🙂 komplikacie ziadne,klasika len to tvrdnutie a sem-tam nacvicne kontrakcie,to hlavne ked dlho beham a stojim....ale inak sa da,kvasinky som mala aj raz ale zacala som sa specialnym gelom umyvat,tak sa to uz neopakuje nastasie 🙂 zaha tiez uz zmizla,krce do noh sa tiez pomalicky vytracaju a naladovost je ale myslim,ze v norme,to ti musi povedat moj muz 😀
@nelustek no od zajtra ma byt vraj slniecko,tak sa rychlo vyzdravte 🙂 aby ste si aj vy ho uzili kym zas nezmizne 😀
@nelynka18 ja viem, si zlatá 🙂, aha už si PN, ja by som sa zbláznila doma 🙂, ešte makám a keď všetko bude tak ako doteraz tak budem len alen spokojná, tiež behám ako s nasoleným zadkom, robím všetko, ja som taká aktivistka :D, jój tak ty za chvíľku na materskú parádička 🙂, ale presne ako píšeš s malým aspoň nebudeš mať 4kilového chlapa a veď potom to malý dobehne :D, ja ani neviem ja tie kilá kukám len na poradni, ale už to bude asi aj 15kg navyše, ale ja rýchlo schudnem, ja som bola vždy kade ruka kade noha :D ale priznám sa že sa necítim takáto bacuľka moc dobre, telo neni zvyknuté :D noačo kedy si dovoliť keď teraz nie :D
Ale tak čo už, ja dúfam, že budem kojiť prsa mám asi už štvorky :D za chvíľku budem musieť dať na ne ušiť nejaké vrecia :D
A super, že z malého je taký chlapisko? A nemajú nejaké problémy s bruškom? Sa hovorí že chlapci často mávajú problémy s bruškom.
A aký špeciálny gél? daj tip, možno pomôže aj mne........mne sem tak napuchnú nohy ako shrekovi, ale ako inak pohoda :D
Ahojte baby, vidím že cez víkend ste toho veľa popísali 🙂 prejavuje sa zlé počasie, fakt sa nikam nedá ísť. My sme stierkovali poslednú izbu a som myslela že pojdem aj s malým na celý deň na záhradu ale keďže bolo také úžasne počasie tak sme išli iba do mesta a spať musel doma a napodiv mu vôbec nevadilo že tam robí cudzí ujo a že vrčal s miešačkou 🙂 a dokonca spal 3,5hodiny - mohol by k nám chodiť stierkovať každý deň 😀
@nelustek dúfam že to nelke rýchlo prejde, inak ja vždy malému keď je chorý dávam probiotiká nutrolinB, dávala som najskôr biogaya - kvapky ale tie sú drahé hrozne a je to to isté ako ten nutrolin.
@nelynka18 tak to je super že svadbu ste zvládli, ja by som tam odkvecla asi 😅 som už rozmýšlala že potrebujem nejaký pravidelný pohyb kôli pôrodu.
@motylik08 to že sa ti tvorí kolostrum je dobre 😉 potom sa rýchlejšie rozbehne mliečko 😉
@nelustek ani riško nebýva chorý on väčšinou len pokašliava ale ani teploty nemáva, ale vždy keď mu dám lieky na kašel tak po nich ešte tie probiotiká to mi raz dr. poradila tak to tak robím stále, ale malý ešte nemal kiahne tak dúfam že potom sa to nezmení že bude častejšie chorý 😨
@motylik08 mne sa pri riškovi podarilo 10mes. kojiť, prvé dva mesiace boli strašné, dokrmovať som ho začala v troch mesiacoch - pred spaním dostal sunar, a keď mal 10mes. tak sa rozhodol že už dosť a proste sa už neprisal 😖 ale mlieko som ešte mala neviem prečo to tak 😔 . Dúfam že aj teraz sa mi podarí kojiť aspoň tých 10mes. A prsia sa aj mne poriadne zväčšili ešte viac ako pri riškovi
@zuzkazv no uvidíš, ja nemám žiadne skúsenosti preto aj ten stres okolo toho vytekania z prs......mne nemá kto poradiť, tak ešte že môžem napísať semka a vy mi už pomôžete 🙂 a potom som hneď múdrejšia vďaka vám 🙂 a o tých mega prsiach by som vedela rozprávať z nulka mínus štvorky plus :D, sranda, kríže ma bolia ako starú ženu 🙂
@motylik08 no ja na som sice na PN ale som viac prec ako doma 😀 snad ma kontrola neprekvapi a keby nahodou,tak mame znamu co snad vybavi 😉 no ja sa veru nenudim,niekedy mam toho dost a uz by som brala aj neaky sterotyp 😉 haha o tych prsach ani nehovor a ja mam riadne prsiska 😀 no aj ja by som rada kojila,dufam ze budem dlhsie ako risiho......no on praveze nema ziadnu kolku,co som sa cudovala,ked neni ani kojeny ale tak mozme byt radi 🙂 no normalny na intimnu hygienu neviem ako sa tento vola bo mam etiketu strhnutu ale kjlasicky co aj reklamuju ked kupis neaky hlavne aby bol na zensku intimnu hygienu,,, este stale shrekujes 😀 😀 ja nastasie nie len kolena ma akesi napuchnute ale clenky ma tentokrat obisli,nastasie 🙂
@nelustek jemine aj mne by sa zislo ale sa mi nechce 😅 ja mam take velke behune,tie tkane a mam ich 4 takze ja si ich hodim pojednom do pracky...jeden uz oprany mam teraz sa doschol zajtra ide dalsi 🙂
@zuzkazv no dakujem 🙂 ja by som este potiahla len nemal byt kto s riskom ale neva stacilo mi aj toto 🙂 a vcera este popravky a boli sme ko 😀 dojdi ku mne a ja ti uz cosi najdem aby si mala toho pohybu viac 😀 a nechces chodit na predporodny kurz?ja som chcela len vobec nemam cas a som rada,ze aspon chvilku posedim a navstivim kona 😀
@zuzkazv
@motylik08
ako citam kecate o kojeni.. mne tiez trochu vytecie ale iba ked si stlacim.viem ze sa to nema vytlacat,ale bola som zvedava 😉 Nelku som kojila 14mesiacov,raz ked mala 4mes. sme isli kamaratke na svadbu a nelku sme nechcali babkam.. kupili sme francuzke UM. a cele ho zevraj vyvracala v aute ked mi ju viezli na vecerne kojenie.Odvtedy sme do nej nemohli dostat ziadne UM a mali sme ich doma asi 4 krabice co sme kupovali rozne druhy.Ale aj tak dobre,ved bola plne kojena,sice sa budila do roka 5-6x za noc.Ale neva ona sa obsluzila aj sama ked sa zobudila 😀 tak dufam ze budem kojit aj nasu druhu princeznu
@nelynka18 mna asi chytilo to predporodne upratovanie.Pri nelke som az takto neupratovala,to som skvor viac spala aj poobede ked som prisla z prace som spala.A teraz len rozmyslam co prv upratat 😀 manzel mi uz vravi ze zachvilu nebudem mat co robit,ja sa bojim ze to na mna pride skvor ako ma.. to asi preto som taka
@nelynka18 na predpôrodný kurz nebudem chodiť určite lebo ked už budem na materskej tak malý bude tiež doma takže budem musieť byť s ním, ja sa stále utešujem že sa dosť naskáčem oklo riška - však to poznáš dieťa stále niečo potrebuje, a ešte budeme meniť podlahu v chodbe čiže sa zaprášia všetky izby 😠 tak teraz akože šetrím energiu na to 😅 ale to bude až za dva týždne - mám dobrú výhovorku čo 😀
@nelustek a to sa nesmie stláčať :D ? ja som stláčala ako divá, že čo to tam toľko je 🙂, mne práveže dosť vytečie aj samé od seba 🙂, akurát včera som priateľovi hovorila, že keď vymýšľali človeka a ženu konkrétne, prečo jej nevymysleli na bradavky nejaké uzávery, ako napríklad kohútiky ako na vodu :D......sa smial zo mňa jako divý 🙂
@zuzkazv mne sa nelka od tych 14mes. prestala razom budit.Hned prvu noc bez kojenia spala celu a doteraz sa mi na nic nezobudi,aj ked je chora a ma horucky spinka to ja ju musim budit na lieky.A dnes o22:00 co som jej davala antb.tak polku vypila cez tu odmerku potom pootvorila usta a vysplechlo to tatinovy na chrbat stenu a zaves 😀 😀 😀
@katy31 ahoj....tak bola si na tom vylete v tatrach? ak ano, tak ako si to zvladala?

ja som taaak natešená, sme dnes kupili hojdačku pre Adamka.. tuto.. je kráásna..
http://www.market24.sk/lehatka-hojdacky/bright-...