icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

siska122
24. máj 2016

@denca2d popytam sa 😉 moja toho ma dost, zhorsilo sa to zo dna na den. Starria dcera to vobec nemala, obkavilo sa jej to mozno pred pol rokom a to uz ma 3 roky. Ale nemala toho vela a Nabe jrj na to pomohol, ale marcovka toho ma dost... Inak mas ho krasne vlasateho 😉 Moja nema tolko vlasov a tiez mam z toho mastneho strach a este vycesavat to potom treba, tak preto zatial vaham. Ale rozmyslala som, ze skusim to obycajne maslo

denca2d
25. máj 2016

@siska122 moj maly to mal pred mesiacom v oboci a na to nam pomohol Holtov krem..ale ani ten mu tam nechcem davat..zle sa zmyval z obocia neviem co to bude z tych vlasov..no hadam sa to nebude rychlo sirit

18lula4
25. máj 2016

@siska122
@denca2d my mame tiez seboreu a az tak to bolo ze jej to preslo do ceeeelej tvarivky. Vyzeralo to hrozne a licka mala ako karkulka, nehovorim o oboci, vieckach, uskach, brade. Na poradni nam dala doktoeka recept na masticku, ktoru nam miesali v lekarni- musim povedat zabrala za 2 dni- teraz ma tvaricku ako modelecka. Doktorka ze ak to neprejde tak na kozne, no nastastie...a z tych vlaskov mi to kazala olejovat, olejovat a olejovat a vycesavat. Tak aj 3x do dna olejujem- pouzivam johnsons olejcek a vycesavam. Musim povrdat ze lozisko mame uz len spredu a v strede hlavicky, ale vzadu a po bokoch nic. Takze drzim palceky a hlavne olejovat a vycesavat aby sa vam to nerozsirovalo do tvaricky ako nam, lebo este len potom budete nestastne 😕+ ked kupem- doktorka mi predpisala balneum hermal, je to na hydrataciu pokozky a docitala som sa tam ze aj na seboreu...a to podotykam ked mi to predpisovala seboreu sme este nemali, ale samozrejme som v tom nekupala lebo sme mali novorod.vysyp po tele a na to som pouzivala hypermangan a ked sme sa zbavili toho, prisla ta seborea a s tym pouzivam ten balneum✊✊

stanka2612
25. máj 2016

Baby ja sa tak sprosto opytam,ze co je to ta seborea?mam prve babo,tak netusim...

siska122
25. máj 2016

@18lula4 a ked olejujes, tak cim to potom umyjes? Aby nemala mastnu hlavku? Ja skudim to maslo, potadili mi to v lekarni, ze je velmi ucinne na to. Tak vecer skusim a ak sa to nebude zlepsovat, tak cez den aj olejcek skusim, aj ja mam Johnsons... Tiez som jej na tvaricku davala Holtov krem, ale to mala novorodenecke skne a v priebehu 2 dni to bolo ok. Ale seboreu ma aj na usku a na to neviem co dat... Inak aj ja mam s tym problem, mam seboreu na tvary, sa mi take suche fliacky robia po tvsry a tie stipu a mam na to konopny krem. Je ucinny, sle tsk mslemu babatku ho nemozem dat, aspon myslim. Mne to zacalo pri prvom tehu a neviem sa toho zbavit...Ale aspon viem ako na to a pri obmedzeni urcitych potravin sa to ako tak da.

@stanka2612 vo vladkach sa robia lupinky sko mliecna chrasta, neviem ci to je to iste. Ide to tazko dole, skusala som to nasucho skrabkst, ale ide to tazko a bala som sa, ze jej mozem skrabkanim podkodit pokozku, tsk som prestala. Mam navto aj sampon, ale ten nepomaha. A ma to aj na usku a oboci, take ako keby zlte lupinky. Na usku som si najprv myslela, ze to jej zatieklo usko, vyzeralo to ako vyteceny a zachnuty maz, ale neslo to dole vodou a to seborea...

18lula4
25. máj 2016

@siska122 hlavne to neskrab nasilu dole, to urcite nie lebo to bude este horsie, ked to ma len na uskach a oboci davaj modru indulonu asi centimetrovu vrstvu rozotri, ked sa to nebude zlepsovat opytaj sa na poradni a ja vlasky nesusim, proste naolejujem a vycesem a necham tak. Ten olej musi posobit aby lupinky zmakli. A vecer ked kupem sa to zmyje ale akonahle ju osusom tak ju zas natieram olejcekom, takze v podstate to stale ma taky "mokry efekt" 😀

stanka2612
25. máj 2016

@siska122 dakujem za odpoved 🙂

mimimoje
25. máj 2016

Baby my sme boli s malou na koznom, mala to v oboci tu chrastu a odporucila mi dat canesten na to, ze uz v tom ma kvasinkovu infekciu - len raz tenucko natriet - a zabralo to. Na tvari na seboreu na lickach nam pomohol repikovy odvar - potierat a natierat Niveou SOS - ta je mastna, potierat niekolkokrat denne. Mozno niekomu toto pomoze.

nikussska123
26. máj 2016

Ahojte mamicky, mam na Vas taku otazocku boli ste niektora poprechladana a bolelo Vas hrdlo? Ja som sa dnes zobudila s bolestou hedla ale mi to vystreluje az do usi :( doktorka mi zatial odporucila paralen a salviu na hrdlo ...bojim sa aby to neschytala odo mna malicka a este k tomu plne kojim tak sa aj liekov bojim...

denca2d
26. máj 2016

@nikussska123 mne na toto zabral vzdy bioparox..len bohuzial eu zrusila od aprila predaj..vzdy som mala do 2 dni pokoj..teraz neviem co budem robit ak ma nieco chyti..nahrada za to nie je zatial..jedine ak by mali este v lekarni stare zasoby..pouzivala som ho aj ked som bola tehu..

denca2d
26. máj 2016

Mna by zaujimalo ci mate skusenost s antikoncepciou cerazette..teda hlavne tie co kojite..ci su tam vedlajsie ucinky..dnes mi ju doktor predpisal..este som si ju nedala zatial..bojim sa aby som nestratila mliecko..

vierkal
27. máj 2016

@denca2d ja mám danu a je pokoj. 🙂))

skarabubu
27. máj 2016

Dnes som bola s malým v Blave na kardiologii,chtěli si nás tam hned nechat ležet.Nemala som nic sebou,pre seba ani pre malého.Tak nastupujeme v pondělok.

mimimoje
27. máj 2016

@denca2d ja som ju brala po prvom tehotenstve a kojila som bez problemov. Asi 9mesiacov som nemala ani menstr. Ale po tych 9 mesiacoch som zacala spinit a nejak mi tie tabletky zacali celkovov prekazat , tak som ju vysadila a neberiem ziadnu HAK. Ale o mliecko sa neboj.

denca2d
27. máj 2016

@skarabubu juuj.. a coze ma zle vysledky babatenko malinke☹tak drzim palce nech vas pustia ci najskor domkov.

denca2d
27. máj 2016

@vierkal rozmyslala som aj nad tym..nie je po tom problem s otehotnenim ked budem chciet druhe mimi?🙂

stanka2612
27. máj 2016

@skarabubu fuha a co ma malinky za problem?snad to nie je nic vazne...babatko malinke ☹ drzim vam palce

vierkal
28. máj 2016

@denca2d nie nemal by byt. kamaratka ako vysadila danu o dva mesaice bola v tom.ja somju tiez po porode prvej dcery hned pouzila a mal asom ju roky xixixixixidokym som neporidla druhe mimco

18lula4
28. máj 2016

Dobre ranko mamicky. My uz 3 den ukazkovy spanok. Zaspali sme 20.30 a vstavali 4.50, potom o 7 🙂 takze ideme papkat. Pekny dnik vam prajeme😚

denca2d
28. máj 2016

@18lula4 my presne tak isto spime🙂) len moj potiahne este trosku viac do 8, 15hod🙂)))

siska122
28. máj 2016

@skarabubu a vo vam zistili? Ja som s prvou dcerou chodila do BA do kardiocentra. A to sme museli absolvovat 270 km, A to jej pri dlhych cestach byva zle v aute ... yeraz uz bez kinedrilu ani naskok 😀

18lula4
28. máj 2016

@denca2d tyyyyy kokoos, supeeer 🙂 a to som sa bala ci nie je dwhydrovana alebo co ked tak dlho spi, no nic jej veru nechyba, cula je, smeje sa, vxera sme zacali gagat... vy ako sa drzkate?

denca2d
28. máj 2016

@18lula4 no my tiez gagoceme vo velkom..navyse maly objavil ze ma rucicky..najradsej by si ich zjedol obidve naraz..do toho zacal strasne slintat a nenormalne bublinky robi🙂 je to zabava ho sledovat..v kociku ani za svet nevydrzi viac ako hodinu lezat..chce sa obzerat okolo seba..kupila som mu lehatko babybjorn tak tam sedi spokojny a vidi na celu izbu a gagoce a gagoce🙂

skarabubu
28. máj 2016

@siska122 musí mu vysetrit cévy okolo srdíčka a při tom ho musí uspat.Zle se mu dýchá.A nevedla preco?

denca2d
Autor odpoveď zmazal
18lula4
28. máj 2016

@denca2d jehooo; vy ste zlatucki smejkovia 🙂 isto si aj ty mala p9kojne tehotenstvo ked tak pekne spinka, koliky nemate? A ako papate ked je takto teplo? Ja sa snazim prikladat aj kazdu hodinku-dve..a my v kociku uplne v pohode spime aj 3,5hod.ked sa zadari, aj s tymi bublinkami to mame take iste, az jej kolkokrat zabehne co by tak rozpravala strasne a rucicky joooj, tie zuzle od kedy mi ju prvykrat dali v nemocnici, budim sa len na to, inak ani neplaceme, klop klop 😀

18lula4
Autor odpoveď zmazal
denca2d
28. máj 2016

@18lula4 no praveze som mala dost stresy z roboty do 7meho mesiaca..potom som sa dala uz vypisat na PN.maly bol dost nepokojny prve 2 mesiace..nechcel cez den vobec spinkat..furt plakal, brusko ho bolievalo..potom som kupila satku a zacala ho nosit..no a od vtedy ako keby utalo a mam doma anjelika co ani nezaplace krasne spinka..nosim ho tak 3 hodky denne..je to parada..teraz ked je teplo tak pije aj kazdu pol hodku ale to si fakt len cucne od smadu..teraz 3.7 bude mat 3 mesiace..7.6 ideme do poradne tak som zvedava kolko pribral a narastol..a caka nas aj prve ockovanie tak hadam to zvladneme bez tazkosti🙂.

lucretia7
28. máj 2016

@siska122 Na tu seboreu maju v lekarni salycilovy olej. Natries tym hlavicnmu a do druheho dna to zmakne a ide zosupat.

lucretia7
28. máj 2016

Babule, dlhsi som tu nebola a nestiham vsetko precitat, ale ako vam spia deticky, najma cez den? Mne malicky spi v noci celkom fajn, je sice hore 2-4 krat, ale potiahne takych 11-12 hodin. No cez den moc spat neche, vzdy zaspi na par minut a potom sa zobudi. Myslela som, ze je to tym, ze starsi ho vzdy vrieskanim zobudi, ale ani vonku velmi nepospi.