Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@siska122
@denca2d my mame tiez seboreu a az tak to bolo ze jej to preslo do ceeeelej tvarivky. Vyzeralo to hrozne a licka mala ako karkulka, nehovorim o oboci, vieckach, uskach, brade. Na poradni nam dala doktoeka recept na masticku, ktoru nam miesali v lekarni- musim povedat zabrala za 2 dni- teraz ma tvaricku ako modelecka. Doktorka ze ak to neprejde tak na kozne, no nastastie...a z tych vlaskov mi to kazala olejovat, olejovat a olejovat a vycesavat. Tak aj 3x do dna olejujem- pouzivam johnsons olejcek a vycesavam. Musim povrdat ze lozisko mame uz len spredu a v strede hlavicky, ale vzadu a po bokoch nic. Takze drzim palceky a hlavne olejovat a vycesavat aby sa vam to nerozsirovalo do tvaricky ako nam, lebo este len potom budete nestastne 😕+ ked kupem- doktorka mi predpisala balneum hermal, je to na hydrataciu pokozky a docitala som sa tam ze aj na seboreu...a to podotykam ked mi to predpisovala seboreu sme este nemali, ale samozrejme som v tom nekupala lebo sme mali novorod.vysyp po tele a na to som pouzivala hypermangan a ked sme sa zbavili toho, prisla ta seborea a s tym pouzivam ten balneum✊✊
Baby ja sa tak sprosto opytam,ze co je to ta seborea?mam prve babo,tak netusim...
@18lula4 a ked olejujes, tak cim to potom umyjes? Aby nemala mastnu hlavku? Ja skudim to maslo, potadili mi to v lekarni, ze je velmi ucinne na to. Tak vecer skusim a ak sa to nebude zlepsovat, tak cez den aj olejcek skusim, aj ja mam Johnsons... Tiez som jej na tvaricku davala Holtov krem, ale to mala novorodenecke skne a v priebehu 2 dni to bolo ok. Ale seboreu ma aj na usku a na to neviem co dat... Inak aj ja mam s tym problem, mam seboreu na tvary, sa mi take suche fliacky robia po tvsry a tie stipu a mam na to konopny krem. Je ucinny, sle tsk mslemu babatku ho nemozem dat, aspon myslim. Mne to zacalo pri prvom tehu a neviem sa toho zbavit...Ale aspon viem ako na to a pri obmedzeni urcitych potravin sa to ako tak da.
@stanka2612 vo vladkach sa robia lupinky sko mliecna chrasta, neviem ci to je to iste. Ide to tazko dole, skusala som to nasucho skrabkst, ale ide to tazko a bala som sa, ze jej mozem skrabkanim podkodit pokozku, tsk som prestala. Mam navto aj sampon, ale ten nepomaha. A ma to aj na usku a oboci, take ako keby zlte lupinky. Na usku som si najprv myslela, ze to jej zatieklo usko, vyzeralo to ako vyteceny a zachnuty maz, ale neslo to dole vodou a to seborea...
@siska122 hlavne to neskrab nasilu dole, to urcite nie lebo to bude este horsie, ked to ma len na uskach a oboci davaj modru indulonu asi centimetrovu vrstvu rozotri, ked sa to nebude zlepsovat opytaj sa na poradni a ja vlasky nesusim, proste naolejujem a vycesem a necham tak. Ten olej musi posobit aby lupinky zmakli. A vecer ked kupem sa to zmyje ale akonahle ju osusom tak ju zas natieram olejcekom, takze v podstate to stale ma taky "mokry efekt" 😀
@siska122 dakujem za odpoved 🙂
Baby my sme boli s malou na koznom, mala to v oboci tu chrastu a odporucila mi dat canesten na to, ze uz v tom ma kvasinkovu infekciu - len raz tenucko natriet - a zabralo to. Na tvari na seboreu na lickach nam pomohol repikovy odvar - potierat a natierat Niveou SOS - ta je mastna, potierat niekolkokrat denne. Mozno niekomu toto pomoze.
Ahojte mamicky, mam na Vas taku otazocku boli ste niektora poprechladana a bolelo Vas hrdlo? Ja som sa dnes zobudila s bolestou hedla ale mi to vystreluje az do usi :( doktorka mi zatial odporucila paralen a salviu na hrdlo ...bojim sa aby to neschytala odo mna malicka a este k tomu plne kojim tak sa aj liekov bojim...
@nikussska123 mne na toto zabral vzdy bioparox..len bohuzial eu zrusila od aprila predaj..vzdy som mala do 2 dni pokoj..teraz neviem co budem robit ak ma nieco chyti..nahrada za to nie je zatial..jedine ak by mali este v lekarni stare zasoby..pouzivala som ho aj ked som bola tehu..
Mna by zaujimalo ci mate skusenost s antikoncepciou cerazette..teda hlavne tie co kojite..ci su tam vedlajsie ucinky..dnes mi ju doktor predpisal..este som si ju nedala zatial..bojim sa aby som nestratila mliecko..
Dnes som bola s malým v Blave na kardiologii,chtěli si nás tam hned nechat ležet.Nemala som nic sebou,pre seba ani pre malého.Tak nastupujeme v pondělok.
@skarabubu fuha a co ma malinky za problem?snad to nie je nic vazne...babatko malinke ☹ drzim vam palce
Dobre ranko mamicky. My uz 3 den ukazkovy spanok. Zaspali sme 20.30 a vstavali 4.50, potom o 7 🙂 takze ideme papkat. Pekny dnik vam prajeme😚
@18lula4 no my tiez gagoceme vo velkom..navyse maly objavil ze ma rucicky..najradsej by si ich zjedol obidve naraz..do toho zacal strasne slintat a nenormalne bublinky robi🙂 je to zabava ho sledovat..v kociku ani za svet nevydrzi viac ako hodinu lezat..chce sa obzerat okolo seba..kupila som mu lehatko babybjorn tak tam sedi spokojny a vidi na celu izbu a gagoce a gagoce🙂
@denca2d jehooo; vy ste zlatucki smejkovia 🙂 isto si aj ty mala p9kojne tehotenstvo ked tak pekne spinka, koliky nemate? A ako papate ked je takto teplo? Ja sa snazim prikladat aj kazdu hodinku-dve..a my v kociku uplne v pohode spime aj 3,5hod.ked sa zadari, aj s tymi bublinkami to mame take iste, az jej kolkokrat zabehne co by tak rozpravala strasne a rucicky joooj, tie zuzle od kedy mi ju prvykrat dali v nemocnici, budim sa len na to, inak ani neplaceme, klop klop 😀
@18lula4 no praveze som mala dost stresy z roboty do 7meho mesiaca..potom som sa dala uz vypisat na PN.maly bol dost nepokojny prve 2 mesiace..nechcel cez den vobec spinkat..furt plakal, brusko ho bolievalo..potom som kupila satku a zacala ho nosit..no a od vtedy ako keby utalo a mam doma anjelika co ani nezaplace krasne spinka..nosim ho tak 3 hodky denne..je to parada..teraz ked je teplo tak pije aj kazdu pol hodku ale to si fakt len cucne od smadu..teraz 3.7 bude mat 3 mesiace..7.6 ideme do poradne tak som zvedava kolko pribral a narastol..a caka nas aj prve ockovanie tak hadam to zvladneme bez tazkosti🙂.
Babule, dlhsi som tu nebola a nestiham vsetko precitat, ale ako vam spia deticky, najma cez den? Mne malicky spi v noci celkom fajn, je sice hore 2-4 krat, ale potiahne takych 11-12 hodin. No cez den moc spat neche, vzdy zaspi na par minut a potom sa zobudi. Myslela som, ze je to tym, ze starsi ho vzdy vrieskanim zobudi, ale ani vonku velmi nepospi.

@denca2d popytam sa 😉 moja toho ma dost, zhorsilo sa to zo dna na den. Starria dcera to vobec nemala, obkavilo sa jej to mozno pred pol rokom a to uz ma 3 roky. Ale nemala toho vela a Nabe jrj na to pomohol, ale marcovka toho ma dost... Inak mas ho krasne vlasateho 😉 Moja nema tolko vlasov a tiez mam z toho mastneho strach a este vycesavat to potom treba, tak preto zatial vaham. Ale rozmyslala som, ze skusim to obycajne maslo