icon

Ako sa po 35-ke rozhýbať počas zimy?

kristin18
4. okt 2025

Odkedy mi dcéry vyrástli do školopovinného veku, stále riešim len školu, krúžky, domácnosť a večer som úplne K.O. 🙈 A v zime a na jeseň sa všetko ešte 4krát zhorší. Je to večný kolobeh, nemám šancu dostať sa k niečomu čo chcem pre seba urobiť ( a viem, že bez aspoň minimálneho pohybu v zime, ma okamžite zdolajú všetky choroby sveta :/ ) - ak reálne neodídem z domu.
Začala som "skúšať" chodiť cvičiť 2× do týždňa mimo dom ( nie je šanca online, a fitness apps, to je pre mňa nudné, plus každú chvíľu sa ozve "mamii!" ), a je to pre mňa prvá hodinka, kde na nič nemyslím – len na seba. Plus ostatné výhody, a nové kontakty, na jesenno-zimné stretká po práci. :DDD
Takže ja som si úspešne našla niečo čo budem robiť počas zimy.

Zaujíma ma – čo robíte vy pre seba? Máte niečo pravidelné, príp. nejaký typ pohybu čo vás dobije energiou? Alebo to riešite len keď ostane voľná chvíľa (ak teda zostane...)?

lucik194
4. okt 2025

mate v robote multisport kartu? ak ano, kup si ju na mesiac a skusaj , co mas na okoli domu a prace.

skupinove cvicenia by som zacala. chodila som rak celu minulu zimu, 3x do tyzdna, vzdy nieco ineho.
kamosky ani zname som nikdy cez toto nehladala, ale vyskusala som tolko roznych cviceni, o ktorych som ani nevedela, ze existuju…..

chodila som aj pred pracou , cvicenie zacinalo o 7:00, koncilo o 8:00, mala som to hned vedla prace. vsetko som stihala

biba_18
4. okt 2025

žiadne že cvičí sa iba keď ostane čas - cvičí sa presne vtedy keď je na to čas vyhradený - áno, môj program sa prispôsoboval dieťaťu, ale v tom zmysle že ok, nepôjdem cvičiť keď dieťa treba odniesť na krúžok - ale potom cvičím bez pardonu…
cvičím celý život a ak nebola možnosť ísť mimo dom, cvičila som doma, dodnes to tak robím…

kristin18
autor
4. okt 2025
@lucik194

mate v robote multisport kartu? ak ano, kup si ju na mesiac a skusaj , co mas na okoli domu a prace.

skupinove cvicenia by som zacala. chodila som rak celu minulu zimu, 3x do tyzdna, vzdy nieco ineho.
kamosky ani zname som nikdy cez toto nehladala, ale vyskusala som tolko roznych cviceni, o ktorych som ani nevedela, ze existuju…..

chodila som aj pred pracou , cvicenie zacinalo o 7:00, koncilo o 8:00, mala som to hned vedla prace. vsetko som stihala

@lucik194 super, ale ja preferujem trošku menej ľudí na hodine. Aby sa mi trénerka ideálne aj venovala. Keď už platím. Ale wau, ty si aktívna. 3x do týždňa je super. Ja som v nereyou.com ale 2x do týždňa, a zatiaľ ma to zachránilo. Bohužiaľ nemáme multisport kartu.

kristin18
autor
4. okt 2025
@biba_18

žiadne že cvičí sa iba keď ostane čas - cvičí sa presne vtedy keď je na to čas vyhradený - áno, môj program sa prispôsoboval dieťaťu, ale v tom zmysle že ok, nepôjdem cvičiť keď dieťa treba odniesť na krúžok - ale potom cvičím bez pardonu…
cvičím celý život a ak nebola možnosť ísť mimo dom, cvičila som doma, dodnes to tak robím…

@biba_18 no super, ja musím odísť z domu, aby som mohla pokojne cvičiť. Deti by boli ešte v pohode, ale ja počas toho, keď doma skúšam cvičiť, stále rozmýšľam, čo robia, a či nie sú len pri tv/mobile. Preto radšej idem von...

biba_18
4. okt 2025

a keď sú von už pri tv alebo mobile nie sú? ako ok, nájdi si časové okno aspoň 2x do týždňa ako som písala…
ja keď mám tréning tak mám tréning. neodsúvam ho… ani kvôli stretku s kamoškou alebo kvôli tomu že niečo niekam treba odniesť - všetko sa dohodnem mimo tréning. v piatok na večeru s kamoškami fakt až po tréningu, neexist aby som zrušila tréning kvôli tomu…

zmrzlinka2021
4. okt 2025

@kristin18 chodíte ako rodina na turistiky?

klementinka58
4. okt 2025

Ja som bola velmi aktivna, chodila som na jogu, trampoliny, 3x tyzdenne cvicila plus jazykovy kurz mimo domov dieta bola v skolskarskom veku. Teraz mam uz po 40tke a musela som zvolnit, lebo celkovo som vycerpana. Ostal mi jazykovy kurz, jogu som na ten cas vylucila a tiez rozvazam po kruzkoch. Najradsej mam cas pre seba ked pridem z prace a 2h nie je nikto doma, tam si citam, alebo malujem....Ako rodina chodime na turistiku, vylety, aquaparky, cez prazdniny sme zacali po europskych metropolach .....Takze mne to zatial takto vyhovuje..SNazim sa obmedzit auto a chodit do prace peso, ked sa da a nemam v ten den ziadne rozvazanie dietata.

anonym_ef256b
4. okt 2025

@kristin18 ja chodievam plávať a tam je vždy taká studená voda, že ma to donúti hýbať sa, doma ma nedonúti cvičiť nič 🫣, no v robote sa dosť nachodím, takže tak, ale plávať chodím hlavne kvôli chrbtici-aj dnes som chcela ísť a dostala som menzes 😞

kristin18
autor
4. okt 2025
@biba_18

a keď sú von už pri tv alebo mobile nie sú? ako ok, nájdi si časové okno aspoň 2x do týždňa ako som písala…
ja keď mám tréning tak mám tréning. neodsúvam ho… ani kvôli stretku s kamoškou alebo kvôli tomu že niečo niekam treba odniesť - všetko sa dohodnem mimo tréning. v piatok na večeru s kamoškami fakt až po tréningu, neexist aby som zrušila tréning kvôli tomu…

@anonym_ef256b
@biba_18 to poznam, ale ja mam tieto treningy fest rada, takze by som ich nezrusila ani za svet. 🙂)) ale ta tv a mobil, ked som prec z domu, vtedy to maju zakazane, a vacsinou ich ma na starosti vtedy manzel.. nenechavam ich same. Robili by blbosti 🤣

kristin18
autor
4. okt 2025
@anonym_ef256b

@kristin18 ja chodievam plávať a tam je vždy taká studená voda, že ma to donúti hýbať sa, doma ma nedonúti cvičiť nič 🫣, no v robote sa dosť nachodím, takže tak, ale plávať chodím hlavne kvôli chrbtici-aj dnes som chcela ísť a dostala som menzes 😞

@anonym_ef256b uf, ja by som teraz bazen nedala. Ja radsej sa zahriat pohybovo. Chodim aj pocas menzesu. Neviem samozrejme ako zle ich ty mas... ❤

kristin18
autor
4. okt 2025
@zmrzlinka2021

@kristin18 chodíte ako rodina na turistiky?

@zmrzlinka2021 ano, dvakrat za mesiac cca. Ale nebavi ma to velmi, skor som rada ked mozem sama cvicit a zaujimalo ma ako to maju ostatni. Pripadne ci sa niekto nechce pridat 😅😊

kristin18
autor
4. okt 2025
@klementinka58

Ja som bola velmi aktivna, chodila som na jogu, trampoliny, 3x tyzdenne cvicila plus jazykovy kurz mimo domov dieta bola v skolskarskom veku. Teraz mam uz po 40tke a musela som zvolnit, lebo celkovo som vycerpana. Ostal mi jazykovy kurz, jogu som na ten cas vylucila a tiez rozvazam po kruzkoch. Najradsej mam cas pre seba ked pridem z prace a 2h nie je nikto doma, tam si citam, alebo malujem....Ako rodina chodime na turistiku, vylety, aquaparky, cez prazdniny sme zacali po europskych metropolach .....Takze mne to zatial takto vyhovuje..SNazim sa obmedzit auto a chodit do prace peso, ked sa da a nemam v ten den ziadne rozvazanie dietata.

@klementinka58 to je paradne to cestovanie. 🙂 ak nemas energiu, tak ja ju vacsinou ziskam v nereyou.com. Jemne ale funkcne. A po treningu sa pravidelne vznasam, a to nas tam ani nejak nezabijaju.

87saja
10. okt 2025

Plavanie 3x do tyzda rano pred pracou ohromny relax