icon

Ako udržať formu pri nadriadenom šetriacom režime?

tilly
Dnes o 06:22

Dievčatá a chlapci, čo robiť, ak máte nadriadený šetriaci režim?
Už pár týždňov sa nemôžem naťahovať s ťažkými vecami a idem na zákrok (vlastne tri počas jari a začiatku leta) budem mať stehy, takže to bude ešte pokračovať.
No a mňa už začína všetko bolieť.
Pohyb mám momentálne len rýchlu chôdzu, raz denne cca 15 minút do kopca (cestou do práce)
Nestačí mi to.
Čo sa dá robiť? Ja som bez nápadu.

Ďakujem

anonym_cbc9c4
Dnes o 06:24

Chôdzu pridať nemôžeš?

zmrzlinka2021
Dnes o 06:25

@tilly pilates?

tilly
autor
Dnes o 06:26
@anonym_cbc9c4

Chôdzu pridať nemôžeš?

@anonym_cbc9c4 chodím veľa a rýchlo. Mám tých cca 17tis krokov denne, ale to mi nestačí.
Asi som to zle napísala v príspevku.
Pohyb mám len rýchlu chôdzu, z toho raz denne do kopca, do práce.

tilly
autor
Dnes o 06:27
@zmrzlinka2021

@tilly pilates?

@zmrzlinka2021 myslíš, že by to išlo? Teraz asi v pohode, ale asi budem musieť skúsiť, či mi potom stehy neprasknú, budem ich mat na takých blbych miestach

simsalabim
Dnes o 06:31
@tilly

@anonym_cbc9c4 chodím veľa a rýchlo. Mám tých cca 17tis krokov denne, ale to mi nestačí.
Asi som to zle napísala v príspevku.
Pohyb mám len rýchlu chôdzu, z toho raz denne do kopca, do práce.

@tilly ak sa mas setrit a nenatahovat, tak podla mna iba ta chodza. Ved si neroztrhnes stehy... Ked budes opat moct, zas sa dostanes do formy, silit to netreba. Ale ako stihas 17 000 krokov, ked pises, ze chodis iba 15minut do a z prace?

anonym_e8a733
Dnes o 06:32

Nechapem na co to silis. Cakaju Ta tri zakroky, wk mas obmedzenia, rposte vyjdes z formy, ano. Cim skor sa zmier s tym ze bezne v zivote na chvilu na cas "z formy" vypadneme a potom sa do nej vraciame.

tilly
autor
Dnes o 06:33
@simsalabim

@tilly ak sa mas setrit a nenatahovat, tak podla mna iba ta chodza. Ved si neroztrhnes stehy... Ked budes opat moct, zas sa dostanes do formy, silit to netreba. Ale ako stihas 17 000 krokov, ked pises, ze chodis iba 15minut do a z prace?

@simsalabim zle som to napísala. Pohyb mám len rýchlu chôdzu a z toho tých cca 15 min do kopca, ostatné po rovine. Ja by som to nesilila, určite nie kvôli postave, mňa všetko už začína bolieť, chrbát, kĺby...

tilly
autor
Dnes o 06:35
@anonym_e8a733

Nechapem na co to silis. Cakaju Ta tri zakroky, wk mas obmedzenia, rposte vyjdes z formy, ano. Cim skor sa zmier s tym ze bezne v zivote na chvilu na cas "z formy" vypadneme a potom sa do nej vraciame.

@anonym_e8a733 nejde ani tak o formu, o postavu už vôbec nie, s tým som sa vyrovnala, že skrátka to nebude ono už asi nikdy, ale mňa už všetko bolí, chrbát, bedrá, necvicim kvôli výzoru, ale kvôli bolesti 😅

simsalabim
Dnes o 06:48
@tilly

@simsalabim zle som to napísala. Pohyb mám len rýchlu chôdzu a z toho tých cca 15 min do kopca, ostatné po rovine. Ja by som to nesilila, určite nie kvôli postave, mňa všetko už začína bolieť, chrbát, kĺby...

@tilly a nebude to mozno aj vekom?

lenka_da
Dnes o 06:48

@tilly podla toho, kde budes mat sitie... Ak dolna polovica tela, tak mozno k tej chodzi pridat posilovanie hornej casti/ruky (ak nie cinky, tak lana: sm system), alebo nordic walking... Este joga ma napadla... Ale fakt sa nepresiluj, kym sa nezahoji sitie.

0silvia0
Dnes o 06:53

@tilly ak chodíš do fitka, svaly jednoducho stratíš a forma odíde. Bolesti kĺbov chápem, mňa tiež všetko bolí keď necvičím. Ale keď máš nariadený šetriaci režim, ja by som to skúsila prekonzultovať s fyzioterapeutom. Mohol by ti nájsť nejaké vhodné cviky na to, čo potrebuješ.

tiezjedna
Dnes o 06:59

@tilly ja som rozmýšľala, čo za nadriadeného to máš, že ti dal šetriaci režim🙈😂

tiezjedna
Dnes o 07:00
@tilly

@tilly mne inak na tieto bolesti (vekom prišli) pomáha jóga, pilates a plávanie👍

tilly
autor
Dnes o 07:05
@tiezjedna

@tilly ja som rozmýšľala, čo za nadriadeného to máš, že ti dal šetriaci režim🙈😂

@tiezjedna no pekne, to som si ani nevšimla. Autocorrect si zo mňa zas robí srandu 😄

simca06022011
Dnes o 07:05

no kym ides na zakrok, stehy nemas, neviem sice aka diagnoza.. ale zvazila by som napr plavanie, a stretcing, jogu a pod vecicky mozno light mozes... Potom.. zase tiez podla miesta sitia, zvycajne je clovek "neohybny" tak 10-14 dni, cize to nejak zvladnes..🙂) posilovanie velmi nie, stylom dvihat veci... ale kalanetika, joga a pod na podlozke.. a take tie "dochodcovske" rehabilitacne cviky ?? 🙂)

tilly
autor
Dnes o 07:06
@simsalabim

@tilly a nebude to mozno aj vekom?

@simsalabim jasne, vekom, keď som bola mladá, stačili aerobiky a beh, teraz musím posilňovať všetko možné, inak všetko bolí 😅

tilly
autor
Dnes o 07:08
@lenka_da

@tilly podla toho, kde budes mat sitie... Ak dolna polovica tela, tak mozno k tej chodzi pridat posilovanie hornej casti/ruky (ak nie cinky, tak lana: sm system), alebo nordic walking... Este joga ma napadla... Ale fakt sa nepresiluj, kym sa nezahoji sitie.

@lenka_da no práve v prvej fáze budem mať šitie aj na nohe aj na hrudníku, to bude len chvíľku, ale také miesta, ktoré nemôžem nejak naťahovať, ale potom koncom jari to bude brucho, asi dva zákroky. A dovtedy sa nesmiem naťahovať.

tilly
autor
Dnes o 07:09
@0silvia0

@tilly ak chodíš do fitka, svaly jednoducho stratíš a forma odíde. Bolesti kĺbov chápem, mňa tiež všetko bolí keď necvičím. Ale keď máš nariadený šetriaci režim, ja by som to skúsila prekonzultovať s fyzioterapeutom. Mohol by ti nájsť nejaké vhodné cviky na to, čo potrebuješ.

@0silvia0 hmm, to je asi dobrý nápad, ten fyzio. Dik

anonym_9e0986
Dnes o 07:15

Si nezodpovedna k vlastnemu zdraviu. Ides na 3 zakroky, uz teraz mas bolesti a nedas si na cas pauzu. To komu dokazujes svoje hrdinstvo? Nam nemusis 😆

simsalabim
Dnes o 07:17
@tilly

@simsalabim jasne, vekom, keď som bola mladá, stačili aerobiky a beh, teraz musím posilňovať všetko možné, inak všetko bolí 😅

@tilly Ano, vekom je pohyb coraz dolezitejsi. Kym mozes cvicit, tak zvol nieco setrnejsie - plavanie, jogu, lahky bike..., po operacii je priorita sa zotavit, postupne chodza a neskor zacnes pridavat. Je zbytocne sa silit, lebo si skor ublizis. Ale celkom ta chapem, ja som mala pred par mesiacmi zapal pluc a po 10 dnoch v posteli som mala chrbat v takom stave, ze som mala problem sa otocit, bolesti priserne. Doteraz neviem, ako som zvladla 3 tyzdne v posteli... a hned potom navsteva neurologa, aby som sa dala dokopy....
A ozaj, ak sa bojis, ze priberies - ja som mala minuly rok 3 operacie (snad som si to vycerapala na cely zivot) a paradoxne som pocas zotavovania schudla, hoci som sa tiez nehybala. Ono telo potrebovalo energiu na regeneraciu, inak si to neviem vysvetlit.

wade
Dnes o 07:18

Toto neznasam. Uplne tomu rozumiem. Neviem kde budeš mať problémové miesto ale napáda ma už iba fitko. Tam si vieš strážiť že zaťažujes iba zdravé svaly. Plus vieš si ustrážiť intenzitu. Pri pilatese alebo Yoge - neviem neviem. Držím palce.

0silvia0
Dnes o 07:24
@tilly

@0silvia0 hmm, to je asi dobrý nápad, ten fyzio. Dik

@tilly ja chodím do fitka a raz mesačne k fyzioterapeutke, je to fajn, že mi vie vymyslieť cviky na mieru a ona ma vidí svojimi fyzio očami, takže riešime to, čo nemám vyladené pri bežnom cvičení vo fitku, plus nejaké mäkké techniky, je to fajn.

tilly
autor
Dnes o 07:43
@anonym_9e0986

Si nezodpovedna k vlastnemu zdraviu. Ides na 3 zakroky, uz teraz mas bolesti a nedas si na cas pauzu. To komu dokazujes svoje hrdinstvo? Nam nemusis 😆

@anonym_9e0986 veď práve si dávam pauzu a kvôli tej pauze ma bolí chrbát a bedrá a kĺby. Čítaj 😘

tilly
autor
Dnes o 07:45
@simsalabim

@tilly Ano, vekom je pohyb coraz dolezitejsi. Kym mozes cvicit, tak zvol nieco setrnejsie - plavanie, jogu, lahky bike..., po operacii je priorita sa zotavit, postupne chodza a neskor zacnes pridavat. Je zbytocne sa silit, lebo si skor ublizis. Ale celkom ta chapem, ja som mala pred par mesiacmi zapal pluc a po 10 dnoch v posteli som mala chrbat v takom stave, ze som mala problem sa otocit, bolesti priserne. Doteraz neviem, ako som zvladla 3 tyzdne v posteli... a hned potom navsteva neurologa, aby som sa dala dokopy....
A ozaj, ak sa bojis, ze priberies - ja som mala minuly rok 3 operacie (snad som si to vycerapala na cely zivot) a paradoxne som pocas zotavovania schudla, hoci som sa tiez nehybala. Ono telo potrebovalo energiu na regeneraciu, inak si to neviem vysvetlit.

@simsalabim ja už som pribrala 😅, to je momentálne to najmenej. Kašľať na to. To ma neobmedzuje. Bolesť ma obmedzuje a ja neznášam, keď ma niečo limituje. S váhou sa zmieriť, so stratou "slobody", nie 😄

tilly
autor
Dnes o 07:45
@0silvia0

@tilly ja chodím do fitka a raz mesačne k fyzioterapeutke, je to fajn, že mi vie vymyslieť cviky na mieru a ona ma vidí svojimi fyzio očami, takže riešime to, čo nemám vyladené pri bežnom cvičení vo fitku, plus nejaké mäkké techniky, je to fajn.

@0silvia0 toto je fakt dobrý nápad. Urobím to takto. Profesionál to nastaví správne. Neviem, prečo mi táto možnosť vôbec nenapadla...
Ďakujem, toto mi fakt pomohlo.

tilly
autor
Dnes o 07:47
@wade

Toto neznasam. Uplne tomu rozumiem. Neviem kde budeš mať problémové miesto ale napáda ma už iba fitko. Tam si vieš strážiť že zaťažujes iba zdravé svaly. Plus vieš si ustrážiť intenzitu. Pri pilatese alebo Yoge - neviem neviem. Držím palce.

@wade ďakujem

wade
Dnes o 08:02
@tilly

@wade ďakujem

@tilly ten fyzio je fakt dobry napad. Poradi ti co ano a co nie.