Ako zlepšiť flexibilitu ramien, chrbtice a nôh doma?
Ahojte, idem si po radu, tie z vás čo cvičia a sú flexibilné - ako/pomocou čoho ste svoju flexibilitu dosiahli a čo odporúčate? Vec sa má tak, že pravidelne cvičím v posilke s váhami, mám silu a som štíhla. Avšak som veľmi neflexibilná. Začala som sa venovať novému športu kde treba aj silu aj flexibilitu. Z hľadiska sily to ide ako po masle, z hľadiska flexibility vôbec. Potrebujem zlepšiť najmä flexibilitu ramien, chrba a hamstringy, bedrá, lýtka. Nemám kapacitu chodiť niekam na ďalšie lekcie (už mám veľa športových aktivít), chcela som preto robiť niečo doma. Skúšala som videá s jogou a naťahovanie do šnúry, ale nevidím po pár týždňoch žiadne výsledky, mám pocit, že strácam čas, je to nedynamické. Neviem čo robím zle alebo na čo sa zamerať. Nech robím čo robím, prídem si veľmi stuhnutá, neschopná flexibilného pohybu.
flexibilita sú naťahovačky.....ak cvičíš v posilke, máš síce silu ale svaly sa skracujú....takže bojovať s tým budeš dlho....musíš striedať cvičenia, každým cvičením môžeš dosiahnuť iné výsledky....pozri joga, power joga, pilates, kalanetika,ja napr.chodím na cvičenia kočke čo študovala balet, vždy medzi cvičenia zaraďuje poriadny strečing, necvičí len vlastnou váhou ale napr urobíš drep a potom zdvíhneš čo najvyššie nohu....musíš en nájsť správne cvičenie čo ťa bude baviť, ale nečakaj výsledky za pár týždňov....ani silu si nezískala za 3-4 týždne.....možno prvé výsledky po 3-4 mesiacoch že uvidíš že si ohybnejšia....aj to nie ak budeš dané cvičenie cvičiť raz do týždňa, to nemá žiadny efekt
Pri cvičení celkovo športe, fyzickej práci... telo rýchlo spaľuje elektrolyty. Prijímaj ich viac v strave, doplnkoch uvoľní to svaly a budeš flexibilnejšia. Pridaj do stravy viac alkalických potravín. https://www.brainmarket.sk/blog/elektrolyty--mi...
flexibilita sú naťahovačky.....ak cvičíš v posilke, máš síce silu ale svaly sa skracujú....takže bojovať s tým budeš dlho....musíš striedať cvičenia, každým cvičením môžeš dosiahnuť iné výsledky....pozri joga, power joga, pilates, kalanetika,ja napr.chodím na cvičenia kočke čo študovala balet, vždy medzi cvičenia zaraďuje poriadny strečing, necvičí len vlastnou váhou ale napr urobíš drep a potom zdvíhneš čo najvyššie nohu....musíš en nájsť správne cvičenie čo ťa bude baviť, ale nečakaj výsledky za pár týždňov....ani silu si nezískala za 3-4 týždne.....možno prvé výsledky po 3-4 mesiacoch že uvidíš že si ohybnejšia....aj to nie ak budeš dané cvičenie cvičiť raz do týždňa, to nemá žiadny efekt
Ďakujem za názory 🙂
@mogaa ďakujem, áno tých cvičení je veľa len neviem čo z toho vybrať v mojom prípade či joga, pilates, strečing alebo niečo iné, ale je to úplne jedno. Mám pocit, že svaly sa budujú oveľa jednoduchšie ako flexibilita. Respektíve ako nájsť ten balans, aby som sa zvládala venovať aj posilke, aj flexibilite v takej miere, aby som bola aj silná, aj flexibilná. Nechcem teraz upustiť od gymu a venovať sa len flexibilite.

flexibilitu nezískaš dynamicky. takže áno strečing alebo joga…