icon

Kedy sa má užívať proteín?

Dnes o 08:30

Užívat proteín len po cvičení alebo aj len po kardiu?

biba_18
Dnes o 08:31

si vrcholový športovec?

anonym_87ba12
Dnes o 09:12

@anonym_autor proteín = bielkoviny, v každom jedle. Práškový protein nepotrebuješ vôbec, pokiaľ máš dostatok z potravín

anonym_8510b6
Dnes o 09:18
@anonym_87ba12

@anonym_autor proteín = bielkoviny, v každom jedle. Práškový protein nepotrebuješ vôbec, pokiaľ máš dostatok z potravín

@anonym_87ba12 ano, ale pokial nejes denne kus masa, 2 tvarohy, cottage, skyr a neviem kolko toho mliecneho, strukovin, tak priemerny clovek ma bielkovin malo.

anonym_d55e1b
Dnes o 09:19
@anonym_87ba12

@anonym_87ba12 zo stravy veľmi ťažko dostaneš toľko koľko by si mal. Možno ak je naozaj nejaký vrcholový športovec ten už vie čo a ako ale ako bežný občan veľmi ťažko.
@anonym_autor Ja osobne si dávam proteín na ráno, a samozrejme stravu tomu prispôsobujem maximálne ako sa len dá aj cez deň.
Niekto si dáva po cvičení je jedno akom.

biba_18
Dnes o 09:23

ono tie proteiny sa dajú aj zo stravy, problém je ale potom v tom že človek prešvihne tuky ...
ak nie si profi športovec alebo amatér venujúci sa športu kde chceš vidieť možno až súťažné progresy - ale len chceš navýšiť príjem bielkovín - tak je fakt jedno kedy to prijmeš, ráno, večer, pred tréninom, večer ...

anonym_87ba12
Dnes o 09:30
@anonym_d55e1b

@anonym_87ba12 zo stravy veľmi ťažko dostaneš toľko koľko by si mal. Možno ak je naozaj nejaký vrcholový športovec ten už vie čo a ako ale ako bežný občan veľmi ťažko.
@anonym_autor Ja osobne si dávam proteín na ráno, a samozrejme stravu tomu prispôsobujem maximálne ako sa len dá aj cez deň.
Niekto si dáva po cvičení je jedno akom.

@anonym_d55e1b bez problémov denne prijmem 140g bielkovín bez proteínovej prášku. A to niesom vrcholový športovec, len sa zaujímam o to čo jem a chodievam cvičiť.

biba_18
Dnes o 09:31

@anonym_87ba12 a mohla by si s nami prezdieľať také denné menu na 2 dni napr?

mirage
Dnes o 09:36
@anonym_87ba12

@anonym_d55e1b bez problémov denne prijmem 140g bielkovín bez proteínovej prášku. A to niesom vrcholový športovec, len sa zaujímam o to čo jem a chodievam cvičiť.

@anonym_87ba12 no napis co jes

anonym_87ba12
Dnes o 09:46
@biba_18

@anonym_87ba12 a mohla by si s nami prezdieľať také denné menu na 2 dni napr?

@mirage
@biba_18 napr. 2 dni

biba_18
Dnes o 10:13

nahodila som si 1. deň - a keď som si to zmodifikovala na svoj príjem - tak som mala buď veľa sacharidov alebo veľa tuku alebo som prešvihla príjem 😒
takže u mňa to bez problémov až tak nejde ...
ale pekne ž esi sa podelila 🙂

biba_18
Dnes o 10:21

a ešte k tomu že nepoužívaš práškový protein 🙂 ale vieš ako sa vyrába napr. high protein cottage, že? 😉 všeobecne tie high protein výrobky?
no presne tak, umelo sa zvyšujú vo výrobkoch presne tie proteiny, čo si niekto iný dá formou prášku 🙂 buď technológiou spracovania, alebo sa tam pridá mliečna bielkovina...
to len tak na okraj, aby sa niekto necítil zle že si dá porciu práškového proteinu namiesto high proteinového pudungu 😉

anonym_87ba12
Dnes o 10:26
@biba_18

nahodila som si 1. deň - a keď som si to zmodifikovala na svoj príjem - tak som mala buď veľa sacharidov alebo veľa tuku alebo som prešvihla príjem 😒
takže u mňa to bez problémov až tak nejde ...
ale pekne ž esi sa podelila 🙂

@biba_18 ja ale nemám 50 kg ( napr. ) mám 70 a 174 cm, z toho xy svalovej hmoty, ktorá potebuje dostatok bielkovín. Ano viem z čoho sú high protein veci. No toto sú len 2 dni z 365. Základom u mňa je mäso, ryby, vajíčka, syry a aj normálny cottage, ten proteinovy kupujem len keď je v zľave, inak beriem obyč

biba_18
Dnes o 10:28

@anonym_87ba12 ale proste tiež ješ výrobky čo sú dotované 😉 ako ja vločky s vlákninou napr ... veď o to ide ... bez dotácie je stále niečoho buď veľa alebo málo ...

anonym_098ad2
Dnes o 10:52
@biba_18

@anonym_87ba12 ale proste tiež ješ výrobky čo sú dotované 😉 ako ja vločky s vlákninou napr ... veď o to ide ... bez dotácie je stále niečoho buď veľa alebo málo ...

@biba_18 @biba_18 Aj tá desiatová ryžová kaša okrem iného obsahuje mliečnu a sójovú bielkovinu. Tiež to nebude prirodzene z ryže.

majlo1234
Dnes o 14:11

Je jedno, kedy si das protein, daj si, ied ti chuti