icon

Najlepšie značky elektrobicyklov do 2500 EUR

la_dolce_vita
25. sep 2025

Ahojte, kedze rada a vela bicyklujem, rozhodla som sa pre kupu elektrobicykla, nech sa mi otvoria vacsie moznosti spoznavat aj sirsie okolie. Rozpocet 2-2,5 tisic, nic lacne, ale ani drahe. Viete mi poradit znacku, s ktorou ste spokojni? Baterka, vykon, to uz sa celkom orientujem, len ta znacka. Moj favorit je Kellys, mate niekto?

wade
25. sep 2025

Ta znacka nie je az taka dolezita. Je to na konci dna aj tak lego a dolezite su komponenty. Kellys to len sklada. Kvalitu komponentov vies +/- urcit podla cenovej hladiny bicykla. 2,5 tisic je uz dobra hranica, kde kupis relativne dobry bajk (pozrel by som hlavne minulorcne, alebo aj dva roky stare modely kvoli zlave). Najdolezitejsie je si ho vyskusat, aby si vedela ako ti sedi geometria a velkost. To je najdolezitejsie. S horsou prehadzovackou sa da zit, ale ak ti nesedi gemetria..

la_dolce_vita
autor
25. sep 2025
@wade

Ta znacka nie je az taka dolezita. Je to na konci dna aj tak lego a dolezite su komponenty. Kellys to len sklada. Kvalitu komponentov vies +/- urcit podla cenovej hladiny bicykla. 2,5 tisic je uz dobra hranica, kde kupis relativne dobry bajk (pozrel by som hlavne minulorcne, alebo aj dva roky stare modely kvoli zlave). Najdolezitejsie je si ho vyskusat, aby si vedela ako ti sedi geometria a velkost. To je najdolezitejsie. S horsou prehadzovackou sa da zit, ale ak ti nesedi gemetria..

@wade dakujem za radu, cize kupit cez eshop bez vyskusania asi nie je dobry napad. Mala som zauzivane, ze dobra znacka = dobra kvalita.

anonym_f5e74f
25. sep 2025

@la_dolce_vita ja by som radil kupit tradicneho dlhorocneho CZ vyrobcu/assemblera kvoli serioznosti a dlhodobej dostupnosti ND, najma baterii. Idealne je zvolit taky druh ebajku (elektrickeho pohonu + baterie), kde je bateria REPASOVATELNA (mnohe integrovane v rame vraj nie su). T.j. ked ma clovek smolu a nahodou mu bateria odide po 3-4 rokoch, aby sa dala bud za rozumne peniaze kupit (nie za 800 a viac Eur), resp. za este rozumnejsie peniaze dat odborne zrepasovat. Dalej mne vadi, ked ebajk v kuse bzuci (nie je tichy), napr. kamarat ma Shimano motor a oproti cinskemu Bafangu (moj stredovy Bafang 400 takmer nepocut) je podla mna prilis hlucny. Dalej motory + baterie Bosch su spravidla dobre servisovatelne a baterie zvacsa repasovatelne.
Cize pri vybere modelu ebajku by som si zistil presny typ/model/oznacenie baterie a vopred pregooglil jej dostupnost, cenu a repasovatelnost.

la_dolce_vita
autor
25. sep 2025
@anonym_f5e74f

@la_dolce_vita ja by som radil kupit tradicneho dlhorocneho CZ vyrobcu/assemblera kvoli serioznosti a dlhodobej dostupnosti ND, najma baterii. Idealne je zvolit taky druh ebajku (elektrickeho pohonu + baterie), kde je bateria REPASOVATELNA (mnohe integrovane v rame vraj nie su). T.j. ked ma clovek smolu a nahodou mu bateria odide po 3-4 rokoch, aby sa dala bud za rozumne peniaze kupit (nie za 800 a viac Eur), resp. za este rozumnejsie peniaze dat odborne zrepasovat. Dalej mne vadi, ked ebajk v kuse bzuci (nie je tichy), napr. kamarat ma Shimano motor a oproti cinskemu Bafangu (moj stredovy Bafang 400 takmer nepocut) je podla mna prilis hlucny. Dalej motory + baterie Bosch su spravidla dobre servisovatelne a baterie zvacsa repasovatelne.
Cize pri vybere modelu ebajku by som si zistil presny typ/model/oznacenie baterie a vopred pregooglil jej dostupnost, cenu a repasovatelnost.

@anonym_f5e74f dakujem, mas na mysli Crussis? Ano, ten tiez zvazujem.

madeincssr
25. sep 2025
@la_dolce_vita

@la_dolce_vita CZ vyrobcov je viac, ak sa v niektorom nemylim, napr.: Agogs, Apache, Crussis, Rock Machine, Lectron, Leader Fox...
A este pozor na dnes siroko ponukane ebajky typu enduro so silno sklonenou prednou vidlicou s vysokym zdvihom. Pre "bezneho smrtelnika" su pridlhe a malo obratne (na chodnikovej 180° serpentine kdesi na mostik/lavku a pod. to s nim nevytocis, do auta (bezneho combi) ho problem zmestit, do mensieho auta (liftback-u) mozno nevojde ani po odobrati predneho kolesa a pod.
Urcite pozor na vhodnu volbu velkosti ramu a ak si mensej postavy, mozno zvazit aj mensie 27,5" kolesa oproti dnes standardnym 29" (hovorim o horskom ebajku).

anonym_9a045d
25. sep 2025
@la_dolce_vita

@la_dolce_vita mám CRUSSIS e-Cross 7.7-M približne 3.5 roka, hneď pri kúpe som dokúpil nosič, stojan, blatníky zatiaľ som menil plášte za hrubšie
majú slabšiu vidlicu to mi v servise hovoril že ju bude treba časom vymeniť má tam vôľu
používam ho skôr do prírody na lúky, lesy, šotoliny, asfalt
batéria je najväčšia aká vtedy bola, vydrží dobre a dá sa fungovať aj s vypnutým motorom po rovine

madeincssr
25. sep 2025

@la_dolce_vita inak rozpocet mas v pohode a za tie peniaze uz su aj celoodpruzene horske ebajky, aj s Bosch motormi. Pocitaj s tym, ze horsky ebajk ma cca 20 - 25 kg, co na jazde az tak necitis (uz prvy stupen pripomoci to eliminuje), ale pri prenasani, nakladani/vykladani ano, nehovoriac o jazde s vybitou bateriou (ked uz pohon/elektronika celkom vypne).

la_dolce_vita
autor
25. sep 2025

Aktualne mam horsky bike Scott cca 6 rocny, kedze chodim vela do terenov, ale ebiky tejto znacky su uz dost drahe. Kazdopadne vidim, ze je to hotova veda 🙂. Dakujem za vase postrehy a rady.

tilly
25. sep 2025

Ja by som brala bosch motor. My máme canyon s bosch motorom, ten bike má tuším 8 rokov, bol robený tento model pre švajčiarsky trh, druhý máme meridu so shimanom s automatickým prehadzovanim. Bosch za tých 8 rokov (5 rokov ťaháme cyklovozik s 20 kg psom) mal jednu poruchu, keď bol celú noc na nosiči na aute a lialo. Inak oba bicykle idú dobre, bez problémov. Nepáči sa mi trošku to automatické prehadzovanie, dá sa to dať na manuál.

sona110
26. sep 2025

Ani CTM nie sú špatné😉

la_dolce_vita
autor
26. sep 2025
@sona110

Ani CTM nie sú špatné😉

@sona110 ano, aj to mam v uzsom vybere.

madeincssr
26. sep 2025
@la_dolce_vita

@sona110 ano, aj to mam v uzsom vybere.

@la_dolce_vita najdolezitejsie rozhodnutie je, ci chces celoodpruzeny (tzv. "celopero") horsky ebajk. Tam sa to zjednodusi natolko, ze do 2500 ich bude v ponuke slusnych minimum, zvacsa minulo a predminulorocne modely (co vobec nevadi).
Potom podla vysky/mohutnosti zvaz ake kolesa (ci 29" alebo 27,5") a druh horskeho ebajku (kompaktny obratny XC Cross Country, ci dlhe EN enduro s vysokym zdvihom odpruzenia, ktore je urcene aj na divokejsie terenne zjazdy; ostatne typy su uz prevazne [polo]sportove specialy pre konkretny druh horskej cyklistiky).
A najma by som si vybral masovy kvalitny dobre servisovatelny pohon (motor) s dostatkom ND (a [idealne repasovatelnych] baterii) na trhu (Bosch, Yamaha, alebo kludne aj Bafang).

madeincssr
26. sep 2025

@la_dolce_vita ...ak nie si extremny zjazdar (rutit sa vysokou rychlostou nadol po silno hrbolatej lesnej cesticke s korenmi, kamenmi...), tak by som asi uprednostnil jednoduchost (nie celopero, ale len tzv. hardtail) a nizsiu servisnu narocnost v prospech vahy ebajku. Cize kompaktnejsi lahsi XC Cross Country s odpruzenym len prednym kolesom, ale s dobrou vybavou (komponentmi) a kvalitnym motorom.
Ja nie som ani zastancom dnesnych extremne sirokych riadidiel (800mm), lebo clovek je potom na bajku rozcapeny jak netopier a navyse kdesi, ked potrebuje prebehnut uzkym miestom (napr. pomedzi dva stromceky na lesnom zjazde, ked sa vyhyba blatu, obrovskej kaluzi a pod.), tak sa tam nezmesti.