Zranenia v žiackom futbale. Sú fauly dostatočne potrestané?
Mamičky športovcov, ako to prežívate
Ja keď sa idem pozrieť na futbal tak by som syna zo zápasu stiahla😀
Fauly, myslíte si že sú dosť potrestané?
Dnes syn urobil kľučku aby sa dostal pred hráča a zrazu pp kontakte s protihráčom na zemi a ešte dostal kolenom do stehna. A autor faulu iba "žltá karta" Synovi to niečím postriekali, kríval tam aj tak , vystriedal ho, ale doteraz má bolesť (má obklad) Nie je toho zápasu aby niekto nezostal ležať na zemi. Nemalo by to byť prísnejšie potrestane, veď je to ešte kategória U15 kde hrajú aj 14 aj 13 ročný.
Keď sa posťažujem mužovi, alebo synovi zlahčujú to. Ale keď je problém musím lietať a utešovař.
@anonym_autor moja dcéra hra tiež futbal, no ona je v kategórii U11 a aj U13. Ako povedal jej tréner, futbal nie je tanec, je to oveľa tvrdší šport. Tiez už sa jej stalo čokoľvek, no s tým musí ratat
Najhorsi je dedinský futbal. Brat bol útočník, hral aj prvú ligu, ale tam ho nevedeli dobehnúť, tak ho vždy skopli. Po každom zápase zranenia, nonstop bandáž, octanove zábaly. Švagor v 20 operácia kolena, odvtedy už ďalšie 2, samozrejme už nehrá…
@anonym_autor futbal je kontaktný sport. Chlapci sa este učia. Je to určite nepríjemné dostať kolenom do stehna. Treba to ladovat a za pár dní opäť bude behať ako srnka.
Asi pre mňa ako matku je to nesledovať?
@anonym_autor v každom športe sú špecifické zranenia, hlavne keď sa do toho deti "obuju". Naše dieťa vo futbale už aj zlomenú kľúčnu kosť v 14 (mimochodom, v zápase v reprezentacii), zranené kolená, členky vidím počas zápasu bežne. Tiež ako matka trniem, či v budúcnosti nebudú následky, ale decká tým žijú, sú šťastné a naplnené... Inak, ak náhodou budú hrať s Maďarmi, tí ešte len majú tvrdú hru.
Asi pre mňa ako matku je to nesledovať?
@anonym_autor keď to veľmi prežívaš asi potom je lepšie sa nezucastnovat zápasov. Futbal je tvrdý šport a aj ten "velky" je miestami na hrane. Treba ho podporovať a futbal nech rieši s ocinom.
@anonym_autor v každom športe sú špecifické zranenia, hlavne keď sa do toho deti "obuju". Naše dieťa vo futbale už aj zlomenú kľúčnu kosť v 14 (mimochodom, v zápase v reprezentacii), zranené kolená, členky vidím počas zápasu bežne. Tiež ako matka trniem, či v budúcnosti nebudú následky, ale decká tým žijú, sú šťastné a naplnené... Inak, ak náhodou budú hrať s Maďarmi, tí ešte len majú tvrdú hru.
@anonym_99f8c4 v tom, že naozaj je to jeho koníček a je pri tom štastný to viem, zakázať by som mu to kvôli tomu nechcela. Len ten prirodzený strach
keď ho to baví nerieš. Je to šport pri ktorom je pravdepodobnosť zranenia. Aspoň ja som si to nastavila v hlave tak. Syn mal vďaka futbalu v škole sadru na nohe a po tom čo prešiel z U13 do U15 , dali ho do bránky a myslím že to bolo po 2. zápase keď skončil so sadrou na ruke. Pravidelne chodí domov ubolený najmä keď ho dobre trafí lopta. To isté synovec, končil minulý školský rok so sadrou na ruke.
Strach o syna budeš mať stále ale musíš si dávať pozor, aby tento Tvoj strach nespôsobil to, že on potom nebude chcieť nič robiť, lebo čo ak sa zraní...
@anonym_autor Futbal je kontaktný šport a U15 už pískajú rozhodcovia, tí by mali vedieť čo a ako. Tak isto klub má mať kvalifikovaných zdravotníkov. Ak chcete spravte si rozhodcovské skúšky a ukážte sa. Rozhodcov nie je nikdy dosť.

Ano, prehanas a divim sa ze to vobec riesis az tak, ze tieto "filozofie" davas na mamickovske forum na internete 😁 a som na strane manzela a syna. 🙂
Ak mas problem s futbalom ako takym, mozes zrusit synovi kruzok. Inak je uplne zbytocna polemika na tuto temu, pretoze aj aj sa to niekomu nepaci ale "ano, to je futbal". Ja futbal (aj pre deti) nemam rada z inych dovodov teda, ale toto co riesis, je prehanacka.