icon

Ako začať cvičiť, keď chcem získať svalovú hmotu?

kristina98z5
19. nov 2025

Ahojte prišla som si sem po radu a po vaše skúsenosti chcela by som začať cvičiť nie kvôli okoliu alebo kvôli partnerovi ale kvôli sebe ani nie aby som schudla ale aby som skôr nabrala svaly mate niekto skúsenosti napr: typy co jest, čo cvičiť ako cvičiť a tak za každú odpoveď ďakujem 😊

anonym_f8bd0e
19. nov 2025

Tipy.

kristina98z5
autor
19. nov 2025
@anonym_f8bd0e

Tipy.

@anonym_f8bd0e idete riešiť že som sa preklepla alebo mi chcete pomôcť?

anonym_f8bd0e
19. nov 2025
@kristina98z5

@kristina98z5 Je to v nadpise a aj v texte. Preklep to nebol.

kristina98z5
autor
19. nov 2025
@anonym_f8bd0e

@kristina98z5 Je to v nadpise a aj v texte. Preklep to nebol.

@anonym_f8bd0e aj keby to nebol preklep stále to nemení moju otázku ak máte "tip" budem rada ak nie tak v pohode

anonym_72460b
19. nov 2025
@kristina98z5

@anonym_f8bd0e aj keby to nebol preklep stále to nemení moju otázku ak máte "tip" budem rada ak nie tak v pohode

@kristina98z5 ja cvičím podľa YouTube, hlavne cviky na brušný tuk, stačí zadať na čo sa chceš zamerať a vyhodí ti to xy videí.

nuklia
20. nov 2025

skus sa prihlasit na stranku Fitshaker alebo zanzisan. Za par eur mesacne ti ponuknu rozne videa aj jedalnicky, aj rozne tipy a rady ako zacat 🙂

anonym_1b6405
20. nov 2025
@anonym_72460b

@kristina98z5 ja cvičím podľa YouTube, hlavne cviky na brušný tuk, stačí zadať na čo sa chceš zamerať a vyhodí ti to xy videí.

@anonym_72460b akurat ze ked budes cvicit iba brucho neznamena to ze schudnes z brucha alebo ze zrazu budes mat super pevne brucho.

kristina98z5
autor
20. nov 2025
@anonym_1b6405

@anonym_72460b akurat ze ked budes cvicit iba brucho neznamena to ze schudnes z brucha alebo ze zrazu budes mat super pevne brucho.

@anonym_1b6405 hej to mi je jasne ja by som chcela celkovo cvičiť nie sa zamerať iba na jednu časť tela

anonym_1b6405
20. nov 2025
@kristina98z5

@anonym_1b6405 hej to mi je jasne ja by som chcela celkovo cvičiť nie sa zamerať iba na jednu časť tela

@kristina98z5 mne vyhovovala napr heather robertson na youtube z tych co su teda zadarmo.

nikola81
20. nov 2025

Zacala som s Fitshaker, vydrzalo mi to rok, platila som si clenstvo a je z coho vyberat. Potom uz mi to nestacilo, presla som cisto na silove cvicenie, som 40+ a moje top na youtube su Heather Robertson a Caroline Girvan. Samozrejme nezabudnut na stravovanie - bielkoviny, net je preplneny receptami.

1sally12
20. nov 2025

Keby to bol preklep, tak stlačíš maximálne písmeno X. Prečo ludia čo neovladajú gramatiku to vždy zhodia na "preklep"🙄

anonym_525f2b
20. nov 2025

@kristina98z5 nic specificke a vynimocne netreba. Uprac si stravu, aby si mala dostatok bielkovin, obmedz cukry a tuky. A hyb sa. Akokolvek. Chodza, silovy trening, kup si cinky, otvor youtube - je tam dnes uz milion vselijakych volne dostupnych programov. Napr. Caroline Girvan

kristina98z5
autor
20. nov 2025
@1sally12

Keby to bol preklep, tak stlačíš maximálne písmeno X. Prečo ludia čo neovladajú gramatiku to vždy zhodia na "preklep"🙄

@1sally12 hore si môžte prečítať že aj keby to nebol preklep tak som sem napísala aby mi ľudia pomohli a nie riešili že čo je ako napísané alebo ci to bol preklep

telefon00
20. nov 2025

Odporúčam tohoto pána. Je to pravda...ženy čo cvičia silovo, sa zmenia do krásy a sú spokojné 💪

https://www.facebook.com/share/r/16LEppajR6/

anonym_72460b
20. nov 2025
@anonym_1b6405

@anonym_1b6405 podstatné je že sa hýbem, nie sú to cviky typu ľahsed, sú to také pri ktorých sa hýbe celé telo ale prevažne brucho keďže to je moje problematická časť, nebudem napr. Dvíhať činky keď ruky cvičiť nepotrebujem.

anonym_1ea990
20. nov 2025

Ja odporúčam toto, hlavne prečítať až do konca, že aj prerušovaný post uberá zo svalov aj hladovky..strava je úplný základ aj na budovanie svalov
https://www.postoj.sk/185022/mlieko-do-rannej-k...

anonym_2e778b
20. nov 2025

@kristina98z5 chcela by si chodiť do fitka alebo cvičiť doma. A svalovú hmotu chcela budovat alebo len spevniť to čo máš. Chces aj chudnúť alebo len naberať. Ak chcela chudnúť mierny deficit a dostatočné množstvo bielkovín. Ak chcela naberať a nepotrebuješ chudnúť, musíš byť v nadbytku a mať dostatok bielkovín.

anonym_1b6405
20. nov 2025
@anonym_72460b

@anonym_1b6405 podstatné je že sa hýbem, nie sú to cviky typu ľahsed, sú to také pri ktorých sa hýbe celé telo ale prevažne brucho keďže to je moje problematická časť, nebudem napr. Dvíhať činky keď ruky cvičiť nepotrebujem.

@anonym_72460b vidis a to je presne ten omyl. Nebudem dvihat cinky ked ruky nepotrebujem. Pri dvihani ciniek ale celkom zapajas core. Snazim sa ti vysvetlit ze ak budes cvicit brucho neznamena to ze budes mat pevne brucho a zvysok rosol. Telo je celok. Keby cvicis cely cas iba nohy tiez nebudes mat stihle nohy a na bruchu pneumatiku. Toto je najvacsi omyl zien ze zoto cviciz nepotrebujem. Ale rada by som sa pozrela na tvoj kucharkin bicak

anonym_dd0735
20. nov 2025

@kristina98z5 Chod do fitka a zaplat si trenera. To bolo to najlepsie, co som urobila 🙏

sense
20. nov 2025
@anonym_1b6405

@anonym_72460b vidis a to je presne ten omyl. Nebudem dvihat cinky ked ruky nepotrebujem. Pri dvihani ciniek ale celkom zapajas core. Snazim sa ti vysvetlit ze ak budes cvicit brucho neznamena to ze budes mat pevne brucho a zvysok rosol. Telo je celok. Keby cvicis cely cas iba nohy tiez nebudes mat stihle nohy a na bruchu pneumatiku. Toto je najvacsi omyl zien ze zoto cviciz nepotrebujem. Ale rada by som sa pozrela na tvoj kucharkin bicak

@anonym_1b6405 toto vidno inak veľakrát vo fitku u mladých chalanov , cvičia len vrch tela a nohy jak hajzlovy pavúk, hlavne že majú biceps, a u žien zas opak , cvičia len spodok a vrch tela majú strach

anonym_7b3087
20. nov 2025
@kristina98z5

@kristina98z5 fitko a certifikovany trener ti pomoze asi najistejsie nie nejake pofiderne videa na youtube kde niekto nema paru o com vlastne rozrpava (nie kazdy ale nasla som par aj osobna skusenost z fitk ababa ktora chodi cvicit do fitka sa zrazu tvari ze je odbornik na vsetko a pritom som mala pocit ze viem toho asi viac ako ona o danej teme kedze som sa tomu pred cca 15r velmi intenzivne venovala🙈) takze si najprv over komu zveris svoje zdravie....

kristina98z5
autor
20. nov 2025
@sense

@anonym_1b6405 toto vidno inak veľakrát vo fitku u mladých chalanov , cvičia len vrch tela a nohy jak hajzlovy pavúk, hlavne že majú biceps, a u žien zas opak , cvičia len spodok a vrch tela majú strach

@sense u nich to vidno dosť niektorý cvičía iba nohy alebo chrbát lebo sa možno zamerajú na to ale ja by som určite nechcela cvičiť iba jednu časť tela a určite by som nechcela len chudnúť ale aj nabrať svaly a spevniť telo a hlavne nerobiť nejaké pochmúrne diety

guliver19
21. nov 2025

@kristina98z5 je toho plny internet,ze uz len bobec si nenajde to svoje. Tak preco sa musis pytat inych??

sense
21. nov 2025
@kristina98z5

@sense u nich to vidno dosť niektorý cvičía iba nohy alebo chrbát lebo sa možno zamerajú na to ale ja by som určite nechcela cvičiť iba jednu časť tela a určite by som nechcela len chudnúť ale aj nabrať svaly a spevniť telo a hlavne nerobiť nejaké pochmúrne diety

@kristina98z5 tak smer fitko, začiatok určite s trénerom kvôli technike. Mierny deficit, veľa bielkovín, tekutín, kvalitný spánok kvôli regenerácii

elviku11
21. nov 2025
@kristina98z5

@kristina98z5 Ja cvičím silový tréning pre ženy podľa tejto knihy už asi štvrtý mesiac a fakt vidím výsledky - mám silnejšie ruky aj chrbát, aj trochu plochejšie brucho. Tiež nepotrebujem zhodiť kilá, len posilniť telo celkovo. Cvičím každý druhý deň, doma. Cvičenie mi zaberie tak maximálne pol hodinu dokopy. (niekedy ráno 10 minút, doobeda keď mám čas ďalších desať a poobede zvyšok. Alebo naraz všetko, ako stíham)
Kniha sa volá Telo ako posilňovňa pre ženy

natalka13
21. nov 2025

Chod do fitka akebo si kup cinky domov.
Napriklad dminikah najdes na IG ma dobre cvicenia

anonym_a43ea4
21. nov 2025

@kristina98z5 Chcela som cvičiť kvôli získaniu kondície. Nevedela som, ako začať, tak som si našla trénera v zariadení, na kt. som mala referenciu. Ukázalo sa, že je to zložitejšie - mala som poskracované všeličo, obmedzenia po úraze, zlé pohybové návyky... Tak mám kompromisné cvičenie. Neviem, či by som si viac neublížila, ak by som sa do cvičenia pustila sama. Pomaly to už budú tri roky, čo tam chodím.
Pokiaľ ide o stravu, snažím sa mať príjem bielkovín, jesť pestro a zdravo, nemlsať.

kristina98z5
autor
21. nov 2025
@guliver19

@kristina98z5 je toho plny internet,ze uz len bobec si nenajde to svoje. Tak preco sa musis pytat inych??

@guliver19 chcela som počuť aj iné názory alebo co iným pomohlo to vám vadí už aj to že sa človek opýta?

kristina98z5
autor
21. nov 2025
@guliver19

@guliver19 ja som veľmi vďačná za každé tipy ci názory iných ľudí na moju otázku..

anonym_e06a21
21. nov 2025

naozaj najlepsou cestou je fitko s trenerom alebo trenerkou...ja som chuda ale chodit do posilky kvoli chrbtici a celkovemu spevneniu svalstva...chodila som sama cvicit, vzdy mi niekto z okolia poradil, ale az pri trenerke vidim, ze ako zle som cvicila...a casom, ked sa naucim sama riadne cvicit, uz budem menej do cvicenia investovat, lebo naozaj to nie je az taka lacna zalezitost...samozrejme, musis si aj upravit stravu...rozmanita strava, obmedzit tuky a cukry a zaradit hlavne bielkovinove jedla...na FB ci na instagrame je tolko video, co chutne a zdrave si uvarit...ludia si myslia, ze musia byt na banane cely den, to myslim obrazne, ale prave naopak, zaklad je sa dobre najest ale zdrave jedlo...ja teda rozhodne hladom netrpim...a s bruskom je najvacsi problem, to ide najtazsie dolu...a naozaj netreba cvicit len cviky na brucho, treba zapojit komplexne cele telo..ale dobra tranerka ti aj v tomto poradi a dokonca aj so stravou....