Ako začať s domácim silovým cvičením?
Ahojte, už niekoľko mesiacov pravidelne cvičím, ale len kardio. Chcela by som zacat cvičiť aj silovo..máte nejaké overené video na youtube alebo praktické rady...ako dlho/ako často cvičiť silovo, prípadne ako si to skombinovať s kardio, aby sa dostavili výsledky? Mám možnosť cvičiť iba doma a mám pocit, že len kardio už nestačí..na stravu si samozrejme dávam pozor. Ďakujem za každú radu.
@anonym_autor cez Fitshaker mozes cvicit pomocou videi,staci si zvolit uroven a typ cvicenia
Caroline Girvan Epic
cvicte so Zuzanou
Jany Land, Live energy. Cvicim a nimi uz pol roka a som nadmieru spokojna.
Chloe Ting - má aj aplikáciu s plánmi zadarmo
Dominika Krcmarikova
10e mesacne
Cvici sa s cinkami a kettlebellom 25-30min
Skus Pamelu Reif. Vyzera to nenarocne,ale ma brutalne cviky a ak s nou stihnes odcvicit,tak na konci budes mat dost.
Za mňa Penny Barnshaw....ono videí je neskutočné množstvo podľa ktorých sa dá cvicit
Kardio samo o sebe nemá zmysel cvičiť ak zanedbavas silový tréning ...YouTube je plný videí a programov ktoré môžeš cvičiť stačí si len zadať Homer work out a nerozumiem prečo máš potrebu sa prispôsobovať druhým ... My nemáme ako vedieť čo ti sedí v cvičení - pre jedného môže byť video náročné pre druhého rozcvicka ... Celé to berieš z úplne zlého konca
@anonym_autor ja cvičím úplne najprimitivnejsie cvičenia s vlastnou váhou a mám na to aplikáciu 30 dňová fitness výzva. Sú to úplne jednoduché cviky, každý deň ti ich nejako nakombinuje, vieš si vybrať, ktoré partie chceš alebo celé telo. Žiadne videá mňa napríklad nebaví pozerať, čím jednoduchšie, tým lepšie pre mňa. Niekomu by to možno nestačilo, ale ja som spokojná.
Kardio samo o sebe nemá zmysel cvičiť ak zanedbavas silový tréning ...YouTube je plný videí a programov ktoré môžeš cvičiť stačí si len zadať Homer work out a nerozumiem prečo máš potrebu sa prispôsobovať druhým ... My nemáme ako vedieť čo ti sedí v cvičení - pre jedného môže byť video náročné pre druhého rozcvicka ... Celé to berieš z úplne zlého konca
@bashkaxyz ved chce poradit so silovym cvicenim, ako na podla teba teda doma zacat?
odpoved ktorou si fakt pomohla🙈
@bashkaxyz zas by som netvrdila ze robit kardio nema vyznam, nakolko nie je kardio ako kardio...
S videami ti poradiť neviem, cvičím sama doma, mám nejaké svoje vymyslené zostavy cvičení 😃 ale teda raz do týždňa precvičujem brucho, raz do týždňa nohy a zadok a sem-tam ruky (tie flákam, sa priznám). Plus chodím 3krát týždenne behávať (niekedy si dám pomalý dlhší beh, inokedy 5km tempový...)
Ak potrebuješ videá, baby ti tu poradili, pozri si ich a vyber si, čo sa tebe bude pozdávať....ja robím cviky ako sú nožničky, dvíhanie nôh v ľahu, polovičné brušáky, drepujem so závažím, zakopávam so závažím....je toho ozaj veľa, čo vieš doma cvičiť 👍
Držím palce ✊
Práve preto mne vyhovuje Caroline Girvan a jej programi,ktoré sú zamerané každý deň na iné partiu tela...a sú dostupné zadarmo na YouTube..stačia jednorucky, ktoré som kúpila v Action,joga kocka a guma,ktoré sú dostupné a nie drahé
Ďakujem🙂
@bashkaxyz ďakujem za užitočný komentár 🤭ja sa nikomu neplánujem prispôsobovať, len som chcela inšpiráciu, rady ako začať a už si sama vyberiem, čo mi bude vyhovovať🙂inak to kardio by som nezatracovala..ja som si vďaka kardiu osvojila návyk pravidelného cvičenia, cítim sa lepšie, schudla som a o zdravotných benefitoch ani nehovorím...

Ako dlho? Najlepšie až do dôchodku a ak budeš vládať aj dlhšie 😁 Cvičí sa do zlyhania - koľko vládzeš, buď vyššie váhy a menej opakovaní (kratší čas cvičenia, vyššie riziko zranenia), alebo menšie váhy a viac opakovaní (dlhší čas cvičenia, menšie riziko zranenia).
Ako často, záleží od svalu, brucho môžeš cvičiť častejšie, ostatné svaly potrebujú pár dní na regeneráciu. Asi to nechceš počuť, ale začínať by bolo vhodné pod dozorom, minimálne sa sleduj v zrkadle. Pred cvičením nezabudni na rozcvičku, minimalizuješ tým riziko zranenia.