Ako znovu objaviť radosť z fandeniu slovenskému športu?
Dievcata len taky povzdych. Mam velmi rada sport. Ako hovori nas klasik aj vizualne. Pamatam si ako na strednej som v noci vstavala a pozerala hokej ak boli ms v amerike. Ako sme s muzom chodili na fed cup a o nieco naozaj slo. Ako som v praci pod stolom mavala zapnuty biatlon alebo lyzovanie. V lete sme drzali palce pri tour de france a sledovali etapy. Vzdy sme fandili, z gauca alebo nazivo nasim sportovcom. A teraz? O nicom nic ked sa pozriem na hocijaky sport pomaly. Nie je to kritika voci slovenskym sportovcom. Kazdy jeden ma moj obdiv. Len tak mi chyba niekomu poriadne drzat palce.
Mate niekoho koho sledujete?
Jeden skutočný prípad z futbalu žiakov: prečo môj syn sedí stále na lavičke a nehrá keď je dobrý? Lebo platíte malé sponzorské.
@anonym_autor Ja sledujem šport ako celok, je to moje hobby, niekto číta, ja sledujem - biatlon, alpské lyžovanie, Tour de France, tenis. Držím palce mojím obľúbeným, nie často slovenským športovcom. Samozrejme, držala som aj Saganovi, Velitsovi, Cibulkovej, Vlhovej, či Kuzminovej, fandím Fialkovej, ale mám rada a sledujem športovcov iných krajín, ako sú Pogačar, Van der Poel, v tenise Janik Sinner alebo Djokovič, v biatlone všeobecne obľubujem Francúzov, fandím aj Čechom, v alpskom lyžovaní mám tiež svojich favoritov (Von Almen, Meilard, Brathen). Takže ja som sa nikdy nefixovala na našich športovcov, a keďže v každej disciplíne mám viacerých, ktorým fandím, vždy sa nájde taký, ktorý ma poteší 🤗Mám rada tie emócie z víťazstva, či iných dobrých umiestnení a ich čistú radosť.
@anonym_autor podpora športu zo strany štátu je slabá. Sú tu určite skupiny ktoré sa finančne podporia ale dlhodobo žiadne výsledky. Taka výnimka je tenistka Mia Pohánková, sem tam urobia radosť hokejisti dlho musím rozmýšľať že koho este spomenúť. Vlani Slovan Bratislava v LM . Ale tieto výsledky prichadzaju raz za čas. Ked to porovnáme s Českom tak sme natom veľmi zle.
@anonym_autor Ja sledujem šport ako celok, je to moje hobby, niekto číta, ja sledujem - biatlon, alpské lyžovanie, Tour de France, tenis. Držím palce mojím obľúbeným, nie často slovenským športovcom. Samozrejme, držala som aj Saganovi, Velitsovi, Cibulkovej, Vlhovej, či Kuzminovej, fandím Fialkovej, ale mám rada a sledujem športovcov iných krajín, ako sú Pogačar, Van der Poel, v tenise Janik Sinner alebo Djokovič, v biatlone všeobecne obľubujem Francúzov, fandím aj Čechom, v alpskom lyžovaní mám tiež svojich favoritov (Von Almen, Meilard, Brathen). Takže ja som sa nikdy nefixovala na našich športovcov, a keďže v každej disciplíne mám viacerých, ktorým fandím, vždy sa nájde taký, ktorý ma poteší 🤗Mám rada tie emócie z víťazstva, či iných dobrých umiestnení a ich čistú radosť.
@anonym_a62791 aj ja mam sportovcov inych narodnosti ktorym drzim palce. Ale je to ine fandit shiffrin a ine vlhovej.
@anonym_autor podpora športu zo strany štátu je slabá. Sú tu určite skupiny ktoré sa finančne podporia ale dlhodobo žiadne výsledky. Taka výnimka je tenistka Mia Pohánková, sem tam urobia radosť hokejisti dlho musím rozmýšľať že koho este spomenúť. Vlani Slovan Bratislava v LM . Ale tieto výsledky prichadzaju raz za čas. Ked to porovnáme s Českom tak sme natom veľmi zle.
@markusrasford myslim ze ta podpora nebola nikdy nejaka intenzivna. Mnoho sportovcov na to upozornovalo. Ale ako pises. Ked to porovnam s cz snad v kazdom sporte maju zastupenie. Ak nahodou aj slovensko tak na takej priecke ze to nikto ani nevysiela alebo uz skonci priamy prenos. A najsmutnejsie je ze aj ked nahodou je co, tak nasa narodna sportova televizia si neunuva kupit vysielacie prava. Ale to je o inom
@anonym_a62791 aj ja mam sportovcov inych narodnosti ktorym drzim palce. Ale je to ine fandit shiffrin a ine vlhovej.
@anonym_autor Samozrejme, že je to iné, ale ja mám rada v športe tú emóciu. A keď sa jej neviem dočkať u našich športovcov, nájdem ju inde.
@anonym_autor o pár dní začína Australian Open dúfam, že sa niektorí naši tenisti kvalifikujú, držím im palce 🙂 Presne, aspoň Grand Slamy by mohli vysielať.
@anonym_autor sledujem rôzne športy, hlavne formule, vodné pólo, plávanie, kanoistiku, a niekoľko ďalších. Evidujem slovenských.športovcov ale som na nich fixovaná. Nepoznám ich štatistiky presné výsledky.
@anonym_autor je to zabava pre jednoduchsich (jeeeej lopta) . S casom je toho menej a menej (ako Miss sutaze)
Ja držím palce synom a mužovi. Jeden hrá hokej, ďalší basketbal😀 A chodíme sa pozrieť na muža ten ešte v 46 hrá dedinský futbal, ktorý má tiež svoje čaro😀
@anonym_autor je to zabava pre jednoduchsich (jeeeej lopta) . S casom je toho menej a menej (ako Miss sutaze)
@martinmmartin ty si zjavne v živote o šport nezavadil, takže sa vyjadruješ o tom, o čom nič nevieš
@anonym_autor cítim to podobne, časy sledovania Sagana, Cibulkovej, Vlhovej, Volka, Kuzminovej, hokejistov v hviezdnych časoch... mali fakt iný emočný náboj. Aj ja mám síce zahraničných športovcov, ktorým fandím, ale to je niečo iné. To nadšenie pri úspechoch napr. Bátovskej-Fialkovej, Zapletalovej, Chladoňovej je síce krásne, ale také strašne zriedkavé... Ale prečo by práve šport fungoval v tejto krajine, kde nefunguje takmer nič?!

Dnes sa úžasne zadarilo našim biatlonistkám aj biatlonistom. Mladý konečne ukázali čo je v nich a to ma neskutočne potešilo. Inak sledujem rôzne športy, cez cyklistiku, skoky na lyžiach, atletiku a pod. a všade som si našla nejakých oblubencov aj keď nie Slovákov. Ale myslím, že v najbližších rokoch sa môžeme ešte tešiť na veľké veci od Zapletalovej a najmä Viky Chladoňovej.