Čo je body recomp?
Ahojte všade po tiktoku mi vyskakujú videá o “body recomp”. Vedel By mi niekto vysvetliť bližšie o čo sa tam jedná?
body recomposition - vyformujes postavu " prestavas si ju " silovym treningom
@anonym_autor áno, tak ľahké to je. teoreticky 😂
Zdroj Google (ani žiaden link som nemusela otvoriť hneď to takto pekne AI vysvetlilo) : Body recomp (body recomposition) znamená premenu telesného zloženia: súčasné chudnutie (strata tuku) a naberanie svalov, namiesto tradičného delenia na fázy priberania (bulking) a chudnutia (cutting). Cieľom je zlepšiť pomer svalovej hmoty a telesného tuku, čím sa telo stáva štíhlejším, pevnejším a silnejším, aj keď váha na váhe sa nemusí výrazne meniť.
Kľúčové aspekty:
Cieľ: Znížiť percento telesného tuku a zvýšiť svalovú hmotu naraz.
Fokus: Menej na celkovú váhu, viac na zmenu postavy a telesného zloženia (v pomere tuk/svaly).
Metódy: Kombinácia silového tréningu, kardia, vyváženej stravy (často s vyšším príjmom bielkovín) a dostatočného spánku.
Výhody: Pevnejší vzhľad, lepší metabolizmus, zvýšená sila a funkčná zdatnosť.
Pre koho: Obzvlášť účinné pre začiatočníkov, osoby s vyšším percentom telesného tuku a pre tých, ktorí chcú optimalizovať zdravie a vzhľad súčasne.
V skratke: Namiesto toho, aby ste sa sústredili len na číslo na váhe, body recomposition sa zameriava na to, ako vaše telo vyzerá a ako sa cítite, čím dosiahnete „chudnutie v svaloch“.

schudneš tuk a naberieš svaly