icon

Kedy máte čas na cvičenie?

Včera o 18:41

Ahojte zienky, prosim vas, ked mate male deti a cvicite doma, kedy si najdete ten cas na to?
Mne to vobec nejde, neviem si najst cez den tu polhodinku kludu a citim sa fakt nemozne kvoli tomu.
Ked mladsi (1 r.) spi poobede, vacsinou spim s nim, pretoze stale sa v noci budi a ja som rok nespala, takze uz sa na to mne pekne podpisuje.
Tak rozmyslam, ci skusim obetovat ten poobedny spanok...
Skusala som cvicit aj tak, ze dieta sa hra a ja pri nom cvicim, ale to je hned na mne zaveseny alebo pisti, potom nepocujem, co vravi trenerka, ako mam dychat a prinasa mi to viac nervov ako radosti z cvicenia.
Potom som skusala, ked manzel pride vecer z prace a kym sa hra s detmi, vtedy, ale to sa mi uz strasne nechce, musim sa premahat.
A uz vazne potrebujem cvicit, citim sa zle, boli ma chrbat, ale chcem to mat vramci casu pre seba, jedine tak ma to bavi.
Dakujem za kazdy tip a radu ❤️

anonym_9c5c99
Včera o 18:45

Mne pride idealny cas ked pride muz z prace a hra sa s detmi. Alebo vecer ked lezia. Urcite by som neobetovala poobedny spanok ak si unavena po prebdenych nociach.

anonym_5cad36
Včera o 18:57

Vecer ked deti zaspia co je cca tak o pol 9. Cvicim max pol hodinu.
Myslela som si ze to bude bez sance po celom dni ze nenajdem uz na to energiu ale zacala som pomaly po par minutach a postupne sa z toho stal zvyk ze vzdy este nejaku energiu vyhrabem 😀

enmery
Včera o 19:12

Neviem, co chceš počuť. Keď pride muž z prace a venuje sa deťom. Nič iné z toho nevychádza. Polhodinu. Koľkokrát sa mne nechce do fitka a paradoxne už počas cvičenia som najšťastnejšie, že som sa prekonala.

anonym_72fec8
Včera o 19:18

Naložíme deti (1rok) do cyklovoziku a idem behať v rámci poobednej prechádzky, alebo ich naložím na sánky a keď sa spustia dolu kopcom hore sa ich snažím vytiahnuť behom. Silový tréning keď sa hrajú tak cvičím popri nich ak sa nedá tak večer keď zaspia

arianna25
Včera o 19:18

Presne tak a doplním že stále som sa tešila ako si zapnem dobrú hudbu k tomu

anonym_2fb516
Včera o 19:21

@anonym_autor ten poobedňajší spánok s dieťaťom by som nerušila, keď príde muž z práce a venuje sa deťom, tak vtedy by som si pol hodinu našla, premohla to, že sa mi nechce, po pár týždňoch ti to už bude chýbať a paradoxne to cvičenie ti dodá energiu. Večer choď spať skôr a snaž sa upraviť to nočné budenie dieťaťa. Ak ho ešte kojíš a on sa budí kvôli tomu, tak by som ho odstavila. Dieťa potrebuje matku, ktorá je zdravá a v psychickej pohode, nie maminu, ktorá mu robí cumel, ale je vyčerpaná do krajnosti. Možno by pomohlo dať ho spinkať do inej izby. Ideálne by bolo ísť cvičiť aspoň dva krát týždenne mimo domov - fitko, telocvičňa, najlepšie s kamarátkou, aby ste sa jedna druhú ťahali.

a0
Včera o 19:25

@anonym_autor ja len že, všetky sa musíme premáhať, nikomu sa nechce 😅. Mne osobne pomáha formulka - o 20-30 rokov si za to poďakujem.
Inak za mňa je lepšie odísť do fitka a urobiť si čas pre seba v úplnom kľude. Ja som tak chodila večer okolo 8. Muž zatiaľ uspal deti. Alebo som šla cez víkend skoro ráno a potom som bola dobre naladená celý deň 🙏

pralinka25
Včera o 19:28

ak si unavena a potrebujes spanok tak ho rozhodne neobetuj. to je hlupost. spanok tvoje telo potrebuje.
nauc sa tie cviky a dychanie ked pride muz z roboty. ked to uz budes vediet a bude ti stacit hudba prehodila by som to ked su deti hore.oni sa chvilu vesaju pistia ale zvyknu si. ja som im pustila telku na tu chvilu, alebo jedli pri mne alebo som sa popri tom s nimi hrala. ale vedela som uz zostavu. moj ma 5 a furt za mnou chodi a nejako to platame spolu. sala sa z toho rutina ktoru chape aj on. a chapal aj ked bol mensi. tiz som zacinala ked mal tak rok. niekedy "cvicil" so mnou, niekedy som mu dala nejake zaujimave cinnosti ktore inokedy nemal - nachystala som si predtym a len posuvala.
zo zaciatku tiez protestoval ale ako pisem zvykol si.

anonym_83d58b
Včera o 19:39

Ak to naozaj chceš, tak večer led je muž s detmi.

zuzinka888
Včera o 19:52

Nikdy som necvicila ked bol "klud". Deti po mne lozili, vesali sa po mne ako opicky- pletli sa popod nohy. No ja som bola tvrdohlava- a vzdy som docvicila 30 min trening ( casto aj s pauzamy- lebo plac, cikat kakat smad, hlad, ......vsetko mozne len aby uputali pozornost) casom to preslo, a pochopili. Mali sme specialnu krabicu s hrackami, ktoru som vyberala len pocas cvicenia- ked som docvicila hracky som zbalila a odlozila- tak som mala casom klud a oni nove podnety- win- win.

pralinka25
Včera o 19:57
@zuzinka888

Nikdy som necvicila ked bol "klud". Deti po mne lozili, vesali sa po mne ako opicky- pletli sa popod nohy. No ja som bola tvrdohlava- a vzdy som docvicila 30 min trening ( casto aj s pauzamy- lebo plac, cikat kakat smad, hlad, ......vsetko mozne len aby uputali pozornost) casom to preslo, a pochopili. Mali sme specialnu krabicu s hrackami, ktoru som vyberala len pocas cvicenia- ked som docvicila hracky som zbalila a odlozila- tak som mala casom klud a oni nove podnety- win- win.

@zuzinka888 presne ako u nas 😀 na klu sa cakat neda lebo to potom clovek nezacne nikdy.

simonkazga
Včera o 20:45

Musíš sa len rozhodnúť či teda chceš, alebo nechceš. Cvičím len doma 5-6x do týždňa. Neriadím sa s tým, či sa mi aktuálne chce, som konzistentná. Dnes mám také silné PMS , že by som najradšej ušla zo sveta, ale dnes bol na rade silový tréning s jednoručkami, tak som sa frflajúc prezliekla a odcvičila. Ak by som cvičila výlučne len keď sa mi chce, tak to by som nedopadla dobre. Ak si rouhodnutá, tak cvič. Či ráno, či večer.

ivangeline
Včera o 20:47

Večer, do 21… ak sa čosi vyskytne, napenzaspia neskôr, cítim sa unavená, tak sa len ponaťahujem a nejdem behať či bicyklovať..