icon

Prístup inštruktorky na prvej hodine lyžovania

3. jan 2026

Ahojte maminy, dnes sme boli s malým prvýkrát na hodine lyžovania s inštruktorkou. Malý má 5 rokov, stál na lyziach prvýkrát, čo sme jej aj povedali. Išla sa s ním rozcvicit a potom išli na pomu. Prvýkrát išla na tej pome s ním, všetko super, vyšli v polke výšky svahu a krasne sa učil ísť dole a brzdiť. Druhýkrát išli na pomu a zrazu išla prvá a malého nechala čakať na ďalšiu, ok nejako to zmakol, ale keď mal vystúpiť spadol. Tretíkrát ho zas nechala ísť samého, ale isiel prvý a ona za ním, ani nevedel poriadne kde má vystúpiť a tiež spadol. Potom už nechcel ísť ďalej. Ako neplakal, bol v pohode, povedal že všetko bolo super len že už je unavený. Z 50 minútovej lekcie, ktorú sme zaplatili celu išiel asi 20 minut a osobne ako ho poznám si myslím, že ho odradili tie pády. Ja rozumiem, že pri učení bude padať, ale iní inštruktori isli s deťmi všetky jazdy na pome spolu. Je to bežné takto hneď nechať ísť deti same ked z toho nevedia zostúpiť? Ďakujem za každý názor.

petamich
3. jan 2026

Nie, dnes sme sa vratili z chaty, kde sa dve 6 rocne deti ucili lyzovat a ani jedneho z nich nenechal instruktor ist na pomu samych, ked videli, ze su zaciatocnici na druhej hodine a ze to nezvladaju. Prvu hodinu na pomu ani nesli, isli len na tu detsku cast, kde bol ten pas a tam ich ucili. Mozu mat samozrejme svoje vlastne metody, skola co skola a instruktor co instruktor ale podla toho co pises bolo skoro na takyto postup.

deti95060810
3. jan 2026

ako sa poznám pani ištruktorke by som povedala že ide nato veľmi rýchlo. nabudúce už by som ju nechcela.

autor
3. jan 2026

Ďakujem žienky, oni boli na detskom svahu a tu nemajú pás iba takú malú pomu. Len teda ozaj ostatní inštruktori čo som videla chodili s tými deťmi spolu celú dobu a ona išla s ním iba prvýkrát. Len som nevedela či som iba ja premotivovana matka tak som si chcela vypočuť aj iné názory. Ale tiež som odišla s pocitom, že nabudúce vypýtamr niekoho iného.

anonym_5c87f4
3. jan 2026

Dcéra sa aktualne učí lyžovať, ale ona má 10.. no čo som videla, žiadny inštruktor nešiel s dieťaťom, aj keď boli menšie. Vždy deti šli samé. Rozdiel bol len v tom, že inštruktor išiel za dieťaťom, nie pred ním.

patka06
3. jan 2026

Dcéra sa učila už dávno, inštruktor s ňou išiel raz, vysvetlil čo ako a chodila potom sama pred ním. Mala 4 roky. Podľa mňa je to tak lepšie

biba_18
3. jan 2026

a vieš že ja ani neviem ako ho učil inštruktor lyžovať? odovzdala som dieťa a vyzdvihla som ho po lekcii 🤷‍♀️ (zaplatila som asi 2 alebo 3 hodiny, už nepamatám)
tebe malý povedal že je unavený - lebo si tam bola. ak by si tam nebola, asi by sa čuskal ďalej…

milanemila
3. jan 2026

@anonym_autor nasa ma tiez 5 a prvy den s nou instruktor na vlek ani nesiel. Vytahoval ju on na taky maly kopcek a ucil ju ovladat lyze, prenasat vahu, trosku s nou aj posrandoval a mala nadsena, prvy den 2h zmakla. Dalsi den si zopakovali co sa naucila a potom isli na taku malu pomu. Prve razy isiel s nou. Ja som bola rada za tento pristup, lebo aj sa naucila aj ziskala nadsenie a uz sme naplanovali dalsiu lyzovacku.
Skusali sme aj minuly rok instruktora a to po necelej hodine so slzami v ociach povedala, ze uz lyzovat nechce, presne preto, lebo ju hned vzal hore na kopec a bola zufala, ze jej to absolutne neslo.