icon

Stačí cvičenie 3x týždenne na spevnenie tela?

29. okt 2025

Ahojte, myslíte že cvičenie 3x týždenne po 20-30min môže stačiť na menšie spevnenie tela? Alebo je to malo.

sweet20
29. okt 2025

@anonym_autor podla mna zalezi co su to za cvicenia

anonym_58e947
29. okt 2025

Áno, pri silovom cvičení vidím rozdiel, necvičím viac ako 30 min, začínala som na 20 min

anonym_fa355f
29. okt 2025

Ake cvičenie?

anonym_c48349
29. okt 2025

@anonym_autor pokiaľ je to silový tréning s váhami tak ano

anonym_08333d
29. okt 2025

@anonym_autor malo je podla mna 20-30 minut... 3x tyzdenne je ok... len cvicenie hod je podla mna lepsie... nech to ma zmysel a vsetko stihnes...

telefon00
29. okt 2025

Každé telo reaguje inak... vyskúšaj a uvidíš čo ti viac pomáha. Ja cvičím 30 rokov v kuse. Hlavne je cvičiť. Čo má tvar je sval, ak to tvar nemám je to tuk. Preto treba cvičiť silovo. Svaly nerastú v posilňovni...ale keď človek regeneruje, spí a dobre ich vyživuje. Pohyb má účinok, ale len ako stimul...

zuzubb007
29. okt 2025

3 x stačí akurát zvýšila by som to na 40 minút nech to má naozaj význam, a záleží čo cvičiš teda?

autor
29. okt 2025
@zuzubb007

3 x stačí akurát zvýšila by som to na 40 minút nech to má naozaj význam, a záleží čo cvičiš teda?

@zuzubb007 no cvičím len doma, nechcem cvičiť s vahami

sweet20
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale stale si nepovedala ake su to cviky

zuzubb007
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno ale čo cvičiš kardio podľa YouTube alebo čo? ,lebo ak naťahovačky to nemusíš ani cvičiť ak nemáš tep nad 130 tak nespalis nič ak máš tento cieľ

autor
29. okt 2025
@zuzubb007

@anonym_autor áno ale čo cvičiš kardio podľa YouTube alebo čo? ,lebo ak naťahovačky to nemusíš ani cvičiť ak nemáš tep nad 130 tak nespalis nič ak máš tento cieľ

@zuzubb007 cvičím väčšinou podľa Pamely Reif takže raz brucho, raz zadok, celé telo ale teda väčšinou máva také že ledva vladzem🤣

zuzubb007
29. okt 2025
@anonym_autor

@zuzubb007 cvičím väčšinou podľa Pamely Reif takže raz brucho, raz zadok, celé telo ale teda väčšinou máva také že ledva vladzem🤣

@anonym_autor áno poznám, tak len vydržať a po troch mesiacoch budú vidieť urcite dáke výsledky ale samozrejme strava je základ

autor
29. okt 2025
@zuzubb007

@anonym_autor áno poznám, tak len vydržať a po troch mesiacoch budú vidieť urcite dáke výsledky ale samozrejme strava je základ

@zuzubb007 ďakujem po pôrode mám 51kg ale teda kondička a svalstvo bieda 🤣

anonym_2b851b
30. okt 2025
@anonym_autor

@zuzubb007 ďakujem po pôrode mám 51kg ale teda kondička a svalstvo bieda 🤣

@anonym_autor ahoj vedela by si mi poslať ktoré videá cvicis konkrétne? ❤️

autor
30. okt 2025
@anonym_2b851b

@anonym_autor ahoj vedela by si mi poslať ktoré videá cvicis konkrétne? ❤️

@anonym_2b851b ahojky https://youtube.com/@pamelarf1?si=vSBx0tFVMnOHt7MD tu si vyberám načo mám chuť 🤣

bambus123
2. nov 2025

Vzhľadom na to že väčšina žien nevládze / nechce / nemôže / nemá kedy cvičiť po pôrode , je 20-30 min úplne fajn a chvalitebne. ❤️
Prikláňam sa k názoru, že 40 min by bolo lepšie, ale ak je 30 min kvalitné odcvičených , nemáš z toho času 50% prestávku , a cviky robíš správne tak ako máš ( nie tak že aby si si ich uľahčila a tým pádom si môžeš ublížiť alebo len nezapojíš sval poriadne akoby si mala ) tak je pol hodinka lepšia ako hodinka. Keď už tomu venuješ svoj čas tak odvic poriadne a nie len aby bolo aby to malo aj zmysel aj rýchlejší progres .
Tým že si stihla už teraz, máš už z polovice vyhrané lebo nemusis do toho aj chudnúť a svaly ti skôr ukážu ( predpokladám že nemáš 180 CM 😃) .
Ja som kedysi cvičila tiež cviky z YouTube, bavila ma, bola to fakt sranda, bolo tam milión cvikov takže rutina nebola. Lenže výsledky som mala fakt minimálne, aj keď som reálne mala pocit, že horím tak aj tak to bolo skôr cvičenie pre radosť ( čo je lepšie ako len ležať a zrat ) ale výsledky ktoré som chcela a potrebovala sa nedostavili . Cvičila som ich aj s kamarátkami , a tiež nemali žiadne alebo len minimálne výsledky . Takže ak nechceš cvičiť pre radosť len ale chces aj mať pevné telo a vyzerať tak aby bolo vidno že cviciš tak radšej prejdi z tých fancy cvikov na tie ,,tradičné " ( drepy, plank, bočný plank ( pre prípadnú diastazu , lebo potrebuješ cvičiť core po pôrode ) , bulharské drepy atď ... ) ktoré sú síce nudné a otravné ale až po nich som začala mať výsledky . Áno teraz keď mám čas , tak urobím tie tradičné a potom si urobím tie fancy z internetu lebo sú aspoň pre mňa zábavné ale robím ich až na konci a sama cítim že pri Tom až tak silné a intenzívne nezapájam svaly, teraz už mám pocit skôr že to len oddychujem pri nich .
Hlavne je dôležité keď už si začala cvičiť neprestat ( že cviciš mesiac , potom 3 mesiace nič, potom 2 týždne a potom pol roka pauza ) , a postupne zvyšovať záťaž ( keď nechceš váhy pridávať , tak aspoň počet opakovaní , to podľa mňa stačí ak cviciš len pre seba ) a cvičiť až do zlyhania . Nechcelo sa mi nikdy do toho ale je fakt pravda že keď už máš pocit že nevladzes tak vtedy treba pridať.
A čo sa týka výsledkov kedy sa dostavia . Záleží to od genetiky ( ja som si musela svoju riť vydrieť , ale kamarátka ma postavu takú akoby cvičila denne už aspoň 15 rokov a pri čom v živote neurobila ani jeden drep a riť má väčšiu a lepšie tvarovanu, akurát je na dotyk mäkká ako želatina a puding keďže necvici ) , niekomu sa rýchlo buduju svaly niekomu slimačím tempom , čím je žena nižšia tým rýchlejšie je vidieť na nej keď schudne/ priberie / naberie svalstvo .
Ja keď som začala cvičiť tak že som sa pretažovala ( zvyšovala postupne opakovania do zlyhania , 2x -3x najviac 4x do týždňa ) tak som na sebe spozorovala aj to že mi začali vlasy hustnúť , lepšie som sa cítila, mala viac energie , pleť sa mi zlepšila, dokonca mi povedali že som na pohľad opeknela a omladla aj v tvári ( rastový hormón sa vylučuje aj v dospelosti keď cvicis ) , zlepšilo sa mi hormonálne zdravie ....je to sranda ako pohyb dokáže pomôcť , samej sa mi nechce v to veriť .
Ak sa dá , tak sa snaž aj spať a nestresovat.
Alkoholu sa vyhýbaj najlepšie úplne pretože to je najväčší zabijak keď chces postavu snov .
Taktiež aj stravu ( neviem akú máš ) si úprav. Snaž sa jesť mäso ( a nie len prsia ako to každý poradí , neboj sa aj mastného mäsa, takže nie len morky a kurca ale aj bravčove ) , vajíčka sú tiež úplne top- never že cholesterol tá zabije lebo ja by som bola už dávno mrtva 😃 a všetko mám v norme , mliečne výrobky najlepšie - syry, tvaroh .
Najlepšie jedlo pre tvoje telo je to čo nám dala príroda a nie to čo človek vyrobil, ochutil a dal tam sme ecka a arómy ( ale tie chutia najlepšie 😃 sama žerem sladké na tony ale mám šťastie že som chudá , asi by som zomrela ak by som musela vyradiť cukor . Ako vravela jedna : ak by som vyradila sacharidy prídem akurát o chuť do života, ale aj reálne aj cukry prijímať je dôležité 😃 ale ja mám asi aj dobrú genetiku , lebo keď príde obdobie koláčikov tak doteraz nechápem že nemám cukrovku ) .
Každopádne z toho môjho monologu chcem povedať že svalstvo budeš mať keď budeš jesť čo najviac mäsa a nie keksíky . Želežo je to tajomstvo .
Cvic, stravuj sa zdravo a výsledky sa začnú ukazovať po 3 mesiacoch približne , a napr po roku budeš topka, po dvoch ešte lepšia, a po troch rokoch aspoň budeš už mať to čo volám forma 👌.
Hlavne sa na to nevykašli , držím palce . ❤️
A tiež aj odporúčam chôdzu . Síce tu neurobí až tak postavu, ale ja som začínala chôdzou ( chodila som na dlhé rýchle prechádzky , 10 km, teraz dávam v pohode 15 km, zober psa, dieťa ) a zlepšilo mi to postavu aj bez cvičenia ( ale s cvičením je to o 80% lepšie ) . Chôdza rýchla a aj do kopca bude super a a nenáročný doplnok na vyrysovanie. A zároveň si predlzis čas kedy budeš na starobu viac v pohode a vladat aby si vedela fungovať aj pri vnucatach ako babka na baterky 😃
A ak môžem ešte jednu radu : ser na to aby si vyzerala dokonale , chci být zdravá a silná . ❤️

bashkaxyz
8. nov 2025

Úplne v pohode ak sa zamerias na cviky a la kalistenika ... Ak nie si zvyknutá cvičiť a máš ťažšie váhy 5-10 kilove jednorucky tak sa aj vyformuje a. ... Ja cvičím keď nemám čas podľa videi heather robertson a vždy sa krásne vyformujeme za relatívne kratší čas ... Ma tam aj programy napr fierce 1.0 kde máš niekoľko videí za sebou a nemusíš rozmýšľať nad cvikmi alebo zaťažením ...