icon

Ako rýchlo urobíme herbár?

hipuska
15. jún 2016

Syn potrebuje do skoly avsak vsetky rastlinky nam splesniveli. Existuje nejaka ina cesta, napr. susenie v trube? Potrebuje to do piatku. Cize dva dni-dnes a zajtra. Neporadite niekto? Ci je to bez sance?

lintu
15. jún 2016

Lovím v pamäti.... Mne kedysi rastlinky do herbára tiež buď splesniveli alebo som ich trhala na poslednú chvíľu, takže mi ani riadne uschnúť nestihli. Naši by ich potom tuším žehlili žehličkou....cez papier? Sušenie v rúre môže byť tiež ako riešenie fajn, ale na to aby boli rastlinky herbárovo rovné, museli by byť niečím zaťažené. Otázkou je, čo spraví teplota rúry s rastlinkami pod záťažou... Piatok je ďaleko. Ostáva vám už len niečo skúsiť v praxi. Alebo potom vyjsť s kožou na trh, doniesť do školy pár plesnivých rastliniek s tým, že tento raz to nevyšlo, bude do konca šk. roka.

lintu
15. jún 2016

"naši MI ich potom ...." 🙂

zbruna
15. jún 2016

Ak by si mala zaujem, ja som v ramci vrecuskovej vymeny robila "herbar", lisovala som jarne kvietky a laminovala do folie...ostali mi nejake vylisovane kvietky nepouzite, takze by som mohla pozriet a poslat postou. Zavisi, ake potrebujete...

mysga
15. jún 2016
hipuska
autor
15. jún 2016

@zbruna to by si bola zlata, potrebujeme 10 rastlin aj s nazvamv

zbruna
15. jún 2016

@hipuska Pozriem, co mam, napisem, ci sa vam bude hodit ... snad som schopna to este dnes vecer poslat expresne (ak mi postovne zaplatite on-line, obratom by to malo prist). Ozvem sa...

hipuska
autor
15. jún 2016

@zbruna hej zaplatim, len to by si musela poslat dnes vecer dajak prvou triedou lebo na piatok to potrebuje mat, tak to sa asi nestihne....

zbruna
15. jún 2016

Mame tieto: nezábudka, hluchavka purpurova, tarica skalna, prvosienka, zerusnica lucna, veternica, zimozelen mensi, blyskac jarny, iberka vzdyzelena, pastierska kapsicka, safran, poniklec a horec...mozem poslat vsetky, vyberiete si, co sa hodi...
Planovala som ist aj tak na postu, mozem aj dnes vecer...do IP napisem c. uctu, ak poslete peniazky, zabalim a hned posielam...vahovo by sme sa mali zmestit do 100 g.

beatex
16. jún 2016

tiež som mala problém s tým, že rastlinky plesniveli. Tak sme ich s otcom dávali sušiť do trúby, aj keď po pravde mamina z toho nadšená nebola, ale ja som aspoň mala herbár ako má byť.. 🙂