Ako vybrať flautu pre stredoškoláčku?
Prosim, poradťe flautu na hudobnu vychovu na strednu pedagogicku skolu... staci priemer, len aby sme uplnu blbost nekupili. Odkazu sa poteším. Vdaka.
a dcéra už vie hrať na flaute?
začala by som sopránovou, ale možno aj rovno altovou, dcéra má predsa už aj silnejší dych a väčšie dlane... ale to by musela dcéra naozaj posúdiť sama, kde sa jej lepšie fúkne a čo sa jej lepšie drží ...
mne je sopránová "malá" ...
a čo sa týka dreva alebo plastu ... na začiatok určite plast, kým sa naučí dýchať - lepšie sa to udržiava - ale potom určite drevo, to je úplný rozdiel v zvuku (ale náročnejšie na údržbu...)
No ale tak tých flaut je ozaj veľa . Nám to vyberá učiteľka v zus a to ja sa ani po rokoch nevyznám do tých čísel. Čo ale viem ,že určite inú ako sopranovu , zobcovu Yamahu nekupuj. A myslím ,že ladená do C dur.
https://www.muziker.sk/yamaha-yrs-24-b
Máme takúto úplne obyčajnú a dcéra už má 1.cast 1.stupna ZUŠ za sebou, prechádza na priečnu
@glade22 aj moja malá túto prvé dva roky ..teraz prešla na inú ,ale ja neviem aku . Trochu rozdiel tam počujem ,ale to je všetko. O rok ide tiež na priečnu
a dcéra už vie hrať na flaute?
začala by som sopránovou, ale možno aj rovno altovou, dcéra má predsa už aj silnejší dych a väčšie dlane... ale to by musela dcéra naozaj posúdiť sama, kde sa jej lepšie fúkne a čo sa jej lepšie drží ...
mne je sopránová "malá" ...
@biba_18 este flautu nedržala v rukach, zatial iba na klaviri hrava.
Ďakujem dievčatá, tak asi skusime tu sopranovú plastovú
Pro začátečníka je nutná sopránová s barokním (anglickým) prstokladem, doporučuji plastovou Yamahu označení YRS. Písmeno "B" na konci označuje barokní prstoklad.
Pro začínající stačí YRS 24B nebo YRS 32B (+-10 E), Ty dražší YRS 302B, 322B, 324B, ... za 20-30 E mají rozhodně lepší zvuk a jsou i snadnější na foukání.
Nedoporučuji akorát nejnižší řadu YRS 20B.
A nezapomeňte hned koupit i vytěrák, standartně je v základní výbavě jen plastová tyčka.
zvacsa sa kupuju plastove yamahy... poradia hocikde aj v hudobnych nastrojoch. Je aj pomerne lacna. Netreba ziadne suciastky dokupovat, zvacsa to aj deti umyju pod vodou a utru... :DDD moja uz ma potom drevenu, je to uplne iny zvuk aj podla mna sa lepsie drzi v rukach, menej sa smyka ale udrzba je horsia, aj napr. ked je trochu chora = nehra, lebo proste nevycisti to. Je aj drahsia. Iste ak sa tomu bude venovat, do buducna odporucam. Mne sa vzdy najviac osvedcilo poradit sa s ucitelom...

https://www.muziker.sk/yamaha-yrs-24-b
Máme takúto úplne obyčajnú a dcéra už má 1.cast 1.stupna ZUŠ za sebou, prechádza na priečnu