icon

Ako vybrať flautu pre stredoškoláčku?

8. sep 2025

Prosim, poradťe flautu na hudobnu vychovu na strednu pedagogicku skolu... staci priemer, len aby sme uplnu blbost nekupili. Odkazu sa poteším. Vdaka.

glade22
8. sep 2025

https://www.muziker.sk/yamaha-yrs-24-b
Máme takúto úplne obyčajnú a dcéra už má 1.cast 1.stupna ZUŠ za sebou, prechádza na priečnu

biba_18
8. sep 2025

a dcéra už vie hrať na flaute?
začala by som sopránovou, ale možno aj rovno altovou, dcéra má predsa už aj silnejší dych a väčšie dlane... ale to by musela dcéra naozaj posúdiť sama, kde sa jej lepšie fúkne a čo sa jej lepšie drží ...
mne je sopránová "malá" ...

biba_18
8. sep 2025

a čo sa týka dreva alebo plastu ... na začiatok určite plast, kým sa naučí dýchať - lepšie sa to udržiava - ale potom určite drevo, to je úplný rozdiel v zvuku (ale náročnejšie na údržbu...)

barbie2023
8. sep 2025

No ale tak tých flaut je ozaj veľa . Nám to vyberá učiteľka v zus a to ja sa ani po rokoch nevyznám do tých čísel. Čo ale viem ,že určite inú ako sopranovu , zobcovu Yamahu nekupuj. A myslím ,že ladená do C dur.

barbie2023
8. sep 2025
@glade22

https://www.muziker.sk/yamaha-yrs-24-b
Máme takúto úplne obyčajnú a dcéra už má 1.cast 1.stupna ZUŠ za sebou, prechádza na priečnu

@glade22 aj moja malá túto prvé dva roky ..teraz prešla na inú ,ale ja neviem aku . Trochu rozdiel tam počujem ,ale to je všetko. O rok ide tiež na priečnu

autor
8. sep 2025
@biba_18

a dcéra už vie hrať na flaute?
začala by som sopránovou, ale možno aj rovno altovou, dcéra má predsa už aj silnejší dych a väčšie dlane... ale to by musela dcéra naozaj posúdiť sama, kde sa jej lepšie fúkne a čo sa jej lepšie drží ...
mne je sopránová "malá" ...

@biba_18 este flautu nedržala v rukach, zatial iba na klaviri hrava.

Ďakujem dievčatá, tak asi skusime tu sopranovú plastovú

sagitta33
8. sep 2025

Pro začátečníka je nutná sopránová s barokním (anglickým) prstokladem, doporučuji plastovou Yamahu označení YRS. Písmeno "B" na konci označuje barokní prstoklad.
Pro začínající stačí YRS 24B nebo YRS 32B (+-10 E), Ty dražší YRS 302B, 322B, 324B, ... za 20-30 E mají rozhodně lepší zvuk a jsou i snadnější na foukání.
Nedoporučuji akorát nejnižší řadu YRS 20B.

sagitta33
8. sep 2025

A nezapomeňte hned koupit i vytěrák, standartně je v základní výbavě jen plastová tyčka.

simca06022011
8. sep 2025

zvacsa sa kupuju plastove yamahy... poradia hocikde aj v hudobnych nastrojoch. Je aj pomerne lacna. Netreba ziadne suciastky dokupovat, zvacsa to aj deti umyju pod vodou a utru... :DDD moja uz ma potom drevenu, je to uplne iny zvuk aj podla mna sa lepsie drzi v rukach, menej sa smyka ale udrzba je horsia, aj napr. ked je trochu chora = nehra, lebo proste nevycisti to. Je aj drahsia. Iste ak sa tomu bude venovat, do buducna odporucam. Mne sa vzdy najviac osvedcilo poradit sa s ucitelom...