Aktivity s deťmi
Ahojte,
Rada by som nacerpala nápady čo robíte s detičkami ( do2 rokov doma, viem dá sa ísť aj von ale nie nadlho. )
Ďakujem za nápady.
@petamich ďakujem. Skôr som mala na mysli či už zvládate niečo napr tematické alebo tvorivé. Neviem presne,len hľadám inšpiráciu 🧡
nie 🙂 ak pod tvorivym nemyslis 100 sposobov ako sa dostat do kuchynskej skrinky, lebo tie ovlada 😂
Vyskúšaj plastelínu. Albi knihy asi poznáš. Čas zbehne aj v interierovom ihrisku 🙃
- Tak nakreslila som napríklad na veľký papier autobus, vlak, lietadlo...všetko s oknami. Do okien deti dávali pečiatka zvieratiek.
- namaľuj na papier stromček, povystrihuj nejaké akože ozdoby a malý ich tam môže prilepiť
- môžete so stipcekmi vešať prádlo
- do fľašky hádzať fazuľky
Tak ja neviem s čím sa rád hrá, môžeš s tým improvizovať.
@vilma7 ďakujem nás nálepkami som premýšľala 🙏
U nás letelo:nalepky,plastelína (šulkať hady,vykrajovat formickami, pichať spajle a na ne potom navliekat nastrihané slamky...).
Strihať nožničkami (nastrihala som pás papiera a on nožničkami strihal na drobnejšie)
Kresliť pastelkami,maľovať temperami, do obalu z vajicok triediť prírodniny (šišky, šípky, tekvicové semiačka. ..), piecť hrnčekový koláč, vo vani liať lievikom,naberačkou. Maľovanie vodou (dá sa kúpiť taká omaľovánka,čo po zaschnutí znova môže maľovať).
Nášmu keď vytiahnem štetec a farby, tak je celý hotový. Sinsay malo takú sadu drevených auticko na pomaľovanie. Rôzne zošity s nálepkami, časopisy. V kuchyni robíme čo sa dá spolu (prelieva, presýpa, prekladá, čo mu dám). A keď inak nie, povybera si so suflikov v kuchyni čo sa mu hodí a hra sa (vedie parák) a teda bral by aj tlcik, ale ten mu nedovolím😉

maly ma 1.5 roka a sme vacsinou vonku 🙂 aktualne na odrazadle 🥴 dieta nadsene, mne prdel odmrza, no a okrem toho chodime plavat, na detske cvicenie a doma sa hra so vsetkym co nie je hracka = vyhadzuje kuchynsku linku, "kraja" zemiaky, "vari" so mnou, citame si knizky, pustame si pesnicky, hra sa s autickom, inymi hrackami - s kazdou v priemere 10-45 sekund (asi som ta uplne neinspirovala ale teda aktualne asi takto)