icon

Aktivity s deťmi, ktoré nejdú do škôlky

1. sep 2021

ahojte ako vyzera vas den s dietatom ktore bude mat za dva mesiace tri roky a nejde do skolky? Ako sa mu venovat co ho ucit a co nie? Prosim radu a nie otazky preco nieje v skolke.

elizabet173
1. sep 2021

pozri na stránky http://www.montessoridoma.cz/, je tam more námetov

zuzikak
1. sep 2021

idealne co najviac chodit von, pracovat s plastelinou, kynetickym pieskom, vystrihovat, lepit, pouzivat viacero druhov farbiciek, nalepovacie zosity na rozne temy, ide jesen- prebrat rocne obdobia, kedy si co obliekame, co robime v danom obdobi, na jesen zbierat gastany, listy - rozoznavat ihlicnate a listnate stromy, na zimu pripravovat vianocne dekoracie (na instagrame je vela inspiracii na kreativne veci s dietatom). Naucit ho casti ludskeho tela, hrat sa s rozoznavanim farieb, tvarov (vystrihovacky a lepenie tvarov), na prechadzkach sa rozpravat - v zime na snehu rozoznavat stopy zvieratiek, zbierat sipky, sisky ukladat do tvarov. Vystrihovat z casopisov a nasledne nalepit a vytvorit mestecko (co sa v danom meste nachadza, ako sa volaju budovy -divadlo, skola, obchod...), rozne povolania a co ludia robia. Nech ti pomaha pri vareni, peceni...Ale zaroven nechat ho chvilku sa same hrat, viac menej povie, o co ma zaujem. 🙂

essenceee
5. sep 2021

chodime vonku, na ihrisko, bicyklujeme sa, kolobežkujeme, hrame sa, pomahaju mi doma

nikis123
16. sep 2021

Odporúčam nakúpiť aj kvalitné pracovné zošity. Moja známa učí deti doma už dlhšie. A hovorí, že základ je máť aj dobrú kvalitnú výbavu, od vtedy na narodky jej deťom kupujem pracáky a najviac sa mne páčili asi od Taktiku. Perfektné vizuálne spracovanie a deti doslova baví ich vyplnať. Maju tam toho kopec a čo je super veľa z nich je nápomocných pri rozvoji motoriky a tak ... Čiže, okrem hrania sa odporúčam vymedziť čas aj na takéto aktivitky 🙂