Akú zobcovú flautu kúpiť pre začiatočníka?
@martinmmartin Nesúhlasím s vaším názorom. 🙂 toľko moja odpoveď. Nepýtala som sa, čo si myslíte o flaute, ale to, akú kúpiť na začiatok...
na začiatok stačí plastová, časom môže prejsť na rôzne drevené.
@martinmmartin môj syn na flaute zahrá aj skladby od Bacha, Vivaldiho ale aj Beatles, ABBA, už hral aj Titanic a vystupuje aj spolu s orchestrom, cca 10-15 členov.
@lenko ❤️
@martinmmartin 5 dierok? 😅 autorka píše o flaute....
Veľmi odporúčam túto stránku
https://www.muziker.sk/zobcove-flauty
Na začiatok úplne stačí flauta do 8e
@simona20201309 veď to to 😂 ani nevie koľko má flauta dierok...
@simona20201309 ak si porovnas bachov menuet na tejto flaute a na hocicom inom tak vitaz je vzdy jasny. Proste je to podla mba zbytocny nastroj bez ktoreho sa uplne kazdy orchester hravo zaobide a neexistuje ze by to niekoho zivilo. Vynimku maju vseliake stredoveke zoskupenia ktore ajtak nikto moc nechce pocuvat lebo je to velmi rychlo velmi otravne. Ale je to moh nazor. Ak chce niekto na tomto stracat cas tak je to jeho vec ale nikam to nepovedie
@martinmmartin kde čítaš že autorka hlada flautu pre člena orchestra? Povedz mi koľko detí ktoré navštevujú zušku skonci v dospelosti v orchestri?
Si dosť mimo, keď si myslíš ze akýkoľvek nástroj je strata času. Myslíš že každý kto sa učí hrať na klavír...gitaru...bubny...flautu.... chce raz hrať v orchestri???
@martinmmartin a nie som si istá, ale myslím ze najprv sa začína hrou na zobcovu flautu a až potom sa prechádza na priecnu. Možno to nie je pravidlo.
@simona20201309 Áno, to plánujem. Po takých dvoch rokoch, ak dovolia - prejdem na priečnu. 🙂
Hmm, zbytocny nastroj...... na zobcovej flaute začínajú aj tí čo neskôr hrajú na priečnej....
@kingstonka aj na klarinete, saxofóne atď... Na zobcovej treba začať.
Dcéra hra na priecnej, na začiatok je stačila plastová zobcova flauta asi za 12 eur Yamaha
https://youtube.com/shorts/_BR9buP5XPU?si=ywXTE...
Vsetko s nadsadzkou - ak to povedie k priecnej flaute tak pozehnavam - to je uzasny nastroj ale hlavne pri priecnej nezostat to je tragedia. A moj maly pet- hate
@martinmmartin zjavne o nastrojoch toho vela nevies…tvoj najvacsi prinos bude, ked sa k tomu viac vyjadrovat nebudes.
Autorka, na zaciatok ti fakt bude stacit obycajna, netreba nic specialne. Predpokladam, ze budes mat ucitela. Pokojne sa spytaj jeho/jej. Drzim palce, nech sa ti dari a vela chuti do cvicenia😉
moj syn chodi od septembra na flautu/neskor chce hrat na klarinet resp. trubku ale vzdy v ZUS sa zacina s flautou. A mame odporucenu od jeho ucitela sopranovu flautu Yamaha. CCa 12e stala...
@guudy ďakujem ❤️
Klasicku plastovu a neskor sa kupuje drevena tak som to mala aj ja ked som chodila do ZUS

videla si niekedy niekde v orchestri zobcovu flautu? Skusim hadat ze nie - a pre velmi dobre dovody- je to totiz nastroj nanic. mas tam 5 dierok tak ze sa na tom decka vedia naucit hrat jednoducho prsi prsi a tam cela kariera zobcoveho flautistu konci.