icon

Aký bojový šport vybrať pre 4-ročného chlapca?

22. jan 2025

Dobry vecer, aky bojovy sport, umenie je dobre od 4 rokov (chlapec)?
Davali ste najskor na sportovu pripravku a az potom zvolit nieco konkretne a dlhodobe?

baboobchod
23. jan 2025

Judo? Na začiatku sa učia správne padať, to sa mu vždy zíde 🙂 ak si z BA, tak tu:
http://www.judostu.sk/menu/index?m=trainings

lindusss2016
23. jan 2025

Zalezi v prvom rade od moznosti, ake su v tvojom meste. Moje deti chodia obe na capoeiru, u nas prijimaju do klubu od 5 rokov. Ked som sa pytala na kung fu, tam brali napr.az od 8. Na taekwondo u nas tiez chodia az od 5. Takze si v prvom rade zisti, kde ti takr male dieta vezmu. Nie je to sranda trenovat s takymito krpcami, nevedia udrzat pozornost. V podstate na trwningoch len pobehuju, motkaju sa, o nejakych teknikach nemoze byt rec...

Najprisnejsie su asi japonske, resp.azijske bojove umenia, ucia sa tam aj filozofiu, maju striktne pravidla. U nas na capoeire to je volnejsie, deti sa ucia tzv.movement, akrobaciu, samozrejme kopy a uhyby, ale tiez do toho patri hudba, ucia sa hrat na tradicne brazilske nastroje, spievat, maju zaklady portugalciny.

Ak chces pre 4 rocneho kruzok, zvol nieco zabavne, kde bude viacero tak malych deti a casom sa mozte na nieco specializovat. Ale ako pisem, v prvom rade zvaz moznosti vasho mesta

autor
23. jan 2025

On bude mat 4 az koncom roka za to uz teraz rozmyslam na co ho dat, ved to ze taki mali krpci este velmi nedavaju pozor, ta capoiera je super napad,
som z okolia Nitry.