Futbalový tréning detí
Ahojte! Maminky futbalistov, ako casto mavaju vase deti futbal? U nas su 3x do tyzdna treningy a po novom aj kazdy vikend oba dni zapasy. Mavate to aj vy tak alebo nas trener prehana? Syn ma 14 rokov. Hra to len druhy rok, predtym mal ine aktivity, no presedlal. Sme dost prekvapeni a dost nam to komplikuje vikendy, lebo casto ho treba odviest, nevieme nikdy, kedy pride, my si nevieme nic poriadne naplanovat. Najma muz je z toho hotovy. Mate to aj vy tak?
Skoro 8 rocny ma 2x do tyzdna trening, zatial maju sem tam nejaky turnaj. 10 rocny ma uz 3x trening a v sezone zapasy podla rozpisu - dakedy cez vikend, dakedy cez tyzden. Byvame na dedine, cize lietame kade tade, na zapasy vonku chodia klubovym busom .
Môj syn hra za 2 mužstva súčasne.Tak len to si predstav.4x do týždňa tréningy a dva zápasy tyzdenne
Síce mam syna maličkého, no synovec ma 9, je futbalista a tréningy ma štyri a cez víkend zápasy. Dnes bol akurát v Senci. Turnaje majú 1x do mesiaca.
@autorka prečo oba víkendy zápas? Súťažné stretnutia u U14 sú dané a na futbalnete si to viete pozrieť. Tréningy snáď majú stále v rovnakom čase a jedna tréningová jednotka je cca 90 minút. Pre syna sa treba obetovať a niečo strpieť. Má 14 rokov to sam na autobus, vlak nemôže sadnúť? Nemáte nikoho v mužstve kto je stej istej lokalite ako vy? Keď to jeho baví treba urobiť všetko preto aby napredoval
@autorka a mužovi odkazujem ze mal vytiahnuť o 2 minútu skôr
14 roční majú tréningy denne plus víkendy zápasy...
3 krát do týždňa majú tak max. 8 roční tréningy.
To je len futbal s dvojhodinovými tréningami, sú športy, kde sa trénuje oveľa viac.
Ja mám síce dvojročné dievčatko takže nie som oprávnená sa vyjadrovať, ale príde mi to nonsens. Tréningy okay, ale sobotu nedeľu ešte tomu venovať?
@svokrinjazykmonika juj, len nekrič, lebo si dcéra vyberie šport alebo krúžok, ktorému ochotne obetujete svoj čas aj peniaze 😅. Poznám takých, čo hovorili, že by svoje víkendy neobetovali a teraz celí šťastní behajú s deťmi po súťažiach 🤣.
@svokrinjazykmonika ale kedy chceš hrať zápasy? Alebo súťaže? Najmä ak hrajú nejakú súťažnú ligu
Cez týždeň nie je priestor. Decka idu na druhy deň fo školy a tak ti zostávajú len vikendy
Proste ten šport di pyta čas. A vždy je to lepšie ako sa motať po nákupných centrách, fajčiť, alebo sedieť cely zs PC
Môj má 13 rokov, futbal hrá od 5tich. Hrajú 1.ligu, každý víkend zápas, raz doma a raz u súpera. 4 x týždenne tréning (z toho 1x brankársky) a chodieva aj plávať.
Kým chce on sám, budeme ho v tom podporovať. A chce to veľa obety.
Vobec to neprehana, 5rocny ma dvakrat do tyzdna 90min trening, kazdy vikend odohra 2 zapasy. 8 rocny ma trening 3krat do tyzdna 90min a hrava cele turnaje, niekedy to trva aj 5hodin. Moje deti to bavi. Ak by ich to nebavilo, nenutime ich.
Môžete byť ešte radi, že si nevybral hokej. Tréner nepreháňa len vy ste asi neboli pripravení.
Moj 9r. 3xtyzdenne na ihrisku, kazde 2tyzdne zapas. Cez zimu 2xtyzdenne v hale trening plus takmer kazdy vikend zapas.
@januska12323 Ja som sa pytala preto, lebo muzovi to vadi. On si mysli, ze trener to prehana. Syna to bavi, aj ked zas nie je v tom nejaky super. Predtym mal ine kruzku, spolu tri rozne a mal obsadene 4 dni. Znamky ma dobre, obca sa pritrafi, ale fakt vynimocne horsia, on sa lahko uci, nemusi tomu venovat az tak cas...
Len muz chce, aby sa hlavne ucil. Ano, je lenivy a v hlave ma len futbal a pc s kamosmi, nevie vobec, co chce dalej robit, kam do skoly... A bude uz deviatak.
A ja som nazoru, ze radsej nech takto hra futbal, ako by sa mal flakat len po vonku. Na tomto sa uplne zhodnut nevieme.
Kazdopadne vsetkym dakujem za odpovede.
Tréner nepreháňa. Neviem, akú ligu hrá tvoj syn, ale prvú asi nie, lebo môj má v prvej lige tréningy 4 dni v týždni, ale z toho sú ešte nejaké dni dvojfázové, čiže aj ráno, aj poobede. Plus 1x týždenne plávanie, to ten 1 deň, keď neni tréning. Každá sobota zápas. Voľná je teda jedine nedeľa.
Ináč, nerozumiem, ako môžu mať 2 zápasy do týždňa, veď ligový zápas je vždy len jeden v týždni a na futbalnete si krásne nájdeš program na celú sezónu.
A ešte, my nevozíme deti na zápasy, majú klubový autobus.
Jasne, radšej nech hrá futbal a nenudí sa
@janka1011 úplne súhlasím. Tiež ma prekvapuje ze hrávajú 2x cez víkend. Môže to byť ze deti chodia hrať za iné družstvo ktoré je "zlucene" s materským klubom a majú striedavý štart
Treningy 3x do tyzdna su bezne, zapasy cez vikend tiez, nasi ale hravaju len jeden zapas cez vikend, jedine ak je nieco prelozene alebo dohodnu priatelsky. Zapasy v ramci ligy su rozpisane na sportnete, cize to si vieme pozriet, inak trener dava vediet. Vypytaj si rozpis zapasov.
Mój syn iný šport Pondelok - piatok treningy Pondelok relaxačný Víkend sobota a nedela zápas
@markusrasford áno, jedine striedavý štart.
Krstny syn je prvacik,hra futbal za druhakov. Treningy 2-3x do tyzdna,cez vikend turnaj/zapas.
Moj 9,hra hokej. 3x do tyzdna lad,2x suchy trening. Vikendy turnaje,zapasy ligove
@svokrinjazykmonika no a si predstav ked mas trening o 6:15 cez vikend.... Budicek mame vtedy 4:40 🫣 ale kym deti chcu,budeme to pre ne robit. Dcera hra tiez hokej od 4r
@svokrinjazykmonika ja mam skoro 3-rocne a 6-rocne dievcata a chodia na hokej dvakrat do tyzdna (nedela o 8h rano uz na lade trening 😁 ) ...ta mensia sa len zoznamuje,a snad od novej sezony bude uz aj ona pravidelne na treningoch..a ked nie,nevadi 🙂 som rada,ze starsia sa konecne rozhodla preň... ❤️
Zápasy tiez byvaju cez vikend 🙂 bud doma,alebo vonku a ako tu uz niekto pisal,bud vozi rodic viac deti a potom sa striedaju,alebo idu busom...
@petrooshka je to riadny zaberak ale stoji to zato. My sa dnes vratili z Dolneho Kubina,dvojdnovy turnaj 🧡🏆 o tyzden doma 3-dnovy
@petulda333 zas niekedy to treba brat tak,ze aj rodicia maju vylet 🤪
@petrooshka vies co,od decembra mame za sebou toho dost. Polsko,poprad,vranov,presov,dolny kubin,michalovce a na niwktore som aj zabudla. Ale od rana do vecera na stadione. Vcera sme o 8mali zraz a vysli sme o 19 zo stadiona 🫣🫣🫣 cize zatial bez vyletu....😁😁
Trener to neprehana.Moja 6 rocna prvacka chodi na gymnastiku ma ju 3x 3 hodiny tyzdenne.Ale sutaze nemaju uplne kazdy vikend.A spoluziak co chodi na futbal ma podobne ako vas v 7 rokoch.
13 r., hrá od 6-tich. Aktuálne 3-4 x týždenne tréningy, víkend 1 deň (občas 2) zápas. Podľa mojich info ak je na oficiálnej súpiske nemal by hrať 2 dni za sebou. Ako píšu vyššie rodičia sa striedajú vo vození detí -a le raz sa hrá doma, raz u súpera. Na tréningy už pár rokov chodí sám..má to v dosahu bicykla, ale sú decká od nás, ktoré cestujú do iného mesta. Niekedy turnaj. Rozpisy tréner dáva mesiac dopredu. Cez víkend si neoddýchneme ani mimo ligu - tam majú prípravné/priateľské zápasy. Víkendy často prispôsobujeme zápasom už perakticky 7 rokov, kým bol menší a nehrali ligu bolo to lepšie. Šport je rehoľa, Tiež som netúžila mať rozbité víkendy, ale keď to dieťa baví budeš mu to zakazovať?

Syn robí iný šport, ale je vo veku tvojho syna. To je už kategória starší žiaci, čiže tam tréning 3x týždenne je úplne normálne
Môj trénuje 5x týždenne.
Čo sa týka súťaži, tak raz zoberiem ja plne auto, potom zas niekto iný a takto sa rodičia prestriedame
Alebo idu vlakom. Dnes 6.05 som už bola na vlakovej stanici aj s deckom. O vyspavani cez víkend môžem snívať ďalej 🤣