icon

Hudobno-pohybové hry pre deti v ŠKD

sjuzn444
6. apr 2025

Ahojte, vedel by mi niekto prosim poradiť pre deti v ŠKD, cca 8/9 rokov hudobno-pohybové hry na oddychovú činnosť?🙂
Ďakujem🙂

vkatush
6. apr 2025

Mne dievčatá veľmi fičali na Just dance (chalani podľa nálady). Zväčša sme si to dali ako oddych, keď sme prišli z vonku a už mali úlohy.
Môžeš skúsiť aj nejaké známe slovenské pesničkyz prípadne ľudovky a tancovať na ich text (dvaja sedia so slúchadlami na stoličke, kde im ide úplne iná pesnička, najlepšie len inštrumentálne bez textu, nech ich to nemýli a ďalší dvaja im ukazujú text na pesničku, ktorá ide im v triede - nie úplne nahlas, aby to nepočuli hádajúci. Kto prvý uhádne, vyhráva). Ak nemáš k dispozícii slúchadlá pre deti, tak len na projektor daj text, "hádači" chrbtom k nemu, aby nevideli a keď sa uhádne, tak si ju pustite.
Nie pohybové, ale na hudobné, je aj dopĺňanie textu (vymažeš nejaké slová a deti musia doplniť). Dala by som extrémne známe, nech je to pre nich ľahké, ale aj také málo známe a budete sa smiať na tom, čo tam doplnia, keď nepoznajú pesničky.
Samozrejme klasika, kolečko okolo stoličiek a keď sa vypne hudba, musíš si sadnúť a kto ostane stáť, vypadne. Ale upozorňovať celý čas na bezpečnosť. Dá sa to robiť aj s mäkkými podsedákmi, menšia šanca na zranenie.
Tanečný detektív. V kruhu deti tancujú, všetci majú len jeden pohyb, aký opakujú. Detektív v strede na nich pozerá. Tak zavrie oči a keď ich otvorí, jedno dieťa (dopredu určené) mení svoj pohyb. Detektív musí povedať, ktoré dieťa to zmenilo.
To len tak, čo mi napadlo.