icon

Je trochročný syn pripravený na sopránové ukulele?

2. jún 2024

rada by som synovi 3 rocnemu kupila ukulele, myslite ze uz ako 3rocny by sa na tom pomalicky mohol ucit hrat ?🙂 lebo je to uz ako odporucana vekova kategoria na tento hudobny nastroj. Maly sa velmi tesi vzdy ked mu to spomeniem... ako potom ho k tomu nabadat aby hral ?🙂

stefi_k
2. jún 2024

Mozem sa opytat jednu vec, mala si uz niekedy v ruke ukulele a mas predstavu ako sa na nom hra ?

marianarem
2. jún 2024

Ja myslim, ze u 3rocneho je to loteria, bud ho to chyti alebo nie, takisto moze ho to bavit mesiac a koniec...Urcite by som takeho maleho nejako extra nenabadala, aby cvicil, ked by sa toho nechytal z vlastnej vole. Maximalne ak aj ty na niecom hras, tak nejake spolocne hranie.
Ja mam 4r syna a je velmi spevavy, vela casu za den prespieva, ma rad aj pocuvanie hudby, aj klasiku, jazz, hocico. Tak som nedavno vytiahla gitaru, ze si zahrame a zaspievame, ale hrat mi velmi nedovolil 🙂 stale nejake experimenty so strunami, vyludzoval na tom zvuky uplne inymi sposobmi nez je bezne, vobec ho nezaujimalo ako sa da na tom naozaj hrat 🙂 s klavirom tiez je to tak, ze sa hlavne snazi na tom vyrobit co najexotickejsi zvuk a pozera, ako pri tom vibruje reprak 🙂 ako sa ma naozaj hrat, to ho zatial nezaujima. Ale tak tvoj moze byt iny, tazko povedat.

guudy
3. jún 2024

Pozri, nie nadarmo sa do ZUS standardne zapisuju 6 rocne deti. Je to kvoli zrelosti, schopnosti sustredit sa nejaky cas, chapaniu co ucitel hovori. Pri hrani nejde len o samotne brnkanie, ale spravnu techniku a rozvijanie muzikality, rytmusu, atd
Takze, ak chces, aby sa dieta venovalo uceniu na nastroj, tak v 3 rokoch je to pri beznom dietati bez sance. V tomto veku bude mat akykolvek nastroj na zabavu a vymyslanie, co vsetko okrem hrania by sa s tym dalo robit…

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
guudy
3. jún 2024

@prasiatko30 myslim, ze keby boli hudobnici, nepytala by sa autorka takuto otazku ;)

prasiatko30
3. jún 2024

@guudy ja sa uz nicomu necudujem

simca06022011
3. jún 2024

ako by si nabadala dieta aby hralo? ked to nevie? najskro sa to musi naucit... u nas v skolke zacinaju deti s flautou. Skolkari... v podsate predskolaci dokazu uz zahrat nieco ale naozaj ich to niekto uci, kto to vie...
jasne ze sa tesi, je to male dieta a netusi co to obnasa a cco to je.. je to pre neho stale hracka. Tak ak mu chces hracku ukulele, tak kup... podla mna ak nebudes ho aktivne ucit, nevies to, doma nehrate na nastroje tak to bude hracka, skor ci neskor to rozbije alebo zastrci v izbe medzi hracky a tam to aj skonci.