Kedy začať s bábätkom na plávanie?
Ahojte, viem ze sa da uz od 3m ,ale nie je to skoro? Ma to vobec zmysel pre babatko takto skoro zacat? Dakujem za zdielanie skusenosti.
@jazula len ma odradza ze doma pri kupani place,tak zvazujem ci to zlepsi vztah s vodou alebo bude plakat 🙂 mali ste v skupine babatko,ktore muselo z hodiny odist lebo plakalo?
Keď mala 10 mesiacov, aj ostatné deti boli v podobnom veku.
Ked mal 4 mesiace. Chodili sme pravidelne do jeho 3 rokov. Moj to miloval a k vode mal super vztah.
Pred 3 mesiacom. No nebolo to plavanie ale vanickovanie. Cize iba maly bol sam vo vani a nebola to ziadna hromadna akcia kde by ma stretovalo ze zacne plakat. Platilo sa po kazdej hodine takze keby to proste neslo tak chodit prestaneme. Ale lektorka bola sikovna a ajnked nebola zrovna nalada vedela zabavit a utisit.
Tiež som mala dieťa, čo doma plakalo pri kúpaní. Nešla som s nim na žiadne plávanie.
Ked malo vsetky povinne ockovania, cize okolo 6m
Od 7 mesiacov, ale to nenormalne plakala, bola som iba 3x, z tretej hodiny som sa po 10 minutach pobrala prec, zvysok prepadol. Pritom sa doma vo vanicke kupala rada. Bol tam aj chlapcek 4 mes a ten uplne v pohode. Kazde dieta je individualne, najlepsie je vyskúšať si to 1-2x ako bude reagovat v tej vode. Dcera ma teraz 2,5, chodime na bazen kazdu nedelu okrem soplov a pre zmenu je rev zakazdym, ked ideme z vody von.
Bol tam taký chlapček, ktorý zvykol plakať, ale postupom času sa to lepšilo, na konci druhého kurzu už boli v kruhu s ostatnými 🙂
toto mi pripomína môjho mladšieho syna. Keď sme doma umývali vlasy tak jačal že som bola rada, že bývame v dome lebo v bytovke by na mňa asi pravidelne volali sociálku. V 3 rokoch som ho spolu so starším synom začala vodiť na plavecké tréningy kde mi trénerka po 3 mesiacoch povedala, že sorry, ale mali by ste zvážiť iný šport lebo on a plávanie nikdy nebude fungovať - nebol schopný sa naučiť mať hlavu pod vodou. A dnes? Chodí na športovú školu so zameraním na plávanie 😅
Od 4 mesiacov. Mojmu sa velmi pacilo. Boli aj babatka, ktorym sa nepacilo, trosku poplakali a prestali, alebo ked to bol velky krik, tak ich vzali mamicky prec. Ale 95% deti boli s vodou ok aj ked kupanie napr.nemali radi. Treba vyskusat
Doma place? Deti maju spravidla radi vodu. Treba jej vsak dostatok vo vanicke, urcite nie iba naspodku(pisem, lebo som to videla u par znamych, ze zo strachu pred zatopenim davali velmi malo vody a decko revalo od zimy furt😂) proste cele brusko ponorene do vody, pomalicky ovlazovat, a samozrejme najlepsie v teplej vyhriatej malej kupelni/inej malej izbe.
My sme zacali s plavanim v troch mesiacoch, syn to miloval, akurat strasne reval v satni vzdy pred a po plavani, takze ja som z toho mala stresy🤣

Dcérka mala necelé 3 mesiace. Pri tak malom bábätku samozrejme nejde o plávanie, ale nové skúsenosti, vzájomnú blízkosť (počas kurzu držíš dieťa na rukách v rôznych polohách), na určité pesničky sa robia určité kroky/pohyby, do toho voda špliecha…dcérka to mala veľmi rada 🙂.