icon

Kedy začať s bábätkom na plávanie?

14. máj 2024

Ahojte, viem ze sa da uz od 3m ,ale nie je to skoro? Ma to vobec zmysel pre babatko takto skoro zacat? Dakujem za zdielanie skusenosti.

jazula
14. máj 2024

Dcérka mala necelé 3 mesiace. Pri tak malom bábätku samozrejme nejde o plávanie, ale nové skúsenosti, vzájomnú blízkosť (počas kurzu držíš dieťa na rukách v rôznych polohách), na určité pesničky sa robia určité kroky/pohyby, do toho voda špliecha…dcérka to mala veľmi rada 🙂.

autor
14. máj 2024

@jazula len ma odradza ze doma pri kupani place,tak zvazujem ci to zlepsi vztah s vodou alebo bude plakat 🙂 mali ste v skupine babatko,ktore muselo z hodiny odist lebo plakalo?

grace55
14. máj 2024

Keď mala 10 mesiacov, aj ostatné deti boli v podobnom veku.

titla
14. máj 2024

Ked mal 4 mesiace. Chodili sme pravidelne do jeho 3 rokov. Moj to miloval a k vode mal super vztah.

really8
14. máj 2024

Pred 3 mesiacom. No nebolo to plavanie ale vanickovanie. Cize iba maly bol sam vo vani a nebola to ziadna hromadna akcia kde by ma stretovalo ze zacne plakat. Platilo sa po kazdej hodine takze keby to proste neslo tak chodit prestaneme. Ale lektorka bola sikovna a ajnked nebola zrovna nalada vedela zabavit a utisit.

vilma7
14. máj 2024

Tiež som mala dieťa, čo doma plakalo pri kúpaní. Nešla som s nim na žiadne plávanie.

cookie29
14. máj 2024

Ked malo vsetky povinne ockovania, cize okolo 6m

stvura
Autor odpoveď zmazal
domireb
14. máj 2024

Od 7 mesiacov, ale to nenormalne plakala, bola som iba 3x, z tretej hodiny som sa po 10 minutach pobrala prec, zvysok prepadol. Pritom sa doma vo vanicke kupala rada. Bol tam aj chlapcek 4 mes a ten uplne v pohode. Kazde dieta je individualne, najlepsie je vyskúšať si to 1-2x ako bude reagovat v tej vode. Dcera ma teraz 2,5, chodime na bazen kazdu nedelu okrem soplov a pre zmenu je rev zakazdym, ked ideme z vody von.

jazula
14. máj 2024

Bol tam taký chlapček, ktorý zvykol plakať, ale postupom času sa to lepšilo, na konci druhého kurzu už boli v kruhu s ostatnými 🙂

arieska
14. máj 2024

toto mi pripomína môjho mladšieho syna. Keď sme doma umývali vlasy tak jačal že som bola rada, že bývame v dome lebo v bytovke by na mňa asi pravidelne volali sociálku. V 3 rokoch som ho spolu so starším synom začala vodiť na plavecké tréningy kde mi trénerka po 3 mesiacoch povedala, že sorry, ale mali by ste zvážiť iný šport lebo on a plávanie nikdy nebude fungovať - nebol schopný sa naučiť mať hlavu pod vodou. A dnes? Chodí na športovú školu so zameraním na plávanie 😅

pohodacka03
14. máj 2024

Od 4 mesiacov. Mojmu sa velmi pacilo. Boli aj babatka, ktorym sa nepacilo, trosku poplakali a prestali, alebo ked to bol velky krik, tak ich vzali mamicky prec. Ale 95% deti boli s vodou ok aj ked kupanie napr.nemali radi. Treba vyskusat

majlo1234
14. máj 2024

Doma place? Deti maju spravidla radi vodu. Treba jej vsak dostatok vo vanicke, urcite nie iba naspodku(pisem, lebo som to videla u par znamych, ze zo strachu pred zatopenim davali velmi malo vody a decko revalo od zimy furt😂) proste cele brusko ponorene do vody, pomalicky ovlazovat, a samozrejme najlepsie v teplej vyhriatej malej kupelni/inej malej izbe.
My sme zacali s plavanim v troch mesiacoch, syn to miloval, akurat strasne reval v satni vzdy pred a po plavani, takze ja som z toho mala stresy🤣