icon

Klasický alebo digitálny klavír pre deti na ZUŠ

27. máj 2025

Ahoj, pýtam sa hlavne mamičiek, ktorých deti študujú na ZUŠ klavír. Máte klasiku alebo digitálny klavír? Vyžaduje alebo preferuje vaša ZUŠ-ka klasiku?

kikusenka1
27. máj 2025

Za mňa klasický. Ide o to ze klasický ma klávesy tvrdšie a keď majú v škole klasický co predpokladám ze ano a dieta bude doma cvičiť na digitálnom nebude v skole vedieť silno zatlačiť kláves pretože na digitálnom to ide ľahšie

autor
27. máj 2025

ďakujem, áno, súhlasím s tebou. len v mojom okolí som nenašla nikoho s klasikou, tak reku či to je záležitosť len našej zuš, alebo je to štandart, že vačšina detí ma digitálne.

kikusenka1
27. máj 2025

Hrám na klavíri a mala som možnosť vyskúšať aj digitálny a je to rozdiel veru. Na digitálnom to šlo jedna báseň aj tóny znejú dlhšie ale klasika je klasika

guudy
27. máj 2025

Pianino a vyzadovala ho ZUS. Na niektorych ZUS toleruju elektricky klavir. Ale pre dieta to nie je dobre, ak hra na 2 typovo roznych nastrojoch.

tinkavvv
27. máj 2025

Nasa ma digitalne piano, problem s tym zuska nemala. Dokonca nejake maju aj tam.

maris5
27. máj 2025

Aj digitalny klavir ma rozny odpor klaves, zalezi kolko zainvestujes.

wade
27. máj 2025

Ono, tiez zalezi aky klavir kupis. Ci za 300 eur, alebo 5000. My mame digitalny klavir - yamahu clavinovu a je to v pohode. Ak ich planujes posielat na konzervatorium a fakt studovat hudbu - tak mozno klasika je lepsia. ale pre deti na prvom stupni ZUS staci podla mna aj dobry digitalny klavir. Urcite lepsie, ako nejaka stara hrca z bazosu.

fifomimi
28. máj 2025

Ahoj,moje deti hrajú na klavír 7 rokov. Mame elektrický a problem nemajú zahrať v škole na klasike a koncerty hrávajú na krídle .Určite kvalitnejší kúpiť .Ak si cvičia nové skladby,tak si dajú slúchadlá a nikoho nerušia.Ak bývate v paneláku ,tak to susedia ocenia😉

autor
28. máj 2025

Ďakujem všetkým čo prispeli. Chceme zainvestovať, ale ide o to, že za cenu digitálneho klavíra (kvalitného, tj okolo 1500€), kúpim akustický z druhej ruky. Ale vidím, že väčšinou majú deti naozaj digit.

beronsche
28. máj 2025

Mám v ZUŠ vraveli, že ak digitálny, tak jedine s kladivkovou mechanikou, ale ak sa nám dá, radšej pianino. Samozrejme je to pomerne vysoká investícia, tak ZUS na tom nijako netrvala.

My sme kúpili staré pianino, ale pán, ktorý nám ho predal a ktorý sa venuje ladeniu, opravám a repasovaniu klavirov vravel, že by si dal pozor na inzeráty na bazosi a pod., pretože by mohol byť starý klavír zničený tak, že oprava by stála majland..

Čo sa týka digitálneho, moje deti skúšali u známych (majú drahy, s kladivkovou mechanikou), vraj sa na tom nehrá dobre. Ale vraj ani nasom klavíra sa dobre nehrá, že v ZUŠ lepšie. Tam majú krídlo, takže verím, že tomu sa nevyrovná nič..

Napadá mi ešte jedna výhoda elektrického - regulácia hlasitosti a možnosť zapojiť slúchadlá. To by som niekedy brala.. 🤪

glade22
5. jún 2025

Ak digitálny, tak s kladivkovou mechanikou a 88 plných kláves. Dnes sa už tieto vyrovnávajú aj akustickym. Výhoda je ľahšia manipulacia. Môj otec doteraz spomína, ako akustické piano trepal s 3 kolegami na 5 poschodie.
Akustický klavír z bazosu za 1500 eúr by som nekupovala, tam by som sa bála, že oprava bude stáť raz toľko

autor
6. jún 2025

Ďakujem všetkým. Zus nevyžaduje vyslovene akustický klavír, ale odporúča, lebo na elektrickom sa vraj tie základy a návyky nedajú tak kvalitne naučiť / získať...

brrrrrciatko
6. jún 2025

My mame stage piano. A syn si to nevie vynachvalit. Vyhody ma, ze si ho moue prenášať, ked niekde hra. Takisto nepotrebuje ziadnu speci udrzbu. Zvuk ma dobry. Treba si prist osobne pozriet, vyskúsat. Ma rozne funkcie. Kym obycajny klavir, treba preladovat, takisto musi byt v miestnosti s pozadovanou vlhkostou a je teda o dost narocnejsi na udrzbu.. zabera vela miesta..

brrrrrciatko
6. jún 2025

Takisto ak este len zacina hrat na klaviri, tak mu staci jednoduchy lacny do 150 eur z alzy. Ak ho to chyti a bude chciet pokracovat, tak potom by som riesila co dalej.. lebo u nas na zuske najprv rodicia klaviry nakúpili a nakoniec deticky vydrzali rok max dva.. nas mal 'najhorsi klavir' a pokracuje do dnes. Tak sme mu po 2 rokoch kúpili to stage piano..