icon

Má plávanie s bábätkami súvis s astmou?

liavan
10. apr 2015

Niekde som čítala, že baby plávanie zvyšuje riziko vývinu astmy u dieťaťa, myslíte, že je to naozaj tak? Malá má pol roka a u nás v rodine astmu nikto nemá, tak pravdepodobne nemá žiadne predpoklady, ale aj tak som začala váhať, či teda na kurz nástupime alebo nie. Čo myslíte?

acer11
10. apr 2015

neviem ako astma,ale nám akýkoľvek pobyt v bazéne-aj v termálnych vodách robil veľké problémy-zápaly uší,priedušky,hrozný kašeľ,tak sme radšej prestali.... 😝

dumamcelyden
10. apr 2015

No aj ja som to pocula od pediatricky. Zevraj nejaky neskorsi suvis s chorobami dychacich ciest.

cairka
10. apr 2015

@liavan , neviem. Moja staršia je astmatička a práve plávanie je odporúčané okrem iného kvôli učeniu správneho dýchania 😒 Druhá vec je, že keď bola maličká, tak sme zrušili plávanie batoliat z rovnakého dôvodu ako @acer11

sense
10. apr 2015

my mame preddispoziciu na respiracne ochorenia, s malou chodim plavat od 10 mesiacov zatial problem nemame ziaden dokonca ani tie kt. spominala @acer11 pravda je ze teraz ma crevnu chripku ale tu doniesla zrejme zo skolky...kedze tam to niekt. deti mali al. maju...

saska.t
10. apr 2015

Videla som o tom dokument, kedze baby su nizko pri hladinach a vody v bazenoch musia byt chemicky upravovane koli bakteriam a deti to samozrejme vdychuju v nizkom veku moze to mat vplyv na neskorsi vyvin astmy a inych respiracnych ochoreni

babulienka15
14. apr 2015

Ahoj, ja som zasa čítala, že na prevenciu respiračných ochorení a podobne je to super. Pozri tento link, kde pani Zemanova o tom hovorí viac: http://babetko.rodinka.sk/starame-sa/starostliv.... V Patinciach bude teraz aj jarná škôlka plávania s touto inštruktorkou. 🙂 Ja som na tomto pobyte bola minuly rok s krstniatkom, bolo to super a malého to bavilo.