icon

Má tu voľakto detičky ktoré sa aktívne venujú šachu?

barborita
4. okt 2009

Ahoj má tu voľakto detičky ktoré sa aktívne venujú šachu?

Ja mám syna ktorý bude mať v januári 12 rokov a je výborný šachista.Chodí do šachovej školy a každý deň v škole je na tréningu minimálne 3 hodiny a je aktívnym členom šachového klubu. Máme doma asi 20 medailí,16 diplomov a 9 pohárov.Šachu va venuje od svojich piatich rokov. Tak nájdu sa tu maminy ktorých decká hrajú šachy??? 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂

anlu
4. okt 2009

barborita, gratulujem mas velmi sikovneho syna a ako sa vola? moja dcera Claire zacala len tento rok chodit na sach tak uvidime co z toho bude, sama sa rozhodla ze chce chodit nechavam to na nu 😀 ona ma 7 rokov

barborita
autor
4. okt 2009

Anlu díky moc 🙂 🙂 🙂 🙂 Môj syn je Jakub a tvoja dcérka chodí na šachové turnaje? Môj tam je stále 😀 😀 😀 A ja sa ti priznám že ja šach hrať neviem 😅 😅 😅 😅 😅 Aj ja gratulujem 😎 😎

anlu
4. okt 2009

joj ani ja neviem hrat sach 😉 ona len teraz zacala chodit na kruzok sachovy co maju v skole tak uvidim ci jej to pojde, logicke myslenie ma velmi dobre ked ju to chyti mozno aj na turnaje pojde 😀

silvia07
9. okt 2009

ahoj, chcem sa opytat, ked ste deticky prihlasili na sachovy kruzok uz vedeli hrat sach alebo len vedeli ako chodia figurky alebo nevedeli nic_ 😉

anlu
9. okt 2009

silvia Claire nevie skoro nic, akurat zhruba vie ktora figurka sa ako vola a to asi vsetko 😕

monkula
9. okt 2009

Môj malý sa ešte v škôlke prihlásil do šachového krúžku a teraz chodí do šachovej triedy... a povedal, že ho to nebaví, lebo už nehrajú šach s cédéčkom.... a keĎ sme mu povedali, že sa mu šach kryje s futbalom, tak bolo rozhodnuté... šach už nechce hrať..... čo už.... 😅

syslica
22. jún 2011

Ahojte, obnovujem túto tému... dajte tipy na nejakú šachovú literatúru pre malých aj veľkých alebo hocičo k téme, lebo ja ani zďaleka nestačím tempu svojho prvorodeného 🙂 Naučil sa hrať šach sám, čo to mu o pohyboch na šachovnici porozprával dedko, ale ja mám pocit, že si tvorí vlastné pravidlá 😝 (on vo všeobecnosti rád vymýšľa hry a vlastné pravidlá) a chcela by som, pokiaľ ho záujem drží, aby sa šach naučil hrať správne.