Má výučba angličtiny Teddy Eddie pre dvojročných zmysel?
Mate niekto skusenost s ucenim AJ metodou teddy eddie? Mam 2 r. syna , ma to prosim zmysel podla vas zacat s anglictinou uz teraz? Ano viem , ze je to zabavnou formou, videli sme hodinu. Len ci to ma zmysel, detom sa nepletu slovicka so slovencinou a ake mate skusenosti. Dakujem.
Zbytocnost.
Pokial nie je dieťa v utlom veku prirodzene bilingvalne, tak akakolvek "výuka" akehokolvek jazyka par hodin tyzdenne nemá zmysel pre jeho dalsiu znalost toho jazyka.
Pokiaľ ide o výuku jazyka od útleho veku - ja pochádzam z dvojjazyčnej rodiny, rodičia sa so mnou rozprávali slovensky a starý otec, ktorý sa o mňa staral, keď sa mamina vrátila do práce, po maďarsky. Nikdy sa mi slovíčka neplietli, ale podľa mňa to bolo dané tým, že ja som to mala rozlíšené osobami, proste som chápala, že so starkým hovorím jednou rečou a s ostatnými druhou. Neviem čo je to za metódu, ktorú spomínaš, ale ak to vyžaduje aby si s dieťatkom aj ty hovorila alebo opakovala, to ho môže dopliesť, lebo v tom veku nebude ešte chápať, že hovorí maminka dvoma jazykmi, pre jeho to bude jedna reč
Moje deti sa ucia od útleho detstva jazyk ale nesli sme touto metodou (v jazykovke zacala v case ked mali uz vlastne zaklady), dcera zacala v 3 a syn v 4 rokoch. My ale obaja s muzom po anglicky hovorime (hoci nie s nimi vzdy), ale deti sme vychovavali v 2 jazykoch - v slovenskom a maďarskom. Teraz vo veku 13 a 10 úplne samozrejme vedia viac ako ich učitelia v skole ale nestratia sa v anglicky hovoriacich krajinach uz niekolko rokov. Ja by som pockala este rok - dva, ale to vychadzam aj z toho ze dieta logopedicky spravne rozprava
Môj ako dvojročný nerozprával a keď začal chodiť na Teddy Eddie presne mal 1 deň po druhých narodeninách postupne začal rozprávať slovíčka po anglicky. Teraz bude mať 5, na Eddieho chodí 3 roky a vie pekne po anglicky rozprávať. V lete bol aj na poldennom tábore a po tomto tábore sme mali návštevu z Anglicka, bratranca so ženou Angličankou, a rozprával sa s ňou v kuse po anglicky.
Za mňa angličtina a pohybový krúžok sú od škôlky základ.
Má výučba angličtiny pre dvojročných zmysel?Ano,ma.
https://www.youtube.com/BabyEinstein
@kstranova máme v rodine detičky, ktoré s ockom hovoria výlučne grécky, s mamkou slovenský, v škôlke nemecký a učia sa aj anglický. Dokážu plynule prejsť z jedného jazyka do druhého.
@kstranova ak nežije v dvojjazyčnom prostredí, nechystáš sa žiť niekde, je to hlúposť. S jazykom stačí začať v 5-6 rokov opatrne. Dieťa si musí hlavne vytvoriť štruktúru materinského jazyka, naučiť sa v ňom komunikovať. Dvojjazyčné deti majú často logopedické problémy, nie je im dobre rozumieť, čo ovplyvňuje aj vzťahy v kolektíve, v škôlke... 🫤
Pokiaľ ide o výuku jazyka od útleho veku - ja pochádzam z dvojjazyčnej rodiny, rodičia sa so mnou rozprávali slovensky a starý otec, ktorý sa o mňa staral, keď sa mamina vrátila do práce, po maďarsky. Nikdy sa mi slovíčka neplietli, ale podľa mňa to bolo dané tým, že ja som to mala rozlíšené osobami, proste som chápala, že so starkým hovorím jednou rečou a s ostatnými druhou. Neviem čo je to za metódu, ktorú spomínaš, ale ak to vyžaduje aby si s dieťatkom aj ty hovorila alebo opakovala, to ho môže dopliesť, lebo v tom veku nebude ešte chápať, že hovorí maminka dvoma jazykmi, pre jeho to bude jedna reč
@bashka80 bola si v prirodzenom bilingválnom prostredí. Presne tak, je to úplne niečo iné
@kstranova ak nežije v dvojjazyčnom prostredí, nechystáš sa žiť niekde, je to hlúposť. S jazykom stačí začať v 5-6 rokov opatrne. Dieťa si musí hlavne vytvoriť štruktúru materinského jazyka, naučiť sa v ňom komunikovať. Dvojjazyčné deti majú často logopedické problémy, nie je im dobre rozumieť, čo ovplyvňuje aj vzťahy v kolektíve, v škôlke... 🫤
@maya_hi to nie je pravda, naopak od 6 rokov sa už dieťa nie je schopné jazyk naučiť tak jednoducho na bilingválnej úrovni. S jazykom treba začať naozaj v utlom veku.

podla mna uplna blbost. ale tlacia do hlavy matkam, ze je to nevyhnutnost a tie maju vycitky svedomia, tak platia