Môžu 3-ročné deti behať?
Smiešna otázka. Viem. Mám však na mysli dlhšie behy. Som roky bežkyňa a poslednou dobou chce synček behať so mnou. Kúpila som mu bežecké topánky. To tiež neviem, či je vhodné na malú nôžku a nemal by behať radšej v bf. Každopádne zvláda na svoj vek pekné trasy v joggingovom tempe. Je to však vhodné? Môj psík si behávaním so mnou od útleho veku zničil vývojovo kĺbiky. :( Nevedela som a preháňala ho denne 5-10km. Myslíte, že môžem brať synčeka so sebou? Jasné,že nie 5km, ale on tie 2km fakt s prestávkami odbehne ľavou zadnou.
Podla mna kym sa mu chce, ano. Ja mam takeho syna tiez. Potom sa mu zrazu nechce a tiez to tak necham. 🙂 ma slobodu.
nez tady v tomhle kurniku,zajdi si radeji pro konzultace k detske lekarce nebo ortopedovi.jen oni muzou odborne posoudit,jestli synovi takova vzdalenost muze ublizit nebo ne. tady akorat schytas pouceni,jak nicis zdravy vyvoj sveho synka.navic,co muze byt k dobru pro jedno dite,nemusi byt prospesne druhemu.asi tak.......klobouk dolu pred vami obema
Neporadím Ti, ale ja by som takéto niečo konzultovala asi s fyzioterapeutom, ortopédom a možno aj s kardiológom. Zabehnúť 2 km denne v joggingovom tempe, sa mi zdá na 3 ročné dieťa dosť náročné.
No mne to pride denne prilis. Ozj by som sla za odbornikmi ale aspon 2... Nezavisle od seba...
jasné, naši v troch rokoch začali chodiť na tenis a atletiku a v tej nabehali za tréning určite viac než 2 km. Takže ak si pobeží svojim tempom, prípadne s prirodzenou pauzou, tak by som sa toho nebála.
Spytala by som sa pre ustotu dakeho odbornika,ale 2 km nie je tak moc.len to netreba prehanat
Popri mne raz syn bicykloval...

hm.. zalezi na tom, ci ho to behanie ozaj bavi, alebo ho na tom viac bavi, ze je to nieco, co moze robit s tebou... a opakuje po tebe.. tam by sa mohlo stat, ze sa prepina a ide proti sebe - inak dieta nebude dobrovolne robit nieco, co ho nebavi alebo unavuje. to je uz na tebe, aby si spravne odhadla, ci to ozaj zvlada lavou zadnou a nie je potom velmi unaveny a nebolia ho nohy
u psa je prirodzene, ze pojde kludne proti sebe, len aby vyhovel panovi.. u deti to tiez tak niekedy byva, ze chcu vyhoviet rodicom, alebo sa im podobat, tak prepinaju sily a schopnosti.. ty to musis uvidiet.. a pripadne skratit trasu, alebo to inak prisposobit dietatu