Plavecký výcvik pre predškolákov - za a proti
Aký máte názor na plavecký výcvik pre predškolákov? Pustili by ste svoje dieťa ktoré nevie vôbec plávať?
Každé dieťa by sa malo učiť plávať. Je smutné, koľko dospelých to nedokáže. Čím skôr dieťa začne, tým to pre neho bude ľahšie. Plávanie je veľmi prospešný šport, posilňuje celé telo, zlepšuje vytrvalosť, pomáha imunite... podľa rozsahu kurzu je potom dobré pokračovať aj ďalej, aby dieťa plávanie naozaj zvládlo a neskončilo to len pri plávaní pŕs s hlavou nad vodou v hĺbke, kde dosiahne na dno.
Samozrejme, že som by som pustila. Ale zas nečakaj, že sa tam za ten týždeň naučí plávať. Je to len veľmi také jednoduché zoznámenie s vodou, osmeliť sa, skúsiť sa ponoriť, splývať s doskou a kopať nohami. Čoho sa bojíš?
Jasné, prečo nie?
@parvinka0001 prečo?
Samozrejme pustila, čím skôr začne,tým lepšie
Ano boli obidvaja kedze vodu zboznovali . Oni sa tam skor hrali a ucili sa vody nebat nebat sa porit. Ako prvacka potom chodila na plavecky kazdu sobotu a nedelu. A synovi som zaplatila individualne trenera na 3mesiace.
A urcite budu v malom detskom bazene a nie vo velkej vode..ucotelky s nimi nepojdu do velkeho bazena.
Áno, pustila. Obzvlášť preto, že nevie plávať, aby sa to naučil ..
Jasne. Najvyssi cas, aby sa dieta zacalo ucit plavat. Najma na tych plaveckych kurzoch sa ucia deti spravne plavat. Cize zaklad je naucit sa dychat pod vodou a bez problemov ponarat hlavu. Zalezi od dietata, ale teda pravdepodobne sa nenauci sa tyzden plavat. Na to treba ist postupne a je to na dlhsie.
Moje deti šli vždy na každý plavecký kurz čo sa naskytol.. vždy sme mali dobre skúsenosti.. plávať sa naučili vďaka mne, naučili sa uz v malom veku, ale na kurzoch získali zase iné techniky a nešlo teda len o to aby sa niečo nové naucili, ale o to, že to bola príležitosť pohybu - ten moje decka milujú, plávanie obzvlášť a tak sa na každé veľmi tešili..
@belllinka lebo tam kde idú tam je iba jeden detský bazén pre malé deti tam sa nedá plávať a ostatné bazény sú hlboké od 1,5m, keď sme boli ako my deti tak sme boli v takom bazéne kde nám dociahli nohy na dno tak si to neviem predstaviť ako sa tam budú učiť
@slavomira236 nie je tam taký detský bazén už som tam bola je to aquapark nie plaváreň
u nas vo školke chodia celá školky aj mladší a starší každý rok, tam maju inštruktorov, za mna určite ano.
jasne, ze by som dala. oni ich ucia take zaklady s doskami, slizmi a pod., nie su vo vode bez pomocok. niektore deti to tak zacalo bavit, ze potom zacali chodit aj na plavecky kurz.
Aký aquapark na Slovensku má bazén od 1,5m? Každý bazén začína na 90cm a znižuje sa na väčšiu hĺbku.. v tej nižšej sa deti učia ponarat, lebo to je prvoradé naučiť.. majú samozrejme pomôcky na plávanie - slíže, dosky atď.
Žiadna organizácia ktorá plavecké kurzy prevádzkuje by si nevzala na triko niečo čo je pre deti nebezpečné.. na plaveckých kurzoch sú inštruktori ktori majú malú skupinu detí..
Len ho daj vsetky deti pojdu. Nech sa uci a neboji sa vody. Ja sa velkej vody bojim olavam len aby som dotiahla na dno. Bolo pre mna dolezite aby sa deti naucili plavat..dcerka ako 7rocna sa naucila a nelutujem to celorocne vstavanie kazdu sobotu a nedelu ranne. Ani tie peniaze co to stalo. Na dovolenke na vyletnej lodi som ja ako chudera stala na lodi a pozerala ako plava na otvorenom mori a ponara sa za rybami...
Sama s učiteľom a trénerom nie. To nie je futbal, že spadne, rozbije koleno...bala by som sa, či by ich nenutili robiť niečo, čoho sa boja. Dcéru naučil plávať otec keď mala 4 roky.
@kavasmliekom čo myslíš, že ich tam násilím topia?? Úplne prirodzene a zábavnou formou im pomôžu prekonať strach z vody a z ponorenia hlavy.
A ináč, tuším v Dolnom Kubíne sme raz boli v aquaparku a práve tam mali nejaké deti kurz...nerobili nič, len v bazéne po kolená im pohadzala také kruhy a museli každý svoju farbu pozbierať, potom sa postavili na schody a skákali do vody, potom chodili po rukách 😄 vôbec neplavali. Aspoň v ten deň, čo sme tam boli.
@belllinka no ja si pamätám ako nás učiteľ hádzal do vody kto sme sa báli skočiť. Aj keď voda po pás. Ja mam odvtedy blok z vody. Lebo som sa napila
jasné, že pustila. s partiou kamarátov sa plávať naučí raz-dva. Pre mňa bolo veľmi dôležité aby sa moje deti naučili plávať, pretože ja som sa ako dieťa topila a doteraz mám strach z hlbokej vody. Bazén ok, ale otvorenej vody sa bojím.
Obidvaja začínali v plaveckých kurzoch ako deti (od 3 rokov). Mladší pláva závodne, chodí do športovej triedy so zameraním na plávanie a ani otvorená voda nie je problém.
No nase chodili na dojcenske plavanie do cca 1,5 roka, potom prestavka a od 4,5 roka chodili do plaveckej skoly 2x tyzdenne. Neskor raz tyzdenne, ale chodili dokopy cca 8 r, potom prisiel covid, tak prestali. Muz s nimi chodil tiez, v 2 drahach mali kurz pre rodicov.
V dnesnej dobe vediet spravne plavat (nie jazerne prsia/styl pes) je pre mna absolutny zaklad.
Na plavecky vycvik by som samozrejme pustila.
u nas boli decka nadsene, trenerov bolo viacero, venovali sa im, aj skakali (kto chcel), ucili sa skor take jednoduche veci (pri okraji bazena vyfukovat pod vodu, kopat nohami, potom nieco s doskou)... ti treneri a trenerky vedia, ako na to a teda uprimne, radsej nech moje dieta uci trener ako ja, ktora sice viem plavat, ale rozhodne nie dokonale a ani neviem spravne ucit. (napr. sa maju ucit pohyby najprv oddelene, nie vsetko naraz, ucia sa spravne vydychovat, co neviem ani ja atd.)
@guudy presne, my chodíme často do aquaparkov aj pri mori sme boli ale vôbec sa nechcela učiť len stále byť v kolese
Autorka, o to vacsi dovod ju dat na vycvik ;)
A vymente koleso za bezpecnu plavaciu pomocku.
@jana_eyre_2 možno na schodoch je menšia voda ale hneď ako skončia schody tak mám vodu skoro po krk a mám 160 cm

Nie nepustila