Podpora detského baletného talentu
Dobrý deň,
obraciam sa na vás s prosbou o radu alebo zdieľanie skúseností.
Zvažujeme tanečné konzervatórium pre moju dcéru (aktuálne je piatačka), pretože od malička miluje tanec, najmä balet. Momentálne chodí na klasický tanec, ale balet je pre ňu srdcovka – stále tancuje aj doma a vidím, že ju to veľmi napĺňa. Myslím si, že má aj talent.
Sama však váham – na jednej strane ju chcem v jej vášni podporiť, no na druhej strane mám obavy z tlaku a náročnosti štúdia na konzervatóriu. Niektoré recenzie na školu ma trochu zneistili. Zvažujeme preto, či by nebolo lepšie nechať ju na bežnej základnej škole a tanec riešiť mimo školy ako krúžok alebo súkromne.
Budem vďačná za akékoľvek postrehy, skúsenosti so školou,
atmosférou, pedagógmi, alebo aj dlhodobejším dopadom takéhoto smerovania. Prípadne, ak sa tu nájdu baletky alebo rodičia bývalých študentov – budem rada za každý pohľad.
Ďakujem veľmi pekne! 🙏
Aku buducnost jej prinesie tanečne konzervatorium? Aky jej da základ do života?
Ja som teda za všeobecne vzdelanie a proti tymto úzko specializovaným školám.
Balet je rehola, ktora skonci cosi po tridsiadke. Ale ano, ak ma talent a chce tomu venovat cas, zdravie, povazuje to za poslanie, tak potom ano. Ale ako pri kazdom umeni, len talent nestaci. Je to dril, je to tvrdy a neuprosny "sport", tazka fyzicka praca. Ale v prvom rade ona musi chciet. A potom uspiet na talentovkach a mat aj fyzicke predpoklady.
chodím cvičiť ku kočke čo študovala balet....čo chce robiť po skončení štúdia? lebo ako profesionálna baletka musí byť najlepšia z najlepších a drieť a drieť a drieť....balet je obmedzený vekom, čo potom?
@beby44 Ahoj, moja dcéra zbožňuje tanec a balet, ale tu v BA ( neviem odkiaľ si ty ), je baletné konzervatórium na veľmi nízkej úrovni. Mám info od mamičiek, ktoré tam dali dcéry. Robila som si rešerš, tiež sme zvažovali, že by tam išla. Ale vraj je to tam naozaj zlé ( zdravotná stránka aj psychologická, a najmä úroveň pedagógov ). Tak sme ju dali sem www.nereyou.com. Nikdy neoľutujem. Má tam kolektív dievčat, ktoré ju ťahajú vyššie v škole ( tma chodia decká z gamče, a proste lebky 🙂), a zároveň je tam balet na TOP úrovni. Chodia aj na súťaže a tak, do zahraničia ( nie čechy ). Ja osobne ju tam nechávam najmä preto, že sú tam ľudia, ktorí ju naučia kvalitne balet ( osobný tréner + bal. pedagóg z VŠ ), ale zároveň ju podporia v škole veľmi. A to som nikde inde nevidela. Plus to nie je masovka. Takže fakt odporúčam, ak ste tu náhodou niekto z BA. Ale na konzervatórium nechoďte, mám 90% zlé ohlasy. A čo sme minule boli na dcérinej baletnej súťaži, tak sa na profi súťaži vo Viedni umiestnili vyššie ako konzerva bratislavská. :DDD

Mám kamošku baletku študovala na konzervatóriu neskôr na VŠ. Pokiaľ ten tanec nie je vášeň tak tú náročnosť nedá. Ona sa tomu venovala už od prípravky v škôlke tak ten balet bol celý čas jej životný štýl. Teraz má 30 a už len trénuje deti a rekreačne si zatacnuje.