icon

Poraďte lyžovanie s deťmi v okolí Bratislavy

tilly
4. feb 2010

date tip?

chodievame na babu alebo na zosku, len na zoske je nam uz ten pas maly a poma strasne trha a baba je dost strma este...

moze byt aj rakusko, len nie daleko, stuhlek a semmering asi este pre 4 rocne dieta nie je...

mal by to byt vlek, ktory moc netrha, v tatrach si chytil pomu sam a sam z nej aj zliezol... takze nieco take...

existuje nieco take?

dada07
5. feb 2010

Ahoj,

mam 4,5r dcerku a ta na Zoske lyzuje v pohode. Minuly rok sme zacinali na pase, ucil ju manzel, tento rok sme s pomocou instruktora z lyz. skoly prisli na chut vleku. Bola som tam cez prac. den aj s malym synom (2r9m), takze bez instruktora to neslo. Terka sa to naucila a na dalsi den jazdila s tatom uplne krasne. Ja sa s vlekom velmi nekamaratim a od instruktorky som aspon pochytila ako riesit pady z vleku. 🙂 Terka uz zvlada aj ten strmsi vlek.

Inde sa velmi neda. Na Babe to pre malych moc nie je. Tento vikend sa chystame do Semmeringu, pred vyse mesiacom sme to tam boli omrknut (je tam viacero kopcov mensich aj vacsich), nasli sme si, co nam vyhovuje, teraz ideme naostro vsetci s lyzoami. Synatora nechavame doma v opatere rodiny, ten este nelyzuje 🙂

katy1979
5. feb 2010

tilly semmering v pohode. vsak su tam aj tie male vleky.
ja ti viem odporucit akurat mariazell ale na otocku sa asi neoplati, ale na par dni je to tam rozpravkove. pre deti ako stvorene, malo ludi, modra zjazdovka je uplne v pohode a priestoru az az.

tilly
autor
5. feb 2010

dada a netrha to moc? lebo my sme minuly rok jazdili na tej pome, ale tak, ze mm ho dole nasadil a ja som ho cakala hore... potrebovali by sme, aby si ten vlek vedel sam chytit, v tatrach vedel, len tento na zoske strasne trha 😠

mozno skusime kuk semmering, nemate niekto odskusane vleky priamo vo viedni?

kuknem ten mariazell, babka tam chodievala na vylety 😀

dada07
8. feb 2010

Ahoj,

vcera sme boli v Semmeringu. Je tam viacero kopcov (Zauberberg, Stuhleck, ...) a najviac sa nam paci prave Stuhleck. Su tam sedackove lanovky (nevhodne pre drobcov) a dvoje kotvy, ktore su uplne v pohode. Jedna kotva vedie na mensi krasny malo strmy kopcek, druha na dlhsi, mozno miestami aj strmsi. Da sa prejst z jednej zjazdovky na druhu. Vedla tej kotvy, ktora je na mensom kopci, je aj Babylift (na ten sa kupuju listky zvlast) - malicky kopcurik, idealny pre absolutneho zaciatocnika. My sme s dcerkou vyskusali obe kotvy a bolo to dobre. Chystame sa mozno aj najblizsiu sobotu, ale to aj s malym, ktory sa s lyzami len hra (ma necele 3r). Da sa tam aj sankovat. Na tej kotve sa nam najlepsie slo tak, ze manzel si zobral dcerku pred seba medzi nohy a ja som sla vedla nich. Oni zisli prvi, ja som sa postarala o bezpecne pustenie kotvy.

Co s atyka Zosky, ja jazdim za Terkou. Na vlek ju nasadi vlekar a z vleku zosadne sama.

dada07
8. feb 2010

Ešte 1 info - deti narodené v r. 2004 a neskôr jazdia na Stuhlecku zadarmo.

tilly
autor
11. feb 2010

domko je 05 rocnik, tak super, skusim ich tam niekedy poslat...
muz nie je schopny si ho zobrat medzi nohy ne vleku 😖 nie je taky lyziar...

atlaska
12. feb 2010

Mozete skusit aj Bezovec. My vyhladavame praveze sedacky, na kotve je to s drobcom pre dospelaka namahave na kolena,na sedacke sedime pri nasadani ho treba trocha dvihnut, ked uz mal aj palicky tie som brala ja a zosadnut uz zosadne dieta same zo sedacky.

dada07
16. feb 2010

Vidíš atlaska, a práve sedačky sa bojím. S kotvou (Stuhleck) máme len a len dobré skúsenosti. Dcérka meria niečo cez meter a vie jazdiť aj pred tatom opretá oňho (to keď ideme 3) a aj sama vedľa neho (keď idú len oni dvaja). Úplná pohoda. Na sedačkovú lanovku som ju zobrala len raz, ale v lete bez lyží (Chopok).

Každému sedí niečo iné. 🙂

tilly
autor
16. feb 2010

a kde je ten bezovec?

sisa2
17. feb 2010

bezovec je za piestanmi, od BA uz dost daleko - http://www.skibezovec.sk/index.php?page=mapy&pr...

tilly
autor
19. feb 2010

aha, no hej...