Tipy na zábavu pre deti na sídlisku
Ahojte som na materskej s 2 rocnym synom, byvame na byte v mensom meste na klasickom sidlisku kde su dokopy 3 ihriska s rovnakymi preliezkami a pieskoviskom.
Co take bavi vase deti vonku a ako s nimi travite cas? Ja tu bud stretnem vacsie deti bez rodicov alebo mamy s kocikmi a uz ma to opustene suchtanie sa po sidlisku nebavi. Vsetko take v okoli je vzdialene skor na cestu autom a na bicykel nemozem zo zdravotnych dovodov.
Syna nejako nebavi ani lopta ani nejake odrazadla. Myslela som ze toto bude moja najoblubenejsia cast materstva ale uz mi to ide na mozog a to este len zacina leto. A piesok mame vsade lebo to je to co syna bavi najviac 🥲
Sidliskove mamy dajte tipy co take robite vonku ak nemate ani ziadnu zahradku ani rodinu na rodinnom dome. Take skor na bezny den lebo ano mozeme ist aj na kupalisko ale pojdem s nim sama a to sa neda fakt kazdy jeden den. Budem vdacna ak sa podelite lebo ja kazdy vecer idem spat s tym ze nerobim dost a ze den len tak preckam.
Nemáte materské centurm? Žiadne krúžky pre maličké deti? Nezoznamila si SaS nikým?
Veď v meste máš omnoho viac možnosti byt srat si nove kontakty ako keď žiješ v nejakej menšej dedinke
@pribinak ano tiez som cakala ze si najdem nejake kamosky ze ved mesto atd. Najskor som si robila srandu tak sama pre seba ze asi nikto nerodil z okolia vtedy kedy ja lebo ani na izbe v porodnici nebola ziadna zena z mojho okolia ale teraz casom uz mi do smiechu nie je. Chodili sme so synom aj na kruzky ale vsetky maminy v jeho skupine boli skor zo vzdialeneho okolia alebo z druhej strany mesta a to uz nie je na take kazdodenne stretavanie.
V okoli panelaku je sice vela deti ale vsetky sli do skolky ked on prisiel do veku ze chodi na ihrisko takze aj ine zeny su samozrejme vacsinu dna v praci a cez vikendy nemaju uz cas ako my sa len tak hrat vonku.
Ahoj, nase ma zatial len 10m, ale uz po par mesiacoch kocikovania na mna isla akasi depka.pritom byvame sice na sidlisku,ale v krasnom prostredi, pod lesom, su tu krasne vyhlady, potocik s atrakciami, fokonca skanzen za oknami blabla.najhorsie to bolo v zime,malo slnka,prazdne ulice,horor.tak sme zacali chodit ku starkej,rano sme sadli na bus a vypadli, starka ma zahradu, psa.okamzite mi zacalo byt lepsie.teraz sa ku starkej nedalo chodit cca 2 tyzdne, tak sme chodili do mesta, do prace pozriet kolegyne, vezmem dieta a musime vypadnut, ide ma vyrutit doma a pritom som sa na toto roky tesila
S muzom cez vikend chodime aj mimo na chatu abo k svokrovcom atd, tak mam zmenu 😀🤯
V tomto pripade by som isla na iny koniec mesta pozriet ine ihriska, hladala by som ine zakutia, tiez by ma nebavilo denne chodit na to iste ihrisko. Chodte hoci busom, deti maju cestovanie busom radi. Raz tyzdenne kupalisko, raz tyzdenne nejaky vylet, proste su urobte nejaky rezim a harmonogram.
Môj má 2 roky a 3 mesiace. Pred bytovku sme si vyložili so susedou maličké ihrisko, ktoré sa dá zakryť, na kovovú konštrukciu na prádlo vyvŕtali diery a pridali skoby, v kočíkarni máme hojdačku, tak vyberieme si aj tú. Môjho baví aj lopta aj odrážadlo - toto teraz berieme menej, lebo všetko ulice naokolo sú rozkopané kvôli plynu. Tiež v kočíkarni máme bublifuky rôzne veľké a malé. To je to, čo máme pred vchodom, ihrisko nemáme žiadne hneď po ruke. Ale keď treba ísť na nakup, neplánujem trasu tak, aby sme sa zastavili cestou domov na nejakom ihrisku, pešo do obchodu, nakúpime, cestou sa zastavíme na ihrisku, zje sa tam desiata, pohrá sa, cesta domov = 2-3 hodiny za nami 🙂 teraz chodievame aj na bicykel, ale to teda u vás nemôžete, ale tak kočík/trojkolka a previezť sa ďalej. Chodievame často k vode potôčiky hádzať kamene, sledovať vlaky na stanicu, občas sa ideme aj my dvaja okupat do hotela s bazénom v meste, nemáme tu kúpalisko. Ešte absolvujeme “výlet” autobusom na námestie, iné ihrisko, po meste niečo, a cesta naspäť pešo alebo opačne. Práveže s dvojročným mi to príde oveľa väčšia zábava, ako s menším dieťaťom. Alebo choďte na výlet vlakom, keď aj do vedľajšieho mesta alebo dediny, ale aj krátka trasa bude zážitok

Nemáte materské centurm? Žiadne krúžky pre maličké deti? Nezoznamila si SaS nikým?
Veď v meste máš omnoho viac možnosti byt srat si nove kontakty ako keď žiješ v nejakej menšej dedinke