Tvorenie podľa biblických príbehov
Zakladam tuto diskusiu. lebo som nic podobne nenasla. Mam 4rocnu dcerku s ktorou spolu vela vselico vyrabame a chcela by som to trosku spojit s biblickymi pribehmi ale ziadnu inspiraciu som nikde nenasla. Takze ocakavam ze sa nas tu zopar stretne a nieco vymyslime na nejake tie aktivitky v spojeni s Bibliou. Dakujem za kazdy jeden napad, vazim si ho a urcite vyskusame.
Dobrý deň. ja keď som bola malá, veľmi ma bavili biblické príbehy a mám ich rada aj teraz. ja som hrala divalo s plyšákmi. 🙂
My sme si vyrabali papierovy betlehem podla jednej knihy, co tam boli na kazdy den postavicka s pribehom a bolo to super. Este sme zbierali krepove slamky(z krepoveho papiera sme vyrobili slamu) za dobre skutky cely advent a davali sme to do drevennych jasliciek a nakoniec sa Jeziskovi lepsie spinkalo.

Takze vkladam prvy prispevok. Napriklad podobenstvo o stratenej minci, kde zena hlada jednu stratenu mincu a ked ju najde urobi oslavu s priatelmi. Evanjelium podľa Lukaša 15, 8-10
Vyrobok: Z plechovych tubiciek od zubnej pasty ci framikoinu alebo nejakej masticky(musime ich poriadne umyt a roztrihnut) vystrihneme mince(kruhy) dame na deku alebo latku nieco makke a gulockovym perom zdobime, vzniknu nam ryhy v minci. Ak chceme mincu obojstrannu tak vzdy dve zlepime tavnou pistolou aby boli zlate z oboch stran. Mame mince k podobenstvu aj na hrackarske nakupovanie.