icon

Ako dlho môže trvať hojenie po operácii zlomenej nohy ?

mira2222
10. jan 2020

Ahojte chcem sa spytat ci tu je niekto komu davnejsiw operovali nohu zlomenu. Pytam sa preto ze by som potrebovala poradit priatel.. S ktorym mam syna pol rocneho si rok do zadu zlomil nohu dali mu tam zelezo a este mu ho nevybrali kost sa mu zrasta pomaly.. Este nieje cela zrastena.. Asi vekom. 45.. No a on je stoho na nwrvy dost ze sa to hoji pomaly a rok a ma depky nemoze spavat cvici kazdy den cely den skoro s nohou bicykluje.. Len aby sa mu to uz spravilo pretoze ked sedi alebo proste nema pohyb noha mu strpna zase to musi rozchodit.. Stretli ste sa s biecim podobnym dakujem za radye a
.

Strana
z2
gemerka17
21. mar 2025

@poriadie fibula nemá také dobre cievne zasobenie. Trebalo by to podporiť fyzikalnou terapiou. Spýtaj sa lekára ci ti povoli magnetoterapiu, razovu vlnu alebo hilterapiu. Mne to pomohlo najviac, inak by sa to nezhojilo. Ja som v obidvoch prípadoch bez operacie.

lulolula
23. mar 2025

@gemerka17 kto ti to povolil, traumatolog? A kam si chodila na tieto terapie?

gemerka17
23. mar 2025

@lulolula liečba musí byť od traumatologa. Ja som išla cestou hilterapie, razovu vlnu som mala zakázanú. Bola som v Therapy House v Petržalke.

poriadie
24. mar 2025

@gemerka17 ja mám v nohe platničku, 9 šróbov a drát, aj ty si mala niečo kovové? Dáš mi na seba nejaký kontakt, večer by som ti zavolala, ak by sa dalo.

poriadie
24. mar 2025

@gemerka17 mám na teba viac otázok, dakujem za ochotu.

gemerka17
25. mar 2025

@poriadie nemám operáciu za sebou. Som bez kovu. Moj pripad je iný. Na liečbu sa musíš spýtať svojho traumatológa. Konzultuj s viacerými.

lulolula
26. mar 2025

@gemerka17 dnes som bola u traumatológa a odporučil mi rázovú vlnu, ešte vitamíny a o 4 mesiace kontrola. Jazdiť na bicykli a dlhšie prechádzky.

gemerka17
26. mar 2025

@lulolula treba ísť vyskúšať tu razovu vlnu. Ale predtým sa informuj ci to môže ísť na skrutky a tiež ci takého pacienta mali a aké boli výsledky.

lulolula
27. mar 2025

@gemerka17 lekár videl na CT-čku, že tam mám platničku a skrutky, tak snáď vie. Určite sa spýtam, aké boli skúsenosti na rehabke. Ďakujem za info. Odporučil mi ešte na opuch tabletky Aescin.

gemerka17
18. máj 2025
@lulolula

@gemerka17 lekár videl na CT-čku, že tam mám platničku a skrutky, tak snáď vie. Určite sa spýtam, aké boli skúsenosti na rehabke. Ďakujem za info. Odporučil mi ešte na opuch tabletky Aescin.

@lulolula ahoj chodiš na tu razovu vlnu?

poriadie
19. máj 2025
@gemerka17

@lulolula ahoj chodiš na tu razovu vlnu?

@gemerka17 Ahoj, nechodím. Prišla som tam a tá čo robí tie rázové vlny mi povedala, že keď mám v nohe železá, tak sa to nesmie robiť.

gemerka17
19. máj 2025
@poriadie

@gemerka17 Ahoj, nechodím. Prišla som tam a tá čo robí tie rázové vlny mi povedala, že keď mám v nohe železá, tak sa to nesmie robiť.

@poriadie ani ja nemám fibulu zahojenu, ale nemám sroby, chodím na tie razove vlny. Skus tu hilterapiu, ta môže ísť aj na sroby

lulolula
20. máj 2025
@gemerka17

@poriadie ani ja nemám fibulu zahojenu, ale nemám sroby, chodím na tie razove vlny. Skus tu hilterapiu, ta môže ísť aj na sroby

@gemerka17 ako Ti drží tá fibula, keď tam nemáš šróby ani platničku? Lebo mne dali platničku a 9 šróbov, aby mi držala tá fibula. Koncom leta si idem dať vybrať drôt, ktorý mám ešte okolo fibuly a týbie. V júli to bude rok, čo som bola operovaná. A ty si kvôli čomu chodila na tú hilterapiu, ja len preto, keď nemáš zahojenú fibulu, či ti to v niečom pomohlo. Ako dlho si tam chodila?

gemerka17
20. máj 2025
@lulolula

@gemerka17 ako Ti drží tá fibula, keď tam nemáš šróby ani platničku? Lebo mne dali platničku a 9 šróbov, aby mi držala tá fibula. Koncom leta si idem dať vybrať drôt, ktorý mám ešte okolo fibuly a týbie. V júli to bude rok, čo som bola operovaná. A ty si kvôli čomu chodila na tú hilterapiu, ja len preto, keď nemáš zahojenú fibulu, či ti to v niečom pomohlo. Ako dlho si tam chodila?

@lulolula ja mam zlomeny koniec fibuly, je to stabilné, sroby nemám. Teraz chodím na tie razove vlny a aj hilterapiu som si zaplatila. Ide o to urobiť tam cievne zasobenie aby sa to začalo hojit. Ja mam veľmi škaredé MR, úplná pseudoartroza. Cize uvidím ako ta kosť sa spamätá. Zatial to stalo 600 eur. Ale inu možnosť nemám, lekári sa toho dosť boja, keďže tam dole sa to neoperuje.

lulolula
21. máj 2025

Ja som písala na tú hillterapiu do TN a dostala som odpoveď, že mám sa skontaktovať s ortopédom, či mi to odporúča. Ale ten môj mi nič nenavrhol, tak teraz neviem. Jeden povedal, že môžem íst na rázovú vlnu a odtial ma poslali preč, že ked tam mám železá, tak sa to nesmie robiť, tak neviem. Aj mne povedali, že mám pseudoartrózu. Jeden lekár povedal, že nemám a druhý, že mám. Tak asi tak.

lulolula
21. máj 2025
@lulolula

Ja som písala na tú hillterapiu do TN a dostala som odpoveď, že mám sa skontaktovať s ortopédom, či mi to odporúča. Ale ten môj mi nič nenavrhol, tak teraz neviem. Jeden povedal, že môžem íst na rázovú vlnu a odtial ma poslali preč, že ked tam mám železá, tak sa to nesmie robiť, tak neviem. Aj mne povedali, že mám pseudoartrózu. Jeden lekár povedal, že nemám a druhý, že mám. Tak asi tak.

@lulolula a pri tej hillterapii čo ti vlastne robia?

gemerka17
21. máj 2025
@lulolula

@lulolula a pri tej hillterapii čo ti vlastne robia?

@lulolula chod za traumatologom a povedz co sa stalo na tých razovych vlnach. Detto sa chod ešte poradiť s niekym druhym. Ideálne do sagaxu do DS. Ja som na hilterapiu chodila do therapy house v Petržalke. Aj teraz chodím na ňu s kombináciou razovej vlny.

Strana
z2