Ako liečiť popáleninu od omáčky?
Včera som sa poliala omáčkou k mäsu. Nemala som to ako hneď schladiť. Dnes ráno boli malé pľuzgiere, teraz je z toho jeden veľký. Otázka: je lepšie to obviazať, alebo nechať tak? Stačí natierať kalciovou masťou? Prípadne iný nápad?
@egonsk nastuduj si, co je EBM😉 podla toho ako lekari postupujeme, cize ibalgin na zlomenu nohu nedam, lebo neviem o ziadnej sucasnej studii, ktora by to preukazala...zato ty si vies najst xy clankov z rokov 2022-2023, kde jasne popisuju, ze sa pluzgiere prepichovat nemaju, vynimkou je, ak su velmi velke a bolestive, vtedy treba vyhladat lekara...nic take v tvojej odpovedi nezaznelo, autorku si nabadal doma to prepichovat a umyt mydlovou vodou...
@enmery Ako vidim, topiaci sa aj slamky chyta - uviedol som ako priklad zdroj z odborneho zdroja a tiez sa najdu ludia, co to spochybnuju, pricom som prave preto aj uviedol, ze existuju v odbornej sfere vzdy aspon 2 odlisne pohlady.
Ja som uviedol stranu na ktoru sa ja priklanam so svojim nazorom, ty si na tej opacnej. Je to ale dovod na utoky, ked niekto nema rovnaky nazor ako ty, alebo mozno konikovska vacsina, ci celkovo niekto iny? Zamysli sa nad svojou agresiou.
@sisa_s prepac, ale ako lekarka sa vobec nevyjadrujes a podla tvojho sposobu reakcie ak si dokoncila nahodou studium v tomto smere, muselo to byt nedavno a to aj hovori, preco ma posielas citat nieco z "clankov".
Ja som tu napisal svoju radu podla svojej skusenosti a nabada tu vela dalsich ludi, odvolavajuc sa na clanky, lekarov, atd.. a znevazujuc iny postoj ako ten ich "mainstreamovy".
@h2 Že múdrejší ustúpi,napísal aj mne a tiež myslel seba😃Tam bola téma znásilnenia, kde zadelil, že vyzývavo oblečená žena si za znásilnenie môže sama. Tam ho dlhoročné štúdie odborníkov nezaujímali k tejto téme a somarine, ktorú napísal. Vždy všetko prekrúti podľa toho, ako mu to sedí.
@egonsk Smamätaj sa. A dúfam, že tú ženu nikdy nenájdeš, bolo by mi jej úprimne ľúto mať takýto "poklad" doma. Ale áno, v každej téme si schopný napísať blud a prekrúcať, keď Ťa na niečo človek upozorní, tak je agresívny a má sa nad sebou zamyslieť. Áno, my všetky na koňovi sme mimo, len ty si medzi nami lietadlo🫡
@egonsk Tebe a konštruktívny?Pri téma znásilnenia Ti neboli dosť dobrí psychiatrii a psychológovia, ktorí sa danej problematike venujú desaťročia. Tu Ti nie sú dosť lekári a nechápeš ako sa študuje medicína, ani to, že sa liečba vyvíja dopredu. Ty si slovo konštruktívny ani neber do úst.
@enmery kludne si sprav filter mojich prispevkov ak ta to urobi stastnou a urcite z toho dokazes pozliepat uzasnu pracu, ktora by bola aj na bakalarku pre niektoreho studenta. 😁 ... ak si nepostrehla, tak som tu vystavil iba jednu poziadanu oponenturu so zdroja, ktory neneguje to, co som ja poradil a s cim mam dlhorocnu osobnu skusenost, ktora na rozdiel od clankov je zalozena na hmatatelnom fakte a skusenosti viacnasobnej.
Takze ano, som konstruktivny, lebo uvadzam ze sa tiez opieram o nieco konkretne a zaroven som absolutne nevylucil a neznevazil opacny nazor, kde naopak tu niekto pouzil aj hruby vulgarizmus na moj smer.
A ty si k tomu prilozila zasah do osobnej roviny, cize agresiu.
Nezabudni, ze ked ukazujes na niekoho prstom, dalsie 3 ukazuju na teba.
Update: pani v lekárni mi dala tú umelú kožu.. bolo treba ju dať potom dole, pľuzgier praskol.. zasypala som framykoinom a prelepila obyč. náplasťou.

Bože, mlčať je fakt zlato. V očkovaní ide o princíp, ktorý už nemáš ako vylepšiť, preto to bol prelomový objav. A fakt je, že lekár sa vzdeláva celý život, lebo v mnohých oblastiach liečba napreduje a vylepšuje sa. Ona nič neznevážila, zato ty tu stále viac predvádzaš mentálne saltá. 🙄🤦♀️