icon

Ako má učiteľka ošetriť rozbité kolienko?

marianella
2. jún 2016

Ahojte maminy 🙂 Je to iba odreté kolienko, ale mna to už rozčuluje 😠
Môj synček prvák, za posledný týždeň si už druhý krát v škole rozbil koleno a pani učiteľka, mu na ranu, ktorá krvácala, dala hygienickú vreckovku, ktorá mu tam zaschla a potom mám problém mu ju z tadial dať dolu. Okrem toho ranu vôbec neumyje a tá špina je tam tiež zaschnutá a ja to neviem umyť. Nechcem aby sa mu tam vytvorila dáka infekcia, myslím, že by jej ruky neodpadli keby mu to aspom trocha oplachne. Myslíte, že to s ňou mám riešiť? Vám by to tiež vadilo, či to zbytočne preháňam?
Ďakujem za každý nazor.

hoffka777
10. jún 2016

Mozem odporucit lekarnicku od firmy lr

koniarova
10. jún 2016

@papricka33 Kurz prvej pomoci je pre teba povinný a platiť ti ho má zamestnávateľ.

koniarova
10. jún 2016

Baby, keď tu tak uvádzate, že si to má sám umyť. Čisto prakticky ma zaujíma ako? Strčí nohu do záchoda? Alebo do umývadla? Či si omočí toaletný?

papricka33
11. jún 2016

@koniarova 🙂 snivajte s nami

ingrid2304
11. jún 2016

ja som tiež učiteľka a teda u nás sa aj drobné poranenia ošetrujú v zborovni a dezinfikujú.

koniarova
11. jún 2016

@papricka33 Majú ho aspoň niektoré kolegyne?

kajka2211
11. jún 2016

aj moj syn (prvák)si pred pár dňami rozbil koleno a dost hlboko a cele gate krvavé a sam si držal vreckovku celu premočenu od krvi a sedel na lavičke vonku....v družine ...ked som došla družinárka sa ma len spytala či si to s ním nechcem ist umyt do školy .. tak asi nie je bežné že to deťom ošetria...doma som ho dala do vane ,nehala odmočiť špinu ,zalepila a pribalila som mu do tašky leukoplasty ...kdyby neco 🙂

papricka33
11. jún 2016
katka253111
14. aug 2016

@jana_eyre pochybujem,ze si niekto rozbije koleno v triede 😀 a vonku.umývadlo nie je ☹

jana_eyre
14. aug 2016

@katka253111 neviem či mas deti, ale tie si dokazu ublížiť kdekoľvek.. A nevidim na tom mi zvlastne.. V triedach je dost tvrdých veci kde sa rozbiť kolená dajú, tak isto sa tam da naháňať, skakat atd.. Alebo poznas deti, ktoré cele prestavky vklude sedia a kreslia si? Ja nie 😁

katka253111
14. aug 2016

@jana_eyre mam dieta i ucim.v skole a takisto som bola dieta s doobijanymi kolenami 😉 ,ale.jakziv.som na linoleu v triede nevidela nikoho si rozbit koleno 😉

mishicca
14. aug 2016

Kazda jedna normalna matka je tak trochu histericka ked sa nieco stane dietatu 😄 dakujem ale zakladatelke, ked mi mala pojde do skolky\skoly URCITE ju vxbavim do ruksaciku naplastami a dezinfekciou... Keby nieco.... Urcite mu to mala vydezinfikovat podla mna...

katka253111
14. aug 2016

@marianella ked ta koleno rozculuje,treba povedat synovi, nech si dava trosku pozor, často.rozbite kolena su tiez nic moc 🙂 a podla coho sa da zistit,ci ranu umyje? Ja som sa tiez "vytrepala" pred dvoma mesiacmi do strku a prachu a veru vymytie nepomohlo...

katka253111
14. aug 2016

@mishicca tak ale netreba to prehanat,rozbite koleno nie je zivot.ohrozujuca vec... Je to normal vec pri.raste.deti... Umyt,vydenzifikovat,podrzat vreckovku ci prelepit,kym krvaca a potom.uz v ziadnom pripade a je to... Ziadna.veda... Netreba.robit z.deti cintlavky... 🙂

jana_eyre
14. aug 2016

@katka253111 deti dokazu podľa mňa aj nemozne, ublizia si v takých situaciach a na takých veciach, co si dospelí nedokazu ani predstaviť.. A nemyslim, ze by v tejto diskusii robil z deciek cintlavky, ale zas stále sú to deti a keď sa stane uraz tak ho treba ošetriť tak ako si písala.. Podľa úvodného prispevku sa tak nestavalo.. Proste z rozbiteho kolena nikto vedu nerobil, ale prilepena vreckovka na spinavej rane mi nepride ako super osetrenie.. Ak ucis, tak asi urazy tak neignorujes, či?

maciatkolulu
14. aug 2016

@katka253111 to nemyslis vazne, ked ucis, ze si nevies predstavit ako si nejake dieta rozbije koleno v triede, ved tam je xy moznosti, kde si koleno rozbit a ublizit si, je to uplne normalne, ze sa dietatu moze nieco stat aj v prazdnej miestnosti a normalna ucitelka, takemuto dietatu nohu vydenzifikuje, este normalnejsia aj pofuka 😉 a je to, nalepena vreckovka, to je to najhorsie co moze podla mna dospeleho pedagogickeho pracovnika napadnut...Umyt, vydenzidikovat, podrzat kym neprestane tiect krv a nechat tak, ked uz nie je naplast a to nie som ziadna precitlivela matka, ale toto je zaklad

katka253111
14. aug 2016

@jana_eyre nie,neignorujem a.ošetrím,ale tu vreckovku si.tam.kludne.mohlo.dat aj dieta,ak zacalo.koleno.opat krvacat... Ja len vravim,ze.osetrit a.nerobit.z.komara.somara 🙂

katka253111
14. aug 2016

@maciatkolulu ano,ucim a sama som.bola.dieta,ale v triede.ani.na.chodbe.na.gume si nik koleno nerozbil 🙂 nikdy 🙂 rozbijes na betone,schodoch,umelom.ihrisku... Na.gume je sanca nulova 🙂 osetrujem ako som.napísala a.ako si.napisala.vlastne aj ty,navlas rovnako 🙂 a.napr uz som videla aj deti,ktore si ranu vydenzifikovat nedali,lebo len.jacali a.nie a nie, tak len umyt zostava 🙂 a ani.dezinfekciou sa vsetka spina.spod rany nedostane, mam tu napr vedla seba uz spiaceho dospeleho chlapa,ktory si bruskou do prsta zabrusil a veru,dezinfikovali sme.odusu,aj tak prst hnisa...

jana_eyre
14. aug 2016

@katka253111 neviem, ja som nepostrehla, ze by niekto robil z komara somara..

katka253111
14. aug 2016

@jana_eyre ja ano,zakladatelka.temy - "Myslíte, že to s ňou mám riešiť? Vám by to tiež vadilo, či to zbytočne preháňam?"...

maminecka2
14. aug 2016

@katka253111 Ahoj, ja len k tym urazom, spoluziak si rozrazil v tiede obocie tak ze to bolo na sitie, spoluziacka si vybila zub. Bolo to pred 100 rokmi, tak neviem aky bol potom postup, ale naozaj sa stane kdekolvek cokolvek. Ja mam jeden urazovy typ doma, uz sa tesim na skolu 😝

katka253111
15. aug 2016

@maminecka2 to ano,to sa stava,ja vravim,ze koleno na gume si este nik nerozbil 🙂

maciatkolulu
15. aug 2016

@katka253111 prepac a v triede je len guma????? Nic viac tam nie je? Ved to je jedno, proste sa da rozbit koleno vselijako a vselikde a ked sa tak stalo, tak sa tak asi stalo, neviem, ale predsa pises, ze mas deti, ucis deti, tak podla mna vies, ze dietata ti moze spadnut aj z kolien, ze sa moze zranit, aj ked nanho davaju 4 ludia pozor... A nezda sa mi, zeby niekto reagoval precitlivele, jednoducho nalepena servitka na rane, to prave orechove 😉

katka253111
15. aug 2016

@maciatkolulu ale ako.fajn zivena.tema,servitka na rozbitom.kolene a mamicka,co.chce z.toho vyvodit v skole dosledky... Ach... Pritom.servitku si tam.mohol dat aj chlapec sam 🙂 mamicka nepise,ze v triede sa to stalo 🙂 a.navyse,treba ucit aj dieta.trosku zodpovednosti, nielen.sa blaznit a vyvadzat,o tom skola.nie je 🙂 kazde dieta je zive,ale ucitel tiez nema ako zabranit kazdemu nestastiu,lebo potom si to v konecnom.dosledku.odskace.on

maciatkolulu
15. aug 2016

@katka253111 jasne, ale to dieta malo sedem a bolo v skole, pochybujem, zeby si vedelo same osetrit nohu...Ale ako som pozerala sama mas este malinke dieta, uvidime, ked ti vlastne pojde do skoly, ci bude take zodpovedne a bude si samo vediet osetrit nohu v prvom rocniku 😉

maminecka2
15. aug 2016

@katka253111 Ja teda v tomto zdielam nazor ze aj na gume sa da rozbit koleno, hlavne ked okolo tej gumy su lavice, tabula, zarubne, prah, radiatory, steny... Moj najstarsi je toho tiez schopny. On aj do steny narazi a netusi ako.
Ale k veci- asi ucitelka nemusi to koleno osetrovat, zrejme to nema v naplni prace, ale teda keby to ochotne a este aj spravne s pouzitim logiky urobila bola by to jej pridana hodnota (matkami ako my tu- co mame doma tie urazove typy- vysoko cenena). Ja si neviem predstavit ze moj syn pojde do skoly, stane sa mu uraz a nechaju to na neho nech si poradi. Ved min. do 10 rokov su to este deticky, citlive, uplakane, aj maly negativny zazitok v nom moze vyvolat neprijemne spomienky na skolu, ucitelku. (Ja osobne par takych zazitkov mam a doteraz som na ne nezabudla a stale ma mrzia- teda nebolo to priamo s urazom.) Preco tym detom nesprijemnit a mozno aj nepredlzit detstvo ked aj len pofukanim a zalepenim ranky na kolene, utretim slzy. Ci uz by som chcela vela? 😝 Samozrejme ze pubertiaka uz lutovat natreba, ale prvacik by to este rad prijal.

maminecka2
15. aug 2016

A teda baby, ja osobne by som to asi s ucitelkou riesit nevedela, bolo by mi to asi hlupe poucat ju o tomto, ale riadne by ma to mrzelo. A to sa za precitlivelu matku nepokladam, ale aj keby tak co? Ved dieta mame len jedno (teda ja tri 😀 )
Keby sa inak nedalo tak to asi vezmem z druhej strany- maleho vyzbrojim lekarnickou s dezinfekciou co nestipe, naplastami, a pasovala by som ho zdravotnika triedy- ked sa niekto porani nech mu to osetri on, asi by sa citil velmi dolezito 😵 (Treba dodat, ze maly k tomu vyslovene inklinuje- najradsej si listuje v mojich casopisoch a knihach kde su fotky z operacii (mam ich teda pred nim schovane, ale hlada poctivo), chce byt zachranar, stale niekoho akoze vozi po CT-ckach, dava infuzie...). Joj, som odbocila...

marianella
autor
16. aug 2016

@katka253111 prepáč, ale žiadne "mamicka,co.chce z.toho vyvodit v skole dosledky." tu z mojej strany neodznelo, ale odznelo, že servítku mu tam capla ona a nie on sám.... treba lepšie čítať. zaujímal ma názor druhých mamičiek, ale vždy sa musí najsť niekto kto osočuje, pravda? možno by som tak maximalne povedala vychovavateľke, nech mu tú servítku radšej nedáva na špinavé krvavé koleno... to je asi tak všetko.

a ešte otázočka, aj to je v poriadku ked vychovávateľka rozpráva zvýšeným podráždeným hlasom dieťaťu, že je hlúpe a nieje normálne?? počula som to na vlastné uši, nebolo to môjmu synovi ale jeho spolužiakovi... stála som jej za chrbtom a ked ma zbadala zamrzla. Nikomu som doteraz o tom nerozprávala, ale ked sa tak nad tým zamyslím, možno by už mala isť do dôchodku lebo tú prácu nezvláda.

mishicca
16. aug 2016

@marianella podla mna toto v poriadku vobec neni.... Som priam alergicka na to ak niekto povie dietatu, ze je hlupe... Znamemu matka hovori, ze je sprosty a on je uz o tom presvedceny, ze je... Ja si svojej maximalne poviem ze: Robis ako teliatko... Na to koleno sa uz vykaslat, zabalit naplaste a dezinfekciu do ruksaku(urobim to aj ja)...ale toto je uz vaznejsie si myslim

maminecka2
16. aug 2016

@marianella Zjavne sa minula povolanim, nemala by to robit ked ju to nenaplna. Takto ublizit dietatu a este ak to pocuju aj ine deti, to je teda maximalny preslap. Zial, v kazdom povolani sa najdu takyto ludia ale pri malych detoch je to o to smutnejsie... 😒