icon

Ako odstrániť gélový necht bez bolesti?

23. máj 2025

Prosím vás poraďte mi takto do mäsa som si narazila gélových necht čo s tým mám robiť hrozne to boli ako sa to hýbe ako to mám dať dole ? 😫

Ako odstrániť gélový necht bez bolesti?Ako odstrániť gélový necht bez bolesti?
guudy
23. máj 2025

Ja by som to vydezinfikovala, zalepila na par dni leukoplastom, nech sa to zahoji a medzitym skratila nechet, aby sa dalej nelamal…

autor
23. máj 2025
@guudy

Ja by som to vydezinfikovala, zalepila na par dni leukoplastom, nech sa to zahoji a medzitym skratila nechet, aby sa dalej nelamal…

@guudy ale je to hrozne bolestivé a citlivé ako sa to hýbe , ak nedám dole ten necht tak sa bude hýbať a to znamená bolesť , mám bábätko o ktoré sa musím starať a takto ho neviem ani prebaliť 😫😫 mám ho len skrátiť ?

autor
23. máj 2025
@guudy

@guudy dá sa zalepiť aj tak aby sa vôbec nehýbal?

denisa_deniska
23. máj 2025

Dezinfekcia, zalepiť leukoplastom, a obviazať. Toto si sama neodstrániš, jedine tak, že si urobíš ešte horšie. To ti nechtárka musí..

dada0902
23. máj 2025

Co ti sibe normalne som ako obarena to az takto vela preboha 😲😲 radu neviem

hugigugin
23. máj 2025

Máš to už skoro celé odlomené,odstrihni si zvyšok. Vydezinfikuj zalep. Vrch gelu potom zbrusi nechtarka.

alickapusinka
23. máj 2025

tam kde robia gelove nechty si kúp roztok natrieš to a zmäkne ten umelý necht bez toho aby sa ti tvoje poškodili a zlupneš to mäkke dole.Je to taka vodička.

natalis1998
23. máj 2025

Ja keď som mala takto zlomený tak som si zatiaľ všetky ostatne dala odstrániť a ten jeden zalepila pevne leukoplastom. Keď to kúsok vyrástlo tak som tu odlomenu časť odstrihla a až po nejakom čase som si dala odstrániť tu zvyšnú čas.

maya_hi
24. máj 2025

V podstate si si zčasti strhla nech. Vidím, že už tam máš riadny odrast, takže o veľkú časť nechta neprídeš. Na chirurgii by asi strhli zvyšok a len nechať odrásť. Ak nemáš nechtárske klieštiky, šla by som za nechtárkou, nech ti to aspoň skráti po bruško prsta. A potom už len dobre vydezinfikovať, previazať a udržiavať v čistom nech sa to neinfikuje. A čakať kým odrastie 🫤

pikachu999
24. máj 2025

Baba pred mnou ti dal asuoer radu ja len dopisem že do budúcna nenechávaj nechty až takto veľmi odrast..môjmu sa podarilo odvslit mi celý malíček aj s mäsom..radšej kratšie nechty a menšie odrasty ako dlhé a odrastené, dúfam že sa ti to čím prv zahojí rataj tak týždeň že to bude dosť citlivé..🫂

pikachu999
24. máj 2025
@alickapusinka

tam kde robia gelove nechty si kúp roztok natrieš to a zmäkne ten umelý necht bez toho aby sa ti tvoje poškodili a zlupneš to mäkke dole.Je to taka vodička.

@alickapusinka to by som nerobila tá chémia je bude na tom riadne stipat..

andymady
24. máj 2025

No...brutal. Najvacsiu chybu, co si urobila je, ze si nechala taky velky odrast. Tym, ze mas pomerne dlhe nechty, odrast sposobil to, ze staci malo, aby sa ti toto stalo. Radsej doma spilovat, skratit, ako dopustit takuto nehodu. Verim, ze to hnusne boli. Poznam to. Idealne je, aj mas doma gilotinu na gelove nechty, lebo s klasickymi noznickami to bude boliet. Aspon si to poriadne zalep leukoplastom a zajtra chod, nech ti to upravi nechtarka. Je to velmi zive. Radsej kratsie nechty pri babatku a skracovat pravidelne.

autor
24. máj 2025

Ďakujem vam dievčatá za všetky rady 🙏🏻 boli to že extrémne 😞 je to az nechutne citlivé a bolestivé , nechtarka s tým čo urobi prosím? Bojím sa bolesti 😄😄

pikachu999
24. máj 2025

No ideál by bol keby ti to odstrihne čo to pôjde..zbrusovat by som to nezbrusovala..bude ťa to páliť

autor
24. máj 2025
@pikachu999

No ideál by bol keby ti to odstrihne čo to pôjde..zbrusovat by som to nezbrusovala..bude ťa to páliť

@pikachu999 a môže urobiť nato nový necht a môj sa zahojí aj pod ním ?

veronikaszabova
24. máj 2025

100% ti nebude robit na to necht. Ved si to vyliec, potom ries umele nechty

pikachu999
24. máj 2025

Nie preboha..🙈 veď to máš zalomene do živého do mäsa..všetko by ťa bolelo palilo..pekne skratit a nechať vyrásť..aspoň mesiac 🙏

alickapusinka
24. máj 2025
@pikachu999

@alickapusinka to by som nerobila tá chémia je bude na tom riadne stipat..

@pikachu999 no ved áno ale ináč ako da dole.A hlavne dať dole aby to dýchalo voľne.

nikolapie
24. máj 2025

Nechty robím tak ak môžem poradila by som takto. Prosím ťa žiadne nadrabanie na takýto necht môže sa ti to zapáliť a tvoriť hnis to nechceš tak môžeš prísť o celý necht a nie len o konček. Žiadne vodičky ani hlúposti na to naozaj nedávaj, jedine dezinfekcia a zalepiť leukoplastom, aby sa to nehybalo a zahojilo odhalené lôžko. Keď prestane prvotná bolesť, ísť k nechtarke, ktorá opatrne dá dole materiál a necht sa necháva tak! Nerobí sa na ňom nič až kým nevyrastie.

zuzka1803
26. máj 2025

Bude to znieť strašne, ale mne to muž odcvakol kombina ckami/stikackami. Bolelo, ale aspoň to skrátil a potom som si napevno prelepila leukoplastom. Dalo sa tak fungovať a po čase tá malá časť odpadla. Brúsiť nie doma, to je strašná bolesť.