Ako riešiť škodu po napadnutí psom?
Prosím, ako ste postupovali, čo mi poradíte? Išla som s dvoma malými deťmi a vybehol na nás asi tipujem 4 mesačný vlčiak silný, svalnatý. Ak ste mali vlčiaka viete, aké majú zuby tieto “drobece”. Jedno dieťa okolo mňa, druhé v cestovnom kočíku, nožky takmer na zemi a vlčiak si zubami vytiahol z kočíka drahú 49€ merino mikinu - urobil na nej dieru. Podarilo sa mi ju mu zobrať no útočil dlho a ďalej. Zočila dom sa tam kadejak s kočíkom, kričala som nech si ho zavrú, snažila sa odohnať dáždnikom no pes si vyberal z kočíka veci ďalej. Podarilo sa mi mu nakoniec hodiť kus bábovky, aby sme mohli odísť a nechal nás na pokoji. Celý čas som kričala samozrejme nikde nikoho okná na uliciach na vetračky. Som rada, že mi nedohrýzol aj deti lebo bol naozaj veľmi neodbitný a vôbec ničoho sa nebál.
Vrátili sme sa na miesto autom a tam starší pán vyprevádzal návštevu (5 ľudí) a hladkali toho psa pred jeho domom.
Pán tvrdí, že pes neutiekol, syn dosvedčil že to bol tento pes samozrejme. S odmietol mi preplatiť škodu za mikinu. Vraj mi dá za starú handru 5€. Mikina má rok a syn má alergie sme radi že ju máme s chcela som aj pre mladšie dieťa žeby ostala no má síce malú dierku, ale sk sj zašijem môže sa párať a bola nová bez poškodení.
Mám podať TO, lebo policajtom odmietol dohodu na preplatení škody.
@wintery 🤦♀️🤷🏼♀️
@aurora33 🙄

@wintery 👏👏👏