Ako vyriešiť PN cez víkend?
Prvý krát sa mi stal pracovný úraz. Na pohotovosti mi dali lekársku správu. V týždni mám ísť na chirurgiu. Ako postupovať? Kto mi vystaví PN alebo ako riešiť neprítomnosť v práci,keď je víkend?
A dôležité je, aby si v PN mal uvedené pracovný úraz. Dúfam, že v práci ste postupovali podľa interných predpisov, minimálne kontrola alkoholu a použitie predpísaných OOPP.
@mamina7070 pracujem cez víkendy, PN sa nedá spätne vypísať?
nie PN sa spätne nedá vypísať..ak išlo o pracovný úraz máš predsa v práci nahlásený úraz a správu z pohotovosti....takže lekár ti v najhoršom prípade potvrdí paragraf....teraz sú elektronické PN tak tam býva problém ju vypísať spätne, ale treba sa spýtať svojho lekára...ak to ale chceš riešiť ako pracovný úraz tak dôležité je v práci ten úraz zaznamenať a do pN napísať že ide o prac.úraz.....
@mogaa
@lilinka76 samozrejme,je to v práci zaznamenané tak ako to má byť. Len odo mňa požadujú PN aj za tieto víkendové dni,priepustku na víkend obvodný neviem či môže potvrdiť,uvidím teda v pondelok.Keby som vedela,že aj urgent môže vystaviť PN..ale v tom šoku ma to ani nenapadlo zisťovať. PN som bola asi raz v živote a dávno
chod zaktra k lekarovi aj so spravou z pohotovosti a vie ti spatne vypisat papierovu PN
PN ak sa jedna o vikend sa da spatne vystavit. Ja som tak bola v novembri doma.
Ak si bola na pohotovosti tak ti OL vystaví PN aj spätne na základe LS z pohotovosti.
PN sa dá spätne vypísať tri dni, ale musíš mať doloženú správu z nemocnice

pracujes aj cez vikend? ak nie chod k svojmu vseobecnemu a vypise ta od pondelka inak ti mali PN vypisat na pohotovosti