icon

Aký je najlepší krém na popáleninu?

stanusa999
13. feb 2013

Ahojte. Dcera sa obarila a ma popaleninu 1-2 stupna...Chcem sa opytat, ak ste sa s tym stretli, ci Vam potom ostali jazvy alebo zmeny pigmentacie koze? A aky krem alebo mast mi odporucate, ked nam skoncia prevazy???vdaka

Strana
z2
ahavierova
Odpoveď bola odstránená
zuzuxxxx
7. aug 2014

mamicky ALOE VERA KREM PRVEJ POMOCI... testovane dermatologmi-ziadne lacne napodobeniny ... odporucam na vsetko, popaleniny,odreniny,afty,ustipnutia,mykozy,bolast a rast zubkov,zdurene sliznice, ak by sa k nemu chcel niekdo dostta viem poradit, blizsie info sprava..

ivkalukino
11. feb 2015

Mamicky, aky krem z Aloe je dobry? Alebo z Bambuckeho masla? Z lekarne alebo z BIO obchodiku? A co med? Synovec ma tiez popaleninu 2 stupna. Dakujem!

katrin21
11. feb 2015

@ivkalukino Aloe First od Forever Living ( to je vseobecne ako prva pomoc na popaleniny, odreniny, ekzemy, cokolvek), alebo aloe gel na pokožku od nich... Ale to kupis len cez distributorov ( alebo ked sa sama zaregistrujes, je to bezplatne, nezavazne, len mozes nakupit so zlavou .. ak by si chcela viac info, daj vediet, poviem ti co a ako) .. tie 2 vyrobky su super ...
Inak lekar vie predpisat aj krem so striebrom, neviem ci sa nevola Dermazin... dcera to mala, ked mala obarenu ruku, ten je profesionalny, nesmie sa dat na zdravu kozu, len na popalenu cast a je super ....

taaja
11. feb 2015

Nám na popáleniny dobre zabrala homeopaticka mastička cicaderma 🙂

unlucky97
7. apr 2019

Zdravím, mám popáleninu 2.stupňa lýtka a zhybu pod kolenom,, chcem sa spýtať, či mi pomôže nejaká mastička aloe vera alebo tak 🙂

unlucky97
7. apr 2019

Je to ohňom samozrejme 🙂

simca06022011
7. apr 2019

@unlucky97 podľa mňa aloe pomáha iba na čerstvú popáleniny, schladí, zmizne... Väčšie by som s tým neriešila. Mne pomohla veľmi masť z lekárne na popáleniny dermazin. Komplet celú ruku som mala popalenu aj a pľuzgiermi. Už na chirurgii mi tú ruku komplet zsmastili s tým. Neostalo mi na ruke nič. Keby som ju poznala skôr prestala by dom riešit babské recepty predtým a ušetrila si jazvy 😁

ballenka
7. apr 2019

@unlucky97 mám to za sebou v januári treba to po ochladeni studenou vodou ešte ošetriť nejakým sterilizacnym roztokom Betadin alebo aj dettol.
Potom to lekári prekrývajú takým tylom ktorý je mastný od vazeliny( lekárskej). Dostať v lekárni (mastny tyl) aj vazelinu. Ide o to, aby to nezaschlo v rane s obvazovym materiálom.
Všetko potom v kľude poobvazovat, aby to bolo sterilné. Nedavat dole často, stačí raz za dva-tri tri dni.
(Ja som mala druhý stupeň ale na 20% mne volali záchranku.)
Ja som mala ešte Dermazin masť na doliečenie, cca o týždeň podľa rozsahu a hĺbky ti koza oschne( vyzerá to ako u nových zamiakov šupka) toto miesto si musíš chrániť pred UV žiarením 1 sezónu.
Držím palce mi sme za posledný rok absolvovali 3*popáleniny 2. Stupňa.

ballenka
7. apr 2019

@unlucky97 ak doma nemáte vazelinu( siahla by som aj po kalciovej masti, alebo akejkoľvek masti s obsahom vazeliny, dala hrubšiu vrstvu a prekryla sterilnym obväzom. Na to aj elastický aby to to z toho kolena nepadalo.

unlucky97
9. apr 2019

Ďakujem za rady, momentálne mám také nálepky z 99% medu z manuky a 1% manukový olej, pomaly to pomáha, ale štípe to a akoby som mal celú nohu navretú či čo 🙂 každá zmena polohy a pohyb je cítiť akoby mi niečo prúdilo v nohe 🙂

unlucky97
9. apr 2019

Mám sterilný obväz aj taku elastickú ponožku na tom a tie naplaste vraj su osvedčenou metódou na popaleniny, volá sa to Actilite a v 1 balení je 10ks 🙂

Strana
z2