Bolesť krížov a stehna u syna po páde
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom stavu môjho 14-ročného syna, ktorý včera spadol priamo na zadok. Od pádu ho bolia kríže a bolesť mu vystreľuje až do stehna, kvôli čomu sa mu momentálne zle chodí a kríva. Chcela by som sa opýtať, či by ste odporučili navštíviť pohotovosť už dnes, alebo poradili domácu liečbu? Ďakujem
@anonym_autor mala si ist na pohotovosť včera, ale vsak nevadí. Chod dnes. Do 24 od úrazu by mal ist na urgent. Treba RTG. Obliekajte sa a vyrazte čo najskôr.
@anonym_autor mala si ist na pohotovosť včera, ale vsak nevadí. Chod dnes. Do 24 od úrazu by mal ist na urgent. Treba RTG. Obliekajte sa a vyrazte čo najskôr.
Včera padol a nevyzeralo to tak, až po prebudení bolo vidieť zhoršenie.
@gemerka17 sme na dovolenke do najbližšej nemocnice teda asi Poprad
to je jedno kde ste - ak ma nastiepeny stavec domaca liecba nepomoze . Chodte na urgent ho dat skontrolovat
to je jedno kde ste - ak ma nastiepeny stavec domaca liecba nepomoze . Chodte na urgent ho dat skontrolovat
@zuzikak naštiepeny stavec?
Kľud aj zlomená kostrč. Choďte čím skôr.
Kľud aj zlomená kostrč. Choďte čím skôr.
@anickaaa6aaa bolia ho to v oblasti krížov a bolesť sa prenáša do stehna.
@anonym_autor kľudne choďte do toho Popradu. Ono preto je tam to časové okno 24 hodin. A preto treba RTG či sa tam niečo neulomilo. Ísť preverit je na mieste.
@gemerka17 priamo na urgent nie na detskú pohotovosť
@gemerka17 priamo na urgent nie na detskú pohotovosť
@anonym_autor moze to byt stavec, vyskocena platnicka, pre problemy s chrbticou hlavne v zmysle zacviknutia nervov je typicke sirenie sa boelsti od chrbtice do psrislusnej casti,ktoru dany nerv inervuje, co je z oblasti krizov do nohy.
v lepsom pripade to moze byt len natiahnutie chrbticovych svalov a ich opuch.
pri pade na zadok doslo o sklbnutiu/trhnutiu, ci otrasu chrbtice, preto tento priznak. kazdopadne treba diagnostikovat o aky problem ide,c i nejde teda o ten zavaznejsi.
Čakanie asi 120 minúť , ale uložili ho na vozík, tak leží, možno to bude kratšie
Čakanie asi 120 minúť , ale uložili ho na vozík, tak leží, možno to bude kratšie
@anonym_autor nepises ako sa ten uraz stal. na aky povrch padol z akej vysky a akyn sposobom
@anonym_autor nepises ako sa ten uraz stal. na aky povrch padol z akej vysky a akyn sposobom
@juliet86 na ľad na chodniku s rozbehom sa šmýkal
@anonym_autor daj potom vediet
Silné naeazenie kontúzia Odporúčili : Kľudový režim, vynechať športovú aktivitu. Voltaren Forte gél 2x denne, pri bolesti: Paralen alebo Ibalgin V prípade zhoršenia (tŕpnutie končatín, poruchy močenia) ihneď kontrola na urgentnom príjme.Inak u ošeteujuceho lekára @majamat
Urobili mu vyšetrenie (palpačne, chôdzu) a rtg ls chrbtice a panvy

@anonym_autor včera by som s ním išla na pohotovosť.